Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

  • 81 432
  • 741
# 720
Благодаря ти Венета!
Виж целия пост
# 721
Къде мога да намеря галерията от питки?  bouquet

АИЯ, заповядай - Галерия от питки.....!  bouquet
Виж целия пост
# 722
Момичета, кой правил "Житен калас"? Трябва ли даа оставям да втаса след като се оформи?
Виж целия пост
# 723
Тук кипи Ударен труд (дано знаете какво е Grinning), пак се е наполнило с вкусни тестенца.  chef  bouquet

stasi76,  suni4ka, радвам се, че сте харесали питките за хамбургерите!   bouquet stasi76, твоите направо като слънчица греят!   bouquet

danito1988, весела питка си направила!   bouquet

Venetta пак с разкошни козунаци!    chef  bouquet

АлиенТа, много апетитни банички! Heart Eyes  bouquet

nadinka1, красива питка!  bouquet  

Аз днес пробвах едно тесто, за което пишат, че е като пух, не се втвърдява и не съхне (тези двете последни им качества няма да мога да ги изпробвам, защото кифличките изчезват скоростно). Тестото е страшно приятно за работа, меко, еластично, много послушно. Кифличките наистина се получиха като пухчета, много мекички.

Тестото и кифличките.



Виж целия пост
# 724
Ох ,едва ви насмогвам да ви чета напоследък  ooooh! Пак сте показали прекрасни вкуснотии.... smile3501  В момента съм на вълна хляб в пекарната и досаждам в хлебната тема , че то се оказа по-сложна работа , отколкото да си го замесиш на ръка  ooooh!  , но ви чета редовно и не спирам да ви се радвам  newsm51

pina , всяка твоя рецепта и съвет , биват грижливо събирани и заемат първите места в папката ми с рецепти ! Всичко приготвено с твоята препоръка обира овациите у дома и повярвай ми   още предизвикват цъкане с език на околните  Hug newsm51

kasier и за твоя тутманик се носят легенди , но чакам да се съберем повечко народ у дома, че инак изяждам един сама , а с оглед килограмите никак не ми се рискува ...  Mr. Green bouquet

suni4ka , страхотни питчици , браво ! Hug

stasi76 и ти като Венетка , умора нямаш!   bouquet


danito1988 ,справила си се перфектно с първата си питка  smile3501 Следващия път печи на по-ниски градуси (150-160) и покрий с алуминиево фолио отгоре , когато прецениш ,че ти харесва как се е зачервила.Имай предвид , че през стъклото на фурната питката изглежда по червена от колкото е всъшност.Обикновенно винаги изчаквам 5-6 мин повече преди да отворя и да покрия.Проверявай с дървено шишче дали е опечена добре , ако се наложи в края може да увеличиш градусите на 170-180 , ако вътре е добре , но ти се струва бледа отгоре.Бъди внимателна и стой на близо , защото прегаря бързо. Успех !   bouquet


АлиенТа , баницата ти с точени кори ли е? Така ми изглежда  Thinking Опитай дърпаната баница на Пина! Страхотна е , лесно става ,а вкуса е уникален! У дома я правя всяка събота вече и свършва за 10 мин. Crazy

nadinka1 , чудесна питка-сърце ! Те ръчичките знаят защо са били толкова бързи ! smile3521

labrex , няма думи за това което си снимала  smile3501 Изнасям се от тук  , че ще ти и Венета ми взехте акъла с творенията си....Боже как взех да преглъщам , а преди малко станах от масата  ooooh!
Виж целия пост
# 725
kapri_z, с точени е да, дърпаната нещо не я догодих веднъж, трябва пак да пробвам, тази на Пина като я видя и ми текът лигите  Crazy

labrex, твоите похвали не вдъхновяват още повече  Grinning

Козунаци, питки, кифли много ми се правят, но имам още кила да свалям след раждането, а домашните не са много яшни  Rolling Eyes и повечето го омитам аз.
Виж целия пост
# 726
Момичета отново майсторски неща сте показали.  bouquet Аз вече доста се ограничавам от питки и козунаци заради многото мазнина.Аз ги ям половината от нещата,а мъжа ми и детето другата половина и не мога да се спра.Обаче ми се меси и сега и аз започвам експериментите с по посни питки и хлябове.В момента втасват фугасчета на Labrex,а за утре съм запланувала отнзи италиански хляб на Pina с многото шупли. Laughing Имам и още няколко рецепти за домашни хлебчета и да видим до кога ще стискам така,че съм си заплюла и един тутманик,но и аз обмислям да изчакам да дойдат някой гости,че иначе яденето пак мен чака. Laughing
Виж целия пост
# 727
me4ta22 , за италианския хляб на Пина , гласувам с 2 ръце! Правила съм го няколко пъти , лесен, бърз и много вкусен  Peace
Виж целия пост
# 728
me4ta22 , за италианския хляб на Пина , гласувам с 2 ръце! Правила съм го няколко пъти , лесен, бърз и много вкусен  Peace
  Дай малко цветно де.  Joy
Виж целия пост
# 729
Това цветно ли имаш предвид?  Grinning




Виж целия пост
# 730
МОмичета моя милост я тръшна страшна хрема точно на празника и хич нямах сили за месене  ooooh!
Днес съм вече малко по-добре и ръцете започнаха да ме сърбят  Simple Smile
Ще гледам обаче да се пооправя още малко, че тогава да мятам пак тестата  Wink

Вие обаче хич не си поплювате - браво на всички   bouquet
Виж целия пост
# 731
labrex пак изкушаваш с вкусни кифлички, а рецептата вече е копирана в папката ми. Peace

kapri_z къде да търся този  италианския хляб на Пина? Изглежда страхотен! Heart Eyes
Виж целия пост
# 732
kapri_z супер си го докарала.  bouquet Аз от кога му се каня,а и много лесна ми се вижда рецептата без месене.Само с такъв малък диаметър имам само йенска тенджера и не знам в нея дали ще се опече добре.stasi76 рецептата е в любими в албума на Пина.Пише-хляб тип италиански.Аз съм си я записала в тефтера и сега не ми се търси линк.Сега пека фугасчетата и по-късно ще пусна снимки.Цялата ми кухня ухае и вече взех да се облизвам. Laughing
Виж целия пост
# 733
stasi76, Заповядай  Grinning


me4ta22 , по съвет на Пина пекох в тенджерка с диаметър 17 см. Peace
Виж целия пост
# 734
Това цветно ли имаш предвид?  Grinning






    newsm10     bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия