Машина за хляб-28 част

  • 52 467
  • 736
# 645
Честит празник, пораснали момичета!
Да сте здрави, обичани и детски смях да пълни дома ви!
http://www.youtube.com/watch?v=yDnvEp4FGSw&feature=related
Виж целия пост
# 646


Бял хляб 700гр
Вода 1 ч м.съд
Сол 2 м.л
Захар 2 г.л
Мляко 1/8 м.съд
Течна мазнина 2 г.л
Брашно 3 м.съд
Суха мая 2 м.л

[/quote]

Явно съм ви питал нещо и за хляба и гледам, че сте ми дали рецептата. Ще ви помоля обаче да ме ориентирате какво е това "м.съд" за другото предполагам са голяма и малка лъжица. Освен това ми припомнете какви са били проблемите и на каква програма сте приготвили хляба.
[/quote]

Няма проблем с хляба попитаха ме за рецептата и я дадох Simple Smile м.съд=мерителен съд
За козунака,ще пробвам и други рецепти и ще видим как ще се справя може и да е в мен вината. Много беше разтегливо тестото аз правя хубав фитил той се прибира много ластично тесто много Simple Smile
Виж целия пост
# 647

Няма проблем с хляба попитаха ме за рецептата и я дадох Simple Smile м.съд=мерителен съд
За козунака,ще пробвам и други рецепти и ще видим как ще се справя може и да е в мен вината. Много беше разтегливо тестото аз правя хубав фитил той се прибира много ластично тесто много Simple Smile

Еластично и след втасването - така ли ?
Ако е така значи не е втасало добре.
Виж целия пост
# 648
Привет,

Да се похваля с постен козунак. Правих го в събота и го носих на приятели, затова нямам снимки отвътре. Вкусен стана, малко го попрепекох, а и не стоеше така на конци, което може и нормално да е, предвид на това, че е без яйца и мляко. Но като за пръв опит съм доволна. Благодаря на Дядо Хаджи за подробните инструкции за направата му!  bouquet Аз понамалих малко грамажите, че да ми излезе един брой.
Мисля скоро да запретна ръкави и да спретна истински козунак.

Виж целия пост
# 649

Няма проблем с хляба попитаха ме за рецептата и я дадох Simple Smile м.съд=мерителен съд
За козунака,ще пробвам и други рецепти и ще видим как ще се справя може и да е в мен вината. Много беше разтегливо тестото аз правя хубав фитил той се прибира много ластично тесто много Simple Smile

Еластично и след втасването - така ли ?
Ако е така значи не е втасало добре.

Ами да 1 час втасва в машината на програма тесто за пица сплетох и пак втасва
Виж целия пост
# 650
   Честит 8 март!Бъдете много обичани, щастливи и все така креативни!
 Ето моят първи козунак..с едни кифлички с локум.
 
Виж целия пост
# 651
Кашарелче, спер са !!! Все едно цял живот си правила това Simple Smile давай рецептите
Виж целия пост
# 652
Кашарел,браво    bouquet по коя рецепта са?и кифлите как майсторски си навила...
Виж целия пост
# 653
  Благодаря ви!Радвам се че ви харесват.Козунак правя за първи път и станах страхотен, ръцете ми бяха мръсни и не се виждат хубаво конците/ мъжо прави снимките Mr. Green/

 Заповядайте, ето рецептата:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.new#new
Виж целия пост
# 654
  Благодаря ви!Радвам се че ви харесват.Козунак правя за първи път и станах страхотен, ръцете ми бяха мръсни и не се виждат хубаво конците/ мъжо прави снимките Mr. Green/

 Заповядайте, ето рецептата:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.new#new

Кашарелче, 2 пъти по 45 минути ли се меси?
Виж целия пост
# 655
  Да, на моята машина първоначалното месене е 45 мин, след това втасва.
Виж целия пост
# 656
хайде и аз в редиците с козуначе.  Grinning За почерпка за десерт по случай 8-ми март. С маково-орехов пълнеж е. Малко го попрепекох, докато оправям бебето, но стана на разкошни конци. Не знам само дали можете да добиете впечатление от снимката.





Виж целия пост
# 657
За Украинския козунак
Цитат
Преди всичко трябва да отбележа че в тази част  на Украина където съм израснала (Бесарабия) козунаците ги правят огромни и високи със стафиди и орехи, като казвам огромни баба ми ги печеше в един големи 5 литрови емалирани тънджери, най големия беше една 7 литрова емалирана кофа  Разказвам ви го всичко това за да разберете че у нас не ги сплитат и по констистенция са други,  няма как козунака да е плътен, за да се изпече той трябва да е лек и с много въздух. Когато дойдох в България не можах да свикна на българския козунак, нали сме свикнали на вкусовете от детството,  първата година си ги пекох на ръка, след като си купих машината изнамерих в руските сайтове тази рецепта и си я пека всяка година.
Това съм писала преди да публикувам рецептата!
От горе написаното би трябвало да става ясно (то аз така мисля ама ако имаме  в предвид моя български може и да не е така Embarassed) че  в Украинския козунак няма конци, това е съвсем друг тип тесто!
Виж целия пост
# 658



    Хайде и аз да почерпя с питка ала max mama.Да сте весели и засмяни и много красоти да създадем.
Виж целия пост
# 659
Ердинч , благодаря за инфото за бъркалките  newsm51

Дядо хаджия, прав си за тестото...оказа се мокро  Close  Сега  остава да разбера защо  Thinking Направих хляб по същата рецепта , със същата мая и същото брашно.Нарочно не добавях нищо.Резултата е същия. Обаче защо? Правя  особенно сполучлив хляб точно по тази рецепта , при това със съвсем същата марка брашно?

Сега за хлебопекрната . Наистина много ми се искаше да напиша колко съм доволна от сервиза и обслужването . Е няма как...естествено  Close Националния телефон е сменен , но на официалната страница все още си стои стария. Актуалния в момента е

0882266810

На националния телефон стои една мацка и разпределя по направление.Мене ме прати направо в сервиза в Бургас. Обаче в Бургас сервиз НЯМА.Най-близкия е във Варна.Единственото , което правят в Бургас е да вземат уреда и с куриер да го пратят до Варна.Във Варна не ми дадоха да разговарям с техник.Разговарях с момиче , което приемаше обажданията и току притичваше до техника за да му предаде поредния ми въпрос и после се връщаше на телефона за да ми каже отговора  smile3555 В крайна сметка учтиво ми казаха да не се притеснявам и да си ползвам уреда докато се счупи , но да имам предвид , че гаранцията не покрива контейнера и бъркалките  Shocked Попитах за сайт или поне имейл , на който да пратя снимките за да ги погледне специалист , но се оказа , че и това не е възможно  newsm78

Е ? Някакви идеи сега на къде ?  Grinning

Ей тук има едни имейли за контакти , освен да си избера един от тях и да им пратя запитване  , ако разбира се координатите са все още актуални  Wink Или да си пратя запитването направо тук , само да им изровя имелила  Thinking

Междувременно черния прах съвзем изчена , след намазването на проблемните места с машинно масло , но се чудя , дали не полепва по маслото вместо да се ръси долу сега ?

Половинката продължава да твърди , че се халосвам напразно и чак такъв проблем няма , но дори и да така искам уверение от компетентно лице .Само на месец е пущината , още дори не съм и се нарадвала  Blush

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия