Продукти за 4 порции:

За каймата:
500 г. телешка кайма (най-важният продукт – трябва да е от хубаво месо и т.н.)
4 големи филии хляб (преди да се добавят към каймата се накисват във вода и се добавя само изцедената среда)
1 яйце
магданоз
2 скилидки чесън – нарязва се
½ глава лук
Кимион
Канела - малко
Черен пипер
Сол

За соса:
2 буркана домати
3 пръчици карамфил
2 дафинови листа
3 скилидки чесън
Черен пипер
Сол
захар

7 средни картофа
олио за пържене
зехтин за соса

Приготовление

1. 1 и ½ буркан с домати се слагат да врат в голяма, широка тенджера (оставя се ½ буркан с вода от доматите). След като се сгъсти леко соса се добавят подправките. Добавят се няколко капки зехтин. Вари се до получаването на негъст сос.
През това време:
2. Каймата се приготвя. Изпържват се малки кебапчета. Поставят се на салфетка в затворен съд.
3. Картофите се нарязват на едри кубчета. Изпържват се в същата мазнина – не напълно, до омекване само. Поставят се на салфетка в затворен съд.
4. Когато сосът е готов кебапчетата и изпържените картофи се добавят към него. Добавя се ½ буркан с вода от доматите. Опитва се и се добавя сол. Варенето продължава, докато картофите са готови.

Може да се сервира веднага, но е по-вкусно на следващия ден.


Виж целия пост