Бихте ли купували колбаси без Е-та

  • 11 096
  • 74
# 45
Търсим сигурни източници, като например животни, отглеждани от роднини или познати на село, които със сигурност знаем как ги гледат.

Няма нищо сигурно.
Напълно съм съгласна с Куркума - ти хубаво знаеш как ги гледат - ама земята знаеш ли колко е отровена? Съответно това, което пасат/ядат животните.
Вече няма нищо екологично...
Виж целия пост
# 46
Предпочитам пражка шунка "Тандем", поне е без соя, но пак с много Е-та.
В Тандем има Е-330-от ракообразущите.Гледах го у дома,и аз ги харесвах.....ама сега като прочетох черно на бяло малко се замислям.От друга страна другите като не ги пишат не значи,че не слагат,уфффффф аман,да се чудиш вече какво да ядеш Close.Ето днес чета на етикета на пепси колата-натриев бензоат,а нали той бил канцерогенен Thinking
Виж целия пост
# 47
Не бих купувала никакви колбаси, тъй като никой у дома не ги яде.
Почитатели сме на натуралното прошуто- чисто, сушено, във восък.
Няма добавки, няма е-та, няма смрадливи рога и копита.
Скъпо е- това е единственият му недостатък.
За мен там е истината.
Виж целия пост
# 48
Кренвиршите краси ги имало само в 5 магазина в София и 1 в Пловдив. Ако някой ги е пробвал да пише имат ли разлика от другите.
Виж целия пост
# 49
Търсим сигурни източници, като например животни, отглеждани от роднини или познати на село, които със сигурност знаем как ги гледат.

Няма нищо сигурно.
Напълно съм съгласна с Куркума - ти хубаво знаеш как ги гледат - ама земята знаеш ли колко е отровена? Съответно това, което пасат/ядат животните.
Вече няма нищо екологично...

Ами така е, за съжаление, вече и земята не е това, което е била преди. Но все пак пасат трева на свобода. А ти знаеш ли, че някои от животните, отглеждани от корпорациите, и чието месо после се яде, никога не са виждали трева през живота си. И ги хранят с неща, от които да ти настръхне косата... (има в Интернет информация, ако знаеш английски) Кое е по-добре кокошка гледана на свобода, или кокошки натъпкани в клетки?! Че всичко върви на зле, е вярно, но все пак има разлика и то голяма между степените на влошаване на нещата. Така че ние гледаме да сме поне в минималната степен...
Виж целия пост
# 50
абе не е още толкова страшно положението в България.
Ние тук ядем местно краве мляко, а крави не е виждал никой. И да има, със сигурност няма къде да пасат.
яйцата в магазина имат официален срок на годност 3/три/ месеца.
на повечето свежо изглеждащи меса пише да не се замразяват повторно  Joy
кренвиршите варират на цвят от бледобежово през розово до кафяво.
Виж целия пост
# 51
Цитат
Да разчитаме на инстинкта? Кой първо питаше котето?
Aз , защо?
Умира за пушена скумрия , но не давам , че е много солена

ама котетата умират и за котешки гранулки, а в тях изобщо има ли нещо истинско и месно?
Виж целия пост
# 52

Ние тук ядем местно краве мляко, а крави не е виждал никой. И да има, със сигурност няма къде да пасат.

Да,аз съм виждала,като бяхме на почивка в с.Говедарци 100 000 лв. под формата на крави минаха гордо покрай нас,прибираха ги от паша на ето тези тучни поляни.



/датата на снимките не е настройвана и не е актуална  /  Embarassed
Виж целия пост
# 53
Здравейте, колбасите "Краси" са изцяло от прясно, незамразявано месо и са много вкусни. Аз съм малка и не помня, вкуса на старите колбаси, но много мои познати и приятели и родителите ми казват, че имат вкуса точно на колбасите от преди години, особено кренвиршите Simple Smile))
Виж целия пост
# 54
 Naughty АБСУРД!
ВСИЧКИ колбаси в България се произвеждат от вносни меса, забрави да са били пресни.
Виж целия пост
# 55
anjeli4ka, кой те излъга , мила?
Или това е рекламен трик? Не говори , неверни неща /да не употребя друга дума...
Виж целия пост
# 56
А на мен от малка само при вида на кренвирш или друг малотраен колбас ми се  повдига! Сега пък абсурд да хапна какъвто и да било! Ядем само месо на кокал, както се казва, макар че и там си има трикове за разкрасяване.  Sad
Виж целия пост
# 57
незнам вече какво ядем Е-та ли са,Ц-та ли са,все мие тая май Winkсамо с боклуци се тъпчем,но нямаме друг избор,гладни не можем да стоим Laughingутешаваме се с факта,че взимаме месо от познати от село Peaceама това е прашинка в морето Grinning



за кренвирши не искам даже и да си мисля-последния път като ги варих в малко вода и водата стана търмочервена Sick Sick Sick
Виж целия пост
# 58
Бих, но не съм виждала - направо се чудя какво ще давам на детето след някоя и друга година.
Виж целия пост
# 59
има колбаси и колбаси
на мен ми показаха една примерна рецепта за кренвирши Лееки.
свинско полутлъсто 12.00 кг
говеждо изрезки 9.00 кг
сланина 20 кг
кожна емулсия 25 кг
пуешки изрезки/кожи/хрущяли - 8 кг
вода/лед -38 кг
картофено нишесте -3 кг
соев изолат- 5.5 кг
аромат на свинско месо- 0.300 кг
аромат на пушек- 0.200 кг
подправки - 1.200 кг
фосфати-0.300 кг
стабилизатор консервант- 0.500 кг
нитритна сол -1.8 кг
оцветител- 0.080 кг

за месото незнам но знам че един познат внася по ~350 t меса изрезки и разни други Simple Smile)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия