![Shocked](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_eek.gif)
Имам въпрос към Фъстък – дай линк към тези теми в нета, които коментират вредата от протеиновата диета. Защото лекарите, с които съм говорила, са на друго мнение. Аз също имах проблеми с кръвно и световъртеж, основна причина са шиповете във врата, и проблеми с оросяването поради притискане на кръвоносни съдове. Но това няма нищо общо с Дюкан. Напротив, според личната лекарка и невроложката, с режима се намаляват мазнините и оттам се увеличава проходимостта на кръвоносните съдове. Затова и кръвното ми от високо стана ниско и нормално. Все пак бих искала да прочета това, което Фъстък спомена, затова още веднъж моля за подробности. Иначе всичко прекалено е вредно. Аз наблягах през втора фаза на рибата, извара, от яйцата основно белтъци с правило максимум 2-3жълтъка на седмица, месото – в разумни количества.
Вал, започнах трета с лек преход първите 2-3 седмици, най-вече от страх. После си продължих по книгата. Така че започнах с половин, после и с цяла филийка препечен пълнозърнест хляб сутрин и половин ябълка. Не трябва да се боиш от плодовете, аз не съм качила от тях. Преди не се сещах изобщо за плодове, сега ябълката ми е задължителна всеки ден. Но не бива и да се прекалява с количеството. Картофите и ориза ги включих не самостоятелно а към супата заедно с другите зеленчуци. Някъде след 3-тата седмица вече се метнах в трета с пълна пара и вече 2 месеца и половина нямам „поражения”. Вчера някой попита за позволеното при галата – аз си включвам по цяло парче сладкиш (торта, кекс) или баница, евентуално шоколад. Само на пържени картофи все още не смея да се пробвам.
Дискусията за холестерола ми е интересна, но ми е доста объркваща. Философията ми е, че човек трябва да консумира всичко в разумни граници.
Весели усмихнат ден от мен.
![Hug](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_36.gif)