Арабска кухня - изпитани рецепти и полезни съвети - втора част

  • 73 214
  • 218
# 195
не знам в бг къде има такива води! тук си има определени семейства  ,които я правят дома6на, има и фабри4на по магазините! то вси4ко се прави дома6но-само да знае6 откого да си го купи6!
това ,което показах аз, изоб6то не е лист за баница, пак повтарям!  Naughty
пастийата((б) за арабите)  се прави с пат бризе,предполагам с лист като за дърпана баница  става! но това си е основно ястие или предястие според зависи приготовлението! уарката е лист тънко тесто  в този слу4ай! просто си преведете съставките , то уарката е само да го завиете! успех!
загледах се в едно видео за мароканските уарка, ами и малсука трябва да  става ,но трябва според мен да е дома6на, 4е е  по-плътна от фабри4ната! и да се наредят няколко големи листа за да покрият после  пастийката!
Виж целия пост
# 196
   Нещо подобно беше и ястието което гледах - обвито с уарката.Благодаря много за информацията и за рецептата.Сравнявам го с кори за баница,защото водещият на предаването направи Бастила с кори за баница и така описа уарката като аналогови за нашата кухня.
Виж целия пост
# 197
не се разбрахме! аз не говоря за урката за пастийлата, моята рецепта е за каак урка, сладките! като "урка" може д а се сложи в най-разли4ни рецепти не е едно и съ6то! дано сме се  разбрали! направо трябва6е  да питате за пастийа, то си направо друго ястие! то и тунизийския тажин -тажин уарка  му се вика на единия варинт, ама не е сладко,  Mr. Green!
Виж целия пост
# 198
Здравейте!
Искам да попитам тук за един сладкиш-не знам как се казва и не мога да го намеря в нета.Бях на едно събиране и го опитах,разбрах само че го е правила някаква ливанка,но нея я нямаше там.Поразпитах после някои познати за това,някои бяха яли същото(или подобно),но казаха че някой трябвало да ти покаже как се прави,което ми се видя странно,защото изглеждаше нещо съвсем просто.И така,това,което знам,че има в сладкиша е кадаиф,сметана и маскарпоне(това последното не знам колко е арабско всъщност).
Виж целия пост
# 199
... И така,това,което знам,че има в сладкиша е кадаиф,сметана и маскарпоне(това последното не знам колко е арабско всъщност).

Търси в нета КЮНЕФЕ и ще намериш много рецепти. Имай пред вид обаче, че се прави със суров кадаиф, а не с този традиционния (изпечения), който се продава по нашите бакалии.
Виж целия пост
# 200
Много ти благодаря,че ме насочи   bouquet.Знам,че трябва да е суров,купих си точно такъв,да видим как ще го скопосам  Simple Smile
Виж целия пост
# 201
Много ти благодаря,че ме насочи   bouquet.Знам,че трябва да е суров,купих си точно такъв,да видим как ще го скопосам  Simple Smile

А от къде купи суровия кадаиф ?
Виж целия пост
# 202
В Германия съм,от един турски магазин  Simple Smile.
Виж целия пост
# 203
В Германия съм,от един турски магазин  Simple Smile.

В България твърдят, че ги продават арабите и едно ателие на Самоводската Чаршия в Търново - ето снимки от ателието (вкл. и уреда на който правят кадаифа):

   
Виж целия пост
# 204
Някой може ли да ме насочи по повод една подправка. Ядохме с мъжа ми арабска салата с кус кус и вътре имаше едни малки черни топченца, които не знам какви бяха. Някой дали се сеща? Grinning
Виж целия пост
# 205
Да не са черен кимион-нигела сатива,но те имат повече формата на сусам.Не знам дали се слагат на кус-кус,но ги използват при тестени изделия.Кръгли черни зрънца има  черния синап.
Виж целия пост
# 206
Някой може ли да ме насочи по повод една подправка. Ядохме с мъжа ми арабска салата с кус кус и вътре имаше едни малки черни топченца, които не знам какви бяха. Някой дали се сеща? Grinning
Ползва се суумак за салати , но той има леко кисел вкус  Thinking
Виж целия пост
# 207
Някой може ли да ме насочи по повод една подправка. Ядохме с мъжа ми арабска салата с кус кус и вътре имаше едни малки черни топченца, които не знам какви бяха. Някой дали се сеща? Grinning
Ползва се суумак за салати , но той има леко кисел вкус  Thinking

Сумакът е червен и не е на зрънца.
Виж целия пост
# 208
И според мен е черен кимион. В арабските магазини в София го продават под името черен сусам.
Виж целия пост
# 209
От момента в който опитах "лахм б аджин" си търся рецептата, hadil много благодаря   bouquet Как мислите, дали мога да намеря агнешко и телешко мляно месо по  арабските месарници около пазара  newsm78
Започвам да чета усилено, защото мернах много интересни неща  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия