Машина за хляб-26 част

  • 53 207
  • 744
# 75
аз да си споделя болката - пекарната вече един час прави основния ми хляб - с 300 мл мляко и 500 гр брашно, която бях показала, че ще приготвя малко по-рано днес, но в момента втасва - и вътре е една кексова смес, изобщо няма оформена топка тесто, има ли шанс нещо да се получи и мога ли с нещо да го дооправя - цялата прогрма е 3 часа точно

Ти следи ли отначало тестото дали се оформи добре? Нормално е после при втасването да изглежда отпуснато Peace.
Виж целия пост
# 76
Мириам, късничко е вече да правиш каквото и да е.
Трябвало е още в началото да досипваш брашно докато стане на стегната топка, която не маже под бъркалките.
През първите 10-20 минути пак ли си беше такова разлято?
Виж целия пост
# 77
да, и тогав си беше такова

не се оформи добре, сред брашното стоеше сместта с кексова консистенция - като почна да меси втори път му помогнах като избутах брашното в сместа да се замеси и тя,много брашно стоеше неизползвано
Виж целия пост
# 78
да, и тогав си беше такова

не се оформи добре, сред брашното стоеше сместта с кексова консистенция - като почна да меси втори път му помогнах като избутах брашното в сместа да се замеси и тя,много брашно стоеше неизползвано

Ами често коментираме да се следи тестото отначало. При нужда се добавя брашно при отворен капак.
Виж целия пост
# 79
да, и тогав си беше такова

не се оформи добре, сред брашното стоеше сместта с кексова консистенция - като почна да меси втори път му помогнах като избутах брашното в сместа да се замеси и тя,много брашно стоеше неизползвано


Горе главата, ще свикнеш да си следиш тестото в началото... Сега направо го изхвърляй това. Утре сложи нова партида и или сложи по-малко мляко, или добавяй брашно още в началото на месенето.
Виж целия пост
# 80
да, и тогав си беше такова

не се оформи добре, сред брашното стоеше сместта с кексова консистенция - като почна да меси втори път му помогнах като избутах брашното в сместа да се замеси и тя,много брашно стоеше неизползвано


Горе главата, ще свикнеш да си следиш тестото в началото... Сега направо го изхвърляй това. Утре сложи нова партида и или сложи по-малко мляко, или добавяй брашно още в началото на месенето.

Нека да довърши програмата. Не се знае....
Виж целия пост
# 81
и аз реших да оставя да си довърши програмата, понеже пък гледам, че си бухва добре, пък каквото стане - за втори път правя хляб и още ме е страх да експериментирам, първоначално мислех, че пекарната не трябва изобщо да се отваря, но полека лека ще свикна

благодаря за отговорите и се извинявам, че ви питам нещо, което често коментирате, ще се връщам да чета полека темите назад
Виж целия пост
# 82
и аз реших да оставя да си довърши програмата, понеже пък гледам, че си бухва добре, пък каквото стане - за втори път правя хляб и още ме е страх да експериментирам, първоначално мислех, че пекарната не трябва изобщо да се отваря, но полека лека ще свикна

благодаря за отговорите и се извинявам, че ви питам нещо, което често коментирате, ще се връщам да чета полека темите назад

Прочети първият пост - достатъчно е на първо време Peace. А иначе тестото нищо, че бухва, най-вероятно после ще спадне. Но каквото-такова.
Виж целия пост
# 83
Myriam по коя рецепта си направила хляба? Аз преди време реших да направя хляб с масло и прясно мляко от книжката към машината и се получи нещо подобно на това, което описваш.
Виж целия пост
# 84
Получих пълномощно от дядо хаджия да пусна тук ето това произведение. Рецептата ще бъде включена в темата за рецептите:

Кекс с тиква



Виж целия пост
# 85
Аbelia,i аз до скоро правех като теб,но не се отчайвай-ще се получи.Всичко научих от форума- много ми помогнаха.Със суха мая не ми се получаваше.Правя само с прясна.Другата ми причина беше брашното-грамажа.Направи по основната рецепта 300 мл вода,3 с л мазнина,1,5 ч л сол 1/2 с л захар/аз слагам толкова,че ми сладни/500 гр бяло грашно или  бяло и грахам  и аз слагам 1/6 най-много 1/5 кубче прясна мая=смесвам я със захарта и малко водичка да се разтвори .ПО желание 2-3 с.л. ядки-сусам,слънчогледови,...../Забравих-сложи и 1 с.л.оцет.Брашното-чашата ми и 240 мл. и слагам 3 1/3.Една чаша е 150  гр
Пускам на 1 програма-основна-3 часа
Виж целия пост
# 86
изчетох новата тема, както и част от старата.Там имаше малко информация за тутманик. Пробвах една рецепта ЛЕСЕН И БЪРЗ ТУТМАНИК

Продукти:
125 мл кисело мляко
125 мл олио
2 яйца+1белтък (жълтъка е за намазване отгоре)
2 натрошени таблетки витамин С
1,5 с.л. захар (който обича комбинацията сладко-солено може и повече захар)
2 ч.л. сол
500 гр. брашно (може комбинация бяло+пълнозърнесто)
1,5 ч.л. суха мая на д-р Йоткер
Добавки след сигнала:
сирене+кашкавал+колбас (според индивидуалните предпочитания), добре оваляни в брашно
3 с.л. микс семена
Слагат се в тази последователност в контейнера. Преди печене се маже със жълтъка и се поръсва със сусам.
Програма - сладък хляб (за мулинекс 2000 - 6 или 7). Тегло - 1 кг. Коричка - 3(твърда).


но не се получи, не бухна и стоеше тежко.

Правилна ли е програмата за сладки или трябва като има мая да е на др.програма.Спазвах точновс. мерки.
Ако някой има изпитана рецепта за тутманик моля да я сподели, както и тънкостите.



Тази рецепта за кекс пък  взех от тамите и се получимн. добре.
2 яйца, 2/3 ч.ч . мляко (леко затоплено), 2/3 пакетче масло, разтопено на стайна температура и нарязано на тънки парченца, 1 1/2 ч.ч. захар, 2 пълни догоре ч.ч. брашно, половин бакпулвер, една ванилия, щипка сол, стафиди, орехи или настърган шоколад по желание. Всичко се слага в горепосочената смес. Програмата на моя Мулинекс е за кексове: 7 (1 час и 20 минути) за средно препичане
Виж целия пост
# 87
здавейте момичета!Привет и на новодошлите,на всички с нови придобивки честито и само хубави неща да пиготвят.Аз както се оказва май само събота ще мога да се включвам и да ви чета,няма да успея да видя всичко но ще се опитам защото както винаги сте сътворили красоти и вкусотии.ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА ВСИЧКИ,страхотно сте се справили.  bouquet
А ето и от мен една на бързо спретната питка с тестото на макс мама ,но с една добавка от мен.А именно 4 мин. преди да свърши месенето/само месене 15 мин/добавих 1 ч.ч настърган кашкавал и 1ч.ч сирене.
ето и резултата:


Виж целия пост
# 88
  bouquet
Виж целия пост
# 89
...Със суха мая не ми се получаваше.Правя само с прясна....

Много рядко ползвам жива, защото ми е по-лесно просто да отовря пакетчето със суха и да го изсипя в контейнера. Другаде е бил проблема при теб.

ditsan, чудесна питка Peace!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия