Кой,как прави мусака?

  • 48 109
  • 98
# 45
Ами аз запържвам първо сугана,после слагам каймата,малко червен пипер,Пикантина и някой път чубрица.Не запържвам картофите.Слагам преди това картофите в тавата и после каймата и бутам.Като е полуготова правя заливка от 2яйца,брашно и половин бурканче кисело мляко.Става много вкусна  Mr. Green
Виж целия пост
# 46
Ами аз запържвам първо сугана,после слагам каймата,малко червен пипер,Пикантина и някой път чубрица.Не запържвам картофите.Слагам преди това картофите в тавата и после каймата и бутам.Като е полуготова правя заливка от 2яйца,брашно и половин бурканче кисело мляко.Става много вкусна  Mr. Green
Какво е суган?
Виж целия пост
# 47

Лук на харманлийски.  Laughing
Виж целия пост
# 48
Благодаря!Помислих си,че е искала да напише сусам, но е сбъркала. Embarassed
Виж целия пост
# 49
а някаква идея за мусака с пилешко?
Размразявам месото в момента и много му се чудя....
Виж целия пост
# 50
Някой беше писал, че си мели месо за мусака. Пробвала съм, наистина вкуса е друг, страхотно става. Та и с пилешкото може да пробваш да го смелиш в чопъра, хубаво ще стане  Peace.
Виж целия пост
# 51
ама чопъра не го намирам....защото нямам Grinning
реших си въпроса - къкри на печката с картофи и други работи
Яхния демек  chef
Благодаря все пак и лек ден на всички
Виж целия пост
# 52
Мусака
Виж целия пост
# 53
Никога не готвя с купешка кайма. Или си я меля аз, или ми мелят парчето месо в магазина. Не пържа. Слагам каймата с водичка и малко мазнинка в тавичка във фурната, в това време си подготвям картофите - нарязани на кубчета, добавям към каймата, слагам подправките - сол, малко вегета, червен, черен пипер и 2-3 скилидки чесън, нарязан на ситно. Добавям малко водичка и мазнина при нужда. Не правя заливка, защото моите я отделят и оставят настрана.
Виж целия пост
# 54
ама чопъра не го намирам....защото нямам Grinning
реших си въпроса - къкри на печката с картофи и други работи
Яхния демек  chef
Благодаря все пак и лек ден на всички

Другият път можеш просто да свариш месцето и да го нарежеш на ситно.
Виж целия пост
# 55
Аз запържвам лук, през това време в отделен съд разбивам каймата с доматите. Така не остава на бучки. Добавям, запържвам, дърпам от котлона. Слагам червен, черен пипер, сол, нарязаните на кубчета картофи и обърквам хубаво. Заливам с вряща вода и слагам в предварително загрята фурна. Заливката правя от кисело мляко, брашно, сол и яйца. Peace
Виж целия пост
# 56
Аз я правя както мама и това ми е едно от любимите ястия.

Задушавам ситно нарязан лук и морков.После слагам 1 малко бурканче консервирани домати (или настърган домат) да им изври водичката.След това добавям и каймата-около 400-500 гр.

Някой по-напред беше споменал ,че е важно каймата да е хубава и аз това съм го установила Peace

След като и каймата се запържи добавям подправки-черен пипер,кимион,сол,червен пипер,джоджен,магданоз,сух чесън.

Прибавям сместа към предварително позапечени наситно нарязани картофки(т.е това е нещото,което правя най-напред и те си се пекат,докато се занимавам с каймата)

Оставям ястието да се запича и когато е почти готова добавям заливка от 1 кис.мляко +2 яйца+ 1.суп.лъжица брашно.

Това е моя вариант Simple Smile
Виж целия пост
# 57
И аз като повечето си запържвам лука,каймата,добавям домати или лютеница,подправки.
Заливката я правя само с яйца,сол и кисело мляко,защото с брашно става дебела и моите  я отделят.
Виж целия пост
# 58
Винаги, когато готвя мусака, си спомням за Йосиф...
Лека му пръст!
Извинявам се за спама,но кога и от какво е починал? Cry
Готвила съм по негови рецепти и винаги са били успешни.
Виж целия пост
# 59
Някой беше писал, че изсипва чаша прясно мляко, преди да сложи мусаката да се пече. Звучи интересно. Днес ще правя мусака с броколи и задължително ще пробвам  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия