Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 10-та тема

  • 98 312
  • 740
# 240
Вени, не мисли нета, а хубаво си почини за три седмици и с нови сили ела пак при нас!  Hug
Аелис, питата е страхотна!
Виж целия пост
# 241
Прощавайте за спама, но просто да ви споделя.
Lubopitko  Hug, аз не мисля нета, но никак не обичам живот под режим, ама никак  newsm45. Не мога да кажа, че се радвам на предстоящите три седмици, тъй като съм сигурна, че няма начин, да не ме ядосат   smile3511 по отношение на храната или процедурите. Като си помисля за това и от сега ми става лошо.  smile3515 Но дано този път да е малко по-различно  Praynig, но...
Виж целия пост
# 242
               Честита Баба Марта и от мен! Да сте живи, здрави и болести да не ви застигат.


Много благодаря за пожеланията за момченцето ми момичета - да ви се връщат и на вас, и по-рядко да ни се налага да се справяме с разни болести, вируси и т.н. дразнители   bouquet

Гледам доста изкушения сте навъртяли   bouquet, а и скромни го раздават някои - да си ги нямаме такива щом се показват такива вкусни красоти  Wink Hug

Вени нямаш грижа мила, само да ми носиш и престилката като идваш, че гледам как ще ми остане за подарък за следващата Нова година  Wink Шегувам се естествено, знаеш че си добре дошла.  Heart Eyes
А сега сериозно - не се настройвай така негативно за предстоящото "заточение", а си мисли как ще се върнеш от там с нови сили, да правиш още по-завъртяни вкусотии и това, което ти е на душата, без да те тормозят толкова болежките на тялото  Hug

И понеже днес е толкова хубав празник, предшестващ настъпващата пролет, за която толкова много копнея вече, пак правих питка за здраве.
Черпя ви с по парче от огромното питище, защото я правих за празника в градината на дъщеря ми и идеята беше да има и за дечурлигите и за всички госпожи и лелки, които ги обгрижват.
Е, наистина стана за чудо и приказ, а дъщеричката ми каза, че и на вкус също е била убиец. Даже не разбрала милата, че не съм сложила сиренце - за пръв път в живота ми става това, защото тя само със сиренце си я поръчва и редовно ме проверява дали го слагам като си е в къщи когато правя питка  Simple Smile

         

В тавата е, но стана толкова голяма и тежка, че ме беше страх да я вадя да не стане на парчета, че нали за пред важни хора-децата я правих де  Wink.

И малко нескромно ще прозвучи, но не мога да не ви се похваля, защото знам че само вие ще ме разберете най-добре - имало е още една питка за почерпка, но моята е обрала всички точки  Flutter
Виж целия пост
# 243
...

И малко нескромно ще прозвучи, но не мога да не ви се похваля, защото знам че само вие ще ме разберете най-добре - имало е още една питка за почерпка, но моята е обрала всички точки  Flutter

Ами тя питката си е направо неповторима, не само ние ще те разберем.
Ще ни споделиш ли рецептата, а и не само нея ами и технологията на приготвяне.
Виж целия пост
# 244
Честита Баба Марта и от мен.

Дълго издържах без да влизам в темата.Но днес направих една обикновена питка т.е.без някаква форма.Направих там едни възелчета,но тестото нарочно оставих много меко и за това не личи да има форма,но пък се получи една много въздушна питка,мека като памук.Ето



И парче от един хляб,който правих миналата седмица по рецептата за фугасите на Labrex   bouquet


Разгледах само снимките и видях страхотни питки и гевреци.Сега се връщам и да ви дочета.
Виж целия пост
# 245
Ами Дядо Хаджи, то аз последно време все по рецептата, която имам от моята майка си ги правя питките - бях ти я давала сякаш. Само дето в този случай поувеличих доста продукти, че ползвах най-голямата си тава, само сирене не сложих  Simple Smile
Ако искаш все пак мога да ти напиша точно за тази пропорциите на лични  Peace

Иначе оформянето ми е уж по Стаси, но при мен винаги става по различно, защото аз си оставям по-меко тестото. После винаги мажа отделните пластове обилно с маргарин, че и постен е даже  ooooh!, но пък стават много крехки и пухкави с него питките. А за по-ясни очертания, както всички знаем вече трябва корите да се разточат с брашно. Аз никога не точа - по-скоро раздърпвам с ръце отделните кори една върху друга, или правя голям лист който сгъвам няколко пъти и накрая правя на масур и усуквам.
Виж целия пост
# 246
Ами Дядо Хаджи, то аз последно време все по рецептата, която имам от моята майка си ги правя питките - бях ти я давала сякаш. Само дето в този случай поувеличих доста продукти, че ползвах най-голямата си тава, само сирене не сложих  Simple Smile
Ако искаш все пак мога да ти напиша точно за тази пропорциите на лични  Peace

Иначе оформянето ми е уж по Стаси, но при мен винаги става по различно, защото аз си оставям по-меко тестото. После винаги мажа отделните пластове обилно с маргарин, че и постен е даже  ooooh!, но пък стават много крехки и пухкави с него питките. А за по-ясни очертания, както всички знаем вече трябва корите да се разточат с брашно. Аз никога не точа - по-скоро раздърпвам с ръце отделните кори една върху друга, или правя голям лист който сгъвам няколко пъти и накрая правя на масур и усуквам.

Пусни едно ЛС пък ме и интересува отгоре с какво е мазана, че ми се види интересна структура.
Виж целия пост
# 247
didnik, браво за питката! newsm10

Венче, определено ще ми липсваш цели 3 седмици , но ти гледай там ръката да се оправи (предполагам заради нея ще да е) , че е по-важно!  newsm51
Виж целия пост
# 248
Благодаря ти, Kapri_z  Hug, но за съжаление не е само за ръката, за много неща е, ще видим какво ще стане.
Didnik,  питката е убиец   bouquet.
Виж целия пост
# 249
Пак прекрасни неща виждам, но си признавам, че влязох в темата точно с това усещане, че ще има какво да видя.  bouquet  chef

И малко нескромно ще прозвучи, но не мога да не ви се похваля, защото знам че само вие ще ме разберете най-добре - имало е още една питка за почерпка, но моята е обрала всички точки  Flutter

didnik , изобщо нямам съмнения, че твоята е обрала овациите, разкошна е!  bouquet

И аз с питка от тестото на мах-мама, както винаги стана на душичка. Heart Eyes   bouquet

Виж целия пост
# 250
Labrex, както винаги си направила отново разкошна питка bouquet.
Виж целия пост
# 251
Labrex, както винаги си направила отново разкошна питка bouquet.

Все си мисля, че е от голямата споделена любов с тестото на мах-мама, ама как само се залюбихме с него, позволява ми да го правя каквото си искам и накрая резултатът е прекрасен! Joy Майтапът си е майтап, но наистина стават чудни питки!  Hug
Виж целия пост
# 252
didnik питката питище е страхотна   Hug. Винаги съм обичала такива огромни пити, пълни ти окото  Wink
Аелис изглежда много вкусна питката на Танита. Правих я само един път, бяхме на гости и така се натъпкахме, че нямах сили дори за парченце. Въпреки това на следващия ден ми се обадиха и казаха, че е невероятно вкусна.
ЗИЧЕ    bouquet bouquet Гледам нови попълнения, за което много се радвам, че то все едни и същи пишем в темата. Хубави неща си показала, защо не идваш по-често при нас.? Какво е твоето тесто, по какви рецепти правиш.?
Лабрекс, ти ме зариби с тези гевреци и вчера цял ден съм ровила в нета за тези симидчета. Намерих една друга рецепта, но я пуснах за превод в турската тема  Flutter Може продуктите да са същите - да видим.
Виж целия пост
# 253
ПЕПИТА благодаря ти миличка ,че някой забеляза за новите попълнения  Embarassed bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Ще пиша вече  Peace
Това е една моя рецепта от преди мноооооого години ...и ще се радвам ако някой я направи и ще видите колко е сполучлива и винаги се получава.
Сега когато имам вече хлебопекарня си я меся в нея и си правя питата или тутманика... Peace Peace


ПИТА -/или тутманик/   

Подукти:
1.500кг-пресято брашно 3 пъти
1в.ч.-хладка вода ,кубче мая и щипка сода бикарбонат
6 бр.-или 8 бр -яйца /аз слагам 6 бр/
1с.л.-сол
6с.л.- захар
1кофичка -кисело мляко
Това са продукти за много голяма пита

ПРИГОТВЯНЕ:
Прави се кладенче всички продукти в него и се меси да се събере тестото.Удря се в масата 100 пъти докато се получи меко тесто.Оставя се да втаса. / аз направо правя топките и само втасва преди да се пече/ Пак се меси и се разделя на 6бр.топки.Всяка се разточва на кора мажат се със маргарин,масло,даже и някои слагат мас, / ако ще правите тутманик на кората се слага и сирене/ навиват се на руло и се режат на парчета и се обръщат в подмазана тава с масло ,маргарин ,олио.Втасва и се пече на окуло 200- 220градуса.
 ТЕСТОТО МОЖЕ ДА СЕ МЕСИ В ХЛЕБОПЕКАРНЯТА  Peace но на половина продуктите Peace че става много.


Виж целия пост
# 254
Много благодаря за комплиментите - от вашите усти-клавиатури означават страшно много за мен   bouquet

Зиче забелязваме ние, забелязваме... - този цитат беше за твоя милост  Wink Hug

........ а и скромни го раздават някои - да си ги нямаме такива щом се показват такива вкусни красоти  Wink Hug

Пепика видях го превода на рецептата, но като гледам няма разлика с дадената от мен - освен лъжичката захар и видя мая  newsm78
До колкото си спомням тогава момичето я беше взело точно от турската тема и затова предполагам е достоверна  Peace

П.П. Прави ми впечатление обаче, че няма никаква мазнина и в двете рецепти - как ли докарват тогава конците, може би само от усукването и мекото тесто  newsm78
Пък то като си е меко няма начин да не са пухкави и мекички гевречетата  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия