Съвет за торта-СПЕШНО!

  • 19 501
  • 31
Дами,извинявам се предварително,че пускам темата без да съм разгледала подробно подфорума и темата за Тортената библиотека,но ми трябва спешно съвет.Каква смета се ползва за украса на торта,така,че да стане на сняг и фигурките от самата сметана да стоят без да се развалят.Преди време ползвах една с шприз,но след 10 мин нямапе и помен от фигурките и "пухкавостта й".Разтече се и стана едно мазало....Така да се каже баш си сладкарска сметана ми трябва.Искам между блатовете да седи пухкава и украсата отсрани и отгоре също да се запазва.Другото,което ми трябва е как се получава едиж желиран слой,какточно става,някой може ли да ми обясни?!това обикновен желатин ли е или нещо друго.Ще ме улесните много ако има и снимков материал или линк към изображения.Благодаря на всички предварително  bouquet
Виж целия пост
# 1
Аз лично съм работила със сладкарската сметана на Megle,My Day.В търговсака мрежа има различни марки( по-скъпи и по-евтини).Погледни в тортената библиотека има различни предложения за кремчета със сметана WinkОтносно желирането не съм компетентна по въпроса Peace
Виж целия пост
# 2
Фигурки от чиста сметана не може да правиш. Била тя течна или заквасена. За украса на торта има десетки варинати. Не са лесни, нито прости. Трябвало е да прочетеш преди да ги направиш.  Hug

Ох, и аз за края на февруари съм обещала красива детска торта, но отсега треска ме тресе каква.

Рових се в тортената, но повечето линкове или не отговарят, или не е ясно за какво са, или нямат точно това което търсиш  Tired (с цялото ми уважение за сладкарките  Hug)

Книги търсих днес на френски, но засега не намирам за ефектни и детски торти  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
И аз съм на същото дередже,ама мен сроковете ме притискат до събота трябва и да е готова тортата.Немога нищо да реша Cry Френската селска торта може би ще е основата,но украсата...дано се справя че да е доволно детето Praynig

А за сметаната Мегле съм чувала хубави отзиви.Аз винаги съм ползвала Хопла,но не правя много често сметанови торти.А фигурките само от захарни теста май се правят Thinking
Виж целия пост
# 4
Момичета,помагайте,защото трябва да изненадаме рожденниците,които ни канят в последния момент.
Виж целия пост
# 5
Здравей би трябвало сладкарките да се включат   chef ...те са все пак са с повече опит..но според мен със сметана фигурки не може да направиш трябва ти фондан...аз лично за първи път правих фондан тази събота която мина и съм доволна като за първи път ...стана доста добре само трябва да имаш под ръка или степчета за сок или боя за яйца...ако нямаш сладкарски бои де...и става много лесно и бързо...мога да ти пратя обяснението на лични ако искаш  Peace
..иначе аз ползвам тази сметана My Day "CREMIO"и винаги си остава на сняг  Peace
Виж целия пост
# 6
Здравей би трябвало сладкарките да се включат   chef ...те са все пак са с повече опит..но според мен със сметана фигурки не може да направиш трябва ти фондан...аз лично за първи път правих фондан тази събота която мина и съм доволна като за първи път ...стана доста добре само трябва да имаш под ръка или степчета за сок или боя за яйца...ако нямаш сладкарски бои де...и става много лесно и бързо...мога да ти пратя обяснението на лични ако искаш  Peace
..иначе аз ползвам тази сметана My Day "CREMIO"и винаги си остава на сняг  Peace


Моля те,прати ми на лични каквото можеш...Ще съм ти много благдарна
Виж целия пост
# 7
Момичета,помагайте,защото трябва да изненадаме рожденниците,които ни канят в последния момент.
Вземаш си сладкарска сметана и си я разбиваш - повечето в Бг са на растителна основа ,има и млечна на Президент ( доколкото знам) .

http://www.youtube.com/user/PepiYaneva
 Цветя и  фигурки могат да се правят ,но иска специални накрайници а и доста опит .
 Това са на Албена клипчетата за работа със сметана ,мисля че в едно от тях споменава даже коя сметана ползва . Дано са ти полезни.
 За желето въпроса не го разбрах  newsm78...Искаш да желираш плодове или...
Най - често се маже с Кристалина което е безцветна фарситура .
Виж целия пост
# 8
Виждала съм торти ,между чиито блатове има едно като желе прозрачно....вместо някакъв крем...Или пък отгоре на тортата едно прозрачно като желе пак ...незна и аз как да ти обясня...
Виж целия пост
# 9
Виждала съм торти ,между чиито блатове има едно като желе прозрачно....вместо някакъв крем...Или пък отгоре на тортата едно прозрачно като желе пак ...незна и аз как да ти обясня...
Нещо подобно ли ? http://www.album.bg/mameto/images/20324546/ , http://www.album.bg/mameto/images/20081336/ , http://www.album.bg/mameto/images/19577401/ .... това е фарситура . Има безцветна ,която няма вкус , има цветни които имат различен вкус - карамел ,ягода ,киви ...
Виж целия пост
# 10
Ако искаш ето тук име едно прдложение за декориране на торта,която трябваше да правя в последния момент и нямах време за покритие.Ако те интересува ще дам по-подробни обяснения Peace http://ninonzh.snimka.bg/cooking/kuhnya.395077.15058758
Виж целия пост
# 11
Виждала съм торти ,между чиито блатове има едно като желе прозрачно....вместо някакъв крем...Или пък отгоре на тортата едно прозрачно като желе пак ...незна и аз как да ти обясня...
Нещо подобно ли ? http://www.album.bg/mameto/images/20324546/ , http://www.album.bg/mameto/images/20081336/ , http://www.album.bg/mameto/images/19577401/ .... това е фарситура . Има безцветна ,която няма вкус , има цветни които имат различен вкус - карамел ,ягода ,киви ...

Не знам,не мога да ти кажа...По- скоро някакво като това желираното тук http://i015.radikal.ru/0805/7c/00793a6244a6.jpg,http://farm3.static.flickr.com/2356/2212863576_dcda071137.jpg
Виж целия пост
# 12
Ако искаш ето тук име едно прдложение за декориране на торта,която трябваше да правя в последния момент и нямах време за покритие.Ако те интересува ще дам по-подробни обяснения Peace http://ninonzh.snimka.bg/cooking/kuhnya.395077.15058758

Ще чакам на лични подробна рецепта и обяснения.Мисля,че като за "бързашката" е станало срахотно...
Виж целия пост
# 13
Здравей!

Щом искаш съвет толкова спешно и нямаш опит по-добре се откажи от някакви сложни украси. Съвсем елементарна украса с шоколад направена с малко фантазия ще ти е достатъчна. Може да направиш например шарката "Естерхази":



Снимката не е моя, но ще обясня как се прави.
Правиш разтопен шоколад (готова глазура или на водна баня разтопен шоколад и малко масло до получаване на гладка глазура), слагаш в найлоново пликче, завързваш отгоре, режеш крайчето на пликчето от едната страна на около 2мм и с бързо джижение правиш кръгове по крема с който е намазана тортата. След това с дървено шишче прокарваш линии (докато шоколада не е втвърден) - едната отвън-навътре, следващата отвътре-навън.

Това е, не е сложно, а много ефектно!

Успех!

Блонди, повечето линкове в Библиотеката работят, но е ясно, че  има някои които след време не работят - преместени са или е изтрита информацията, за съжаление нямам време да проверявам всичко регулярно, но ако някой от вас открие неработещ линк, може да ми пише, поне да го изтрия.  Имаш ли представа какво търсиш?
Виж целия пост
# 14
Здравей!

Щом искаш съвет толкова спешно и нямаш опит по-добре се откажи от някакви сложни украси. Съвсем елементарна украса с шоколад направена с малко фантазия ще ти е достатъчна. Може да направиш например шарката "Естерхази":



Снимката не е моя, но ще обясня как се прави.
Правиш разтопен шоколад (готова глазура или на водна баня разтопен шоколад и малко масло до получаване на гладка глазура), слагаш в найлоново пликче, завързваш отгоре, режеш крайчето на пликчето от едната страна на около 2мм и с бързо джижение правиш кръгове по крема с който е намазана тортата. След това с дървено шишче прокарваш линии (докато шоколада не е втвърден) - едната отвън-навътре, следващата отвътре-навън.

Това е, не е сложно, а много ефектно!

Успех!

Блонди, повечето линкове в Библиотеката работят, но е ясно, че  има някои които след време не работят - преместени са или изтрита информаця, за съжаление нямам време да проверявам всичко регулярно, но ако някой от вас открие неработеш линк, може да ми пише, поне да го изтрия.  Имаш ли представа какво търсиш?


Изглежда на истина доста лесно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия