Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 10-та тема

  • 98 200
  • 740
# 180

Лабрекс, аз вече ги сънувам гевреците, ти сега питка си омесила... Чудна е!!! Пък аз забравих, днес като пазарувах, да си купя семенца. Ама видях, че Мамето ги е правила и без. Но и друг проблем има, че нямам мас, дали ще станат с масло?

yagodka, в руската рецепта са с маргарин, не мисля, че маслото ще ги развали. Аз слагам мас, защото съм решила, че тестата с нея са най-добри, пък и сега в момента имам много хубава домашна, иначе години наред не бях виждала. А семенцата са много хубави, поне аз много ги обичам, хрупкат и придават вкус.
Виж целия пост
# 181
Eто я отново Лабрекс  с пукава питка  Crossing Arms Абе човек, да не работи за теб една мелница. По мои изчисления горе -долу една средностатистическа мелница дори не би издържала на твоя темп, не че Венета ти отстъпва по лудост.
... Последният чувал отиде и сега меся с купешко, което нещо хич не ми харесва, софийското е, беше хубаво, сега ми прилича на цимент, мокро ли е, какво е, не знам, но не е каквото беше. ...

Я прочети това ! Може да се намерят някакви отговори.
Виж целия пост
# 182
А семенцата са много хубави, поне аз много ги обичам, хрупкат и придават вкус.

Лабрекс, това се вика да посипеш раната със сол! Ама с мнооого сол! Laughing Благодаря ти за отговора, но няма да мога да чакам понеделник чак, да отида до магазина... Още утре, ако ми остане време ще се пробвам да ги направя.  Hug
Виж целия пост
# 183
Но и друг проблем има, че нямам мас, дали ще станат с масло?

labrex, yagodka, благодаря ви!

Да кажа и аз за маста и маслото. Аз видях рецептата на labrex, но прегледах източника от руският сайт и там си пише маргарин. Точно с него ги направих, нито с олио, нито с масло или мас, а с маргарин, който разтопих леко. Иначе и домашна мас имам, и масло, но просто реших да ги направя като в оригиналната рецепта.
Сега видях, че и labrex ти е обяснила, така че не се притеснявай.
Виж целия пост
# 184


Лабрекс, това се вика да посипеш раната със сол! Ама с мнооого сол! Laughing

Ми, хайде де, лошотия съм Embarassed. Ще станат и без семенца, но по-нататък ги пробвай и с тях. То всъщност може да се посипят и с по-едра сол, със захар, знам ли още с какво newsm78. Но ако не бяха семенцата по тях, сигурно щях да ги подмина, признавам си. Гледай сега (да сипна и от морската сол Grinning) каква красота и вкусотия (снимката е от руския сайт):



rossonera, в източника е дадено маргарин + олио. Но разбира се, че ще станат и с един вид мазнина.
Виж целия пост
# 185
Абе, много сусам пада. Аз за това се отказах да ги овалвам целите и пак преди малко сусам обирах по земята. Иначе наистина са прекрасни. Факт.
Виж целия пост
# 186
Ах гледам да не влизам, но и вие срам си нямате, месите че месите и не оставяте човек на мира и сега като гледам на всяка страница гевреци само ме сърбят ръцете. Да видим до кога ще издържа. Ще взема и аз да замеся тези гевреци, пък каквото стане.
По обяд направих един хляб 50/50 - бяло/ръжено брашно, че ми се скараха, да се засрамя, че било събота и в къщи нямало хляб и никой не искаше да иде да купи. Защо да ходели, като моя бил по-вкусен... Или циганина като има маша, защо да си гори ръцете Wink.



Виж целия пост
# 187
Не ме оставихте на мира, докато и аз не направих гевречета, но си струваше труда по никое време. Убедете се сами  newsm10.

Labrex  newsm51, по твоята рецепта са, че руската е с прекалено много мазнина за нас. Моите станаха и на конци, разкош направо!


Виж целия пост
# 188
Моите станаха и на конци, разкош направо!

Ах, как само си ги накиприла, едните ми приличат на тигърчета! Страхотно изглеждат! Абе по нощИте хубави неща стават! Wink  bouquet
Виж целия пост
# 189
Абе по нощИте хубави неща стават! Wink  bouquet

Така е, Labrex. Особено по твоя рецепта, пък и по нощите, няма начин да не стане нещо хубаво  smile3503! Мъжът ми те благославя, че благодарение на теб, най-после жена му започнала да се различава от австрийките и взела да готви от време на време вкъщи  cook, та и той най-после разбрал, че имал жена вкъщи, не само за по никое време  newsm62.
От него - поздрави и  едно голямо благодаря  newsm51 smile3525  love001.
Иди кажи сега, че любовта на мъжа не минавала през стомаха  newsm62.
Виж целия пост
# 190
От него - поздрави и  едно голямо благодаря  newsm51 smile3525  love001.
Иди кажи сега, че любовта на мъжа не минавала през стомаха  newsm62.

Благодаря за поздравите, да му е сладко на човека! А покрай моя мъж никога не съм се съмнявала в последното! hahaha
Виж целия пост
# 191
Не ме оставихте на мира, докато и аз не направих гевречета, но си струваше труда по никое време. Убедете се сами  newsm10.

Labrex  newsm51, по твоята рецепта са, че руската е с прекалено много мазнина за нас. Моите станаха и на конци, разкош направо!


Това прословутите варени гевреци ли са или някаква друга модификация.
И така и не разбрах колко време (няколко минути са от 2 до 10 минути) стоят във врящата вода ?
Няма ли да измислите така някакъв вариант да се потопи да речем цял козунак бе, като ги гледам тия конци.
Виж целия пост
# 192
Не ме оставихте на мира, докато и аз не направих гевречета, но си струваше труда по никое време. Убедете се сами newsm10.
Labrex  newsm51, по твоята рецепта са, че руската е с прекалено много мазнина за нас. Моите станаха и на конци, разкош направо!
Това прословутите варени гевреци ли са или някаква друга модификация.
И така и не разбрах колко време (няколко минути са от 2 до 10 минути) стоят във врящата вода ?
Няма ли да измислите така някакъв вариант да се потопи да речем цял козунак бе, като ги гледам тия конци.
Дядо Хаджия, не са варени, но са много вкусни. Ела да видиш моето съкровище какво прави и ще се убедиш Simple Smile. Имат невероятно хрупкава коричка, а вътре са душичка, че и конци си имат, изобщо мечта са.
Виж целия пост
# 193
Не ме оставихте на мира, докато и аз не направих гевречета, но си струваше труда по никое време. Убедете се сами newsm10.
Labrex  newsm51, по твоята рецепта са, че руската е с прекалено много мазнина за нас. Моите станаха и на конци, разкош направо!
Това прословутите варени гевреци ли са или някаква друга модификация.
И така и не разбрах колко време (няколко минути са от 2 до 10 минути) стоят във врящата вода ?
Няма ли да измислите така някакъв вариант да се потопи да речем цял козунак бе, като ги гледам тия конци.
Дядо Хаджия, не са варени, но са много вкусни. Ела да видиш моето съкровище какво прави и ще се убедиш Simple Smile. Имат невероятно хрупкава коричка, а вътре са душичка, че и конци си имат, изобщо мечта са.


Е добре де, кои гевреци са тогава. Я дай рецептата да я разгледам.
Пардон намерих я.
Та значи Лабрех на турската основа ще заменя само яйцата и ще правя ония експеримент дето говорихме за него в другата тема.
Виж целия пост
# 194
Не знам къде точно я е постнала Labrex, но аз успях навреме да си я копирам. Ето заповядай Дядо хаджия.


ГЕВРЕЧЕТА на Labrex

Всичко започна от една много хубава снимка на много апетитни гевречета в руски сайт, представени от авторката на рецептата като турски гевреци – симити. Като попрочетох, видях, че тя е променила леко рецептата, която е заимствала. Реших, че ще ги правя като нея, за да приличат на нейните красиви гевречета. Да, но се оказа, че млякото ми е малко, нямах маргарин и в крайна сметка замесих подобно тесто от продукти, които имах вкъщи. Получиха се вкусни, пухкави гевречета. От моята доза излизат 8 броя, оттогава увеличавам или не продуктите, зависи колко гевречета имам намерение да правя. Харесахме ги вкъщи и затова слагам моята рецепта, а ще сложа линк и към руската, който иска да пробва нея. Аз все още така и не съм.


ч.ч. прясно мляко
2 с.л. олио + 3 с.л. разтопена мас
2 яйца (едното за намазване на гевреците)
1 непълна с.л. захар
1 ч.л. сол
мая – почти половин кубче жива слагам
брашно приблизително 2 ½ ч.ч., може и малко повече

Чаената чаша е 240 мл.

В купа сипвам затопленото мляко, мазнината, солта, захарта, едното яйце и разбивам с тел хубаво. После сипвам брашно и замесвам средно меко тесто. Оставям да втаса, вдига се доста. Намесвам го, деля на 8 топки. Всяка топка деля на две и правя две фитилчета, усуквам ги, хубаво слепвам краищата. Докато ги оформя, те почти си втасват пак. Разбивам второто яйце в купа, в две чинии сипвам мак и сусам. Всяко геврече внимателно се натопява в яйцето, после в сусама или мака от двете страни и се слага в намаслена тава. Трябва да има малко разстояние между тях в тавата. В това време фурната е включена да загрява. Тавата с готовите гевречета слагам на леко загрят котлон, завити с кърпа отгоре. Като се нагрее фурната на 150 град, слагам гевречетата да се пекат. Пекат се на 170-180 град 20-ина мин за моята фурна. Трябва да позачервят. Хубаво е в разбитото яйце да се сложи малко куркума, тогава стават по-жълтички, но и без нея изглеждат добре. Меки и пухкави са и не съхнат, поне колкото се задържат вкъщи. Имам предвид, че ги държа в панерче незавити, но и повече от един ден май не се застояват или много рядко. Може леко да се врътнат в микровълнова, стават като току-що опечени.


Та значи Лабрех на турската основа ще заменя само яйцата и ще правя ония експеримент дето говорихме за него в другата тема.

Моя козунак вече втасва, Дядо Хаджия. Да видим какво ще излезе. То ти си нямаш друга работа да задаваш такива въпроси по никое време и нали аз съм си примерна и много послушна, веднага реших да опитам какво ще се получи, иначе как да ти отговоря Wink. Пък и Labrex каза, че хубавите работи ставали по никое време, да проверим и тази теория, дали винаги е вярна. Така че опитай и ти, че то при мен нищо сигурно няма Wink.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия