Бихте ли купували колбаси без Е-та

  • 11 085
  • 74
# 60
това е официалната версия на рецепта за кремвирши  ooooh! Whistling

има хиляди материали по въпроса за какви гадости става дума. Ето първия, който ми попадна сега в гугъл ...

http://www.standartnews.com/news/details/id/22761/

Виж целия пост
# 61

ами точно де щото е официалната версия има -свински кожи с емулгатор и пуешки кожи и кости.
и цялото това нещо с още 40 % сланина в комбинация с нитрити и фосфати и консерванти Simple Smile)))

и това са им така наречените качествени кремвирши ! а представи си некачествените.
Виж целия пост
# 62
Naughty АБСУРД!
ВСИЧКИ колбаси в България се произвеждат от вносни меса, забрави да са били пресни.

Не всички, преди две години гледахме прасета, има една варненска фирма, която купуваше прясно месо за колбасите. На мен обаче в техните колбаси ми се струва ,  че има много жили.
Заради вноса се принудихме да се откажем от прасетата. Цената на която се купуваше свинското идваше много под себестойността на нашите животни.
Сега гледаме крави. Направихме си и мандра лятото, за да си преработваме нашата продукция. Иначе и кравичките трябваше да заколим.

По темата, аз си правя филе. От свинско и телешко. Малко преди да изсъхне съвсем го прибирам във фризера и после си вадя по едно парче за ядене.
Намерихме и един производител ,  който си продава собствената продукция и от там си купувам наденица.
Виж целия пост
# 63
Naughty АБСУРД!
ВСИЧКИ колбаси в България се произвеждат от вносни меса, забрави да са били пресни.

Не всички, преди две години гледахме прасета, има една варненска фирма, която купуваше прясно месо за колбасите. На мен обаче в техните колбаси ми се струва ,  че има много жили.
Заради вноса се принудихме да се откажем от прасетата. Цената на която се купуваше свинското идваше много под себестойността на нашите животни.


Имаше наистина такива фирми, но откакто влязохме в ЕС и въведоха новите изисквания, вече никой не работи с българско месо. Confused
Виж целия пост
# 64
Леле, егати гадостта!
Виж целия пост
# 65
без Е-та само домашни наденици
а кренвирш за 20лв.кг - ку-ку Sick това си е чиста злоупотреба и обирджийство на "бедните" невежи хорица, които си мислят, че купуват месо  Joy Пълни мошенници.
Виж целия пост
# 66
От анкетата става ясно, че повечето хора биха предпочели храната д е без примеси на соя и без Е-та. Защо няма кой да я  остава загадка
Виж целия пост
# 67
От анкетата става ясно, че повечето хора биха предпочели храната д е без примеси на соя и без Е-та. Защо няма кой да я  остава загадка


Защото няма кой да я купува. В София има два-три био магазина, които едва кретат - цените са толкова високи, че си ги позволяват много малко хора. Няма как салам без консерванти, който има трайност 48 часа, да струва 5-6 лв. Ще струва поне 20-30 лв. и в най-добрия случай ще трябва да се изяде до утре вечерта. Ако продукцията не се продаде в срок, трябва да бъде изхвърлена и така това производство само ще се оскъпява.
Ти би ли купувал салам за 30 лв. с годност 48 часа?
Виж целия пост
# 68
А защо 48 часа? При правилно съхранение и луканките на баща ми едно време и пълнения стомах на прасето на баба ми издържаха достатъчно дълго.
Виж целия пост
# 69
Всяка година си правиме луканка, издържа по 2-3 седмици след като е изсъхнала в хладилника.
Виж целия пост
# 70
Говорим за малотрайни колбаси.
Виж целия пост
# 71
даи сега да различаваме E-тата защото има различни. Аз мисля че не говорим за едно и също.
по скоро сме недоволни от предозирането на етата и използването на неразрешени.
а соята ,брашно,протеини и нишесте и други са по скоро пълнители без E номер.
в краина сметка говорим за колбаси които да отговарят на технологичната им спецификация а не фалшификати на такива Simple Smile))
Виж целия пост
# 72
Аз затова просто спрях да купувам колбаси, не е някаква храна без която не мога. Но не видях такъв отговор в анкетата  Simple Smile А когато ми се прияде - филе- то е единствено по-чисто.
Виж целия пост
# 73
трябва да се внимава какво се купува . повече четене и разглеждане на продуктите.
Виж целия пост
# 74
Предпочитам пражка шунка "Тандем", поне е без соя, но пак с много Е-та.
В Тандем има Е-330-от ракообразущите.Гледах го у дома,и аз ги харесвах.....ама сега като прочетох черно на бяло малко се замислям.От друга страна другите като не ги пишат не значи,че не слагат,уфффффф аман,да се чудиш вече какво да ядеш.Ето днес чета на етикета на пепси колата-натриев бензоат,а нали той бил канцерогенен
------------------------------------------------------------------------------------------
Е де, Е330 лимонена киселина просто няма как да е канцерогенна!! Тя участва и в цикъла на Кребс в организма. Е211 натриев бензоат е широко разпространен и в природата! Например в боровинките. Разбира се няма как да изядеш едно кило боровинки. Едва ли може да се окачестви като канцероген. Понеже е консервант, сигурно вреди, но в големи количества. Канцерогени са такива вещества като бензидин, диоксин, каменовъглен катран. А вероятно и облъчването от компютъра и смартфона, но за това никой нищо не говори...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия