Оризово фиде?

  • 10 735
  • 6
Здравейте!
Моля ви, кажете ми как се приготвя оризово фиде... и изобщо - рецепта с него? Много го обичаме в китайските ресторанти, купихме, но... нямаме представа как да си го приготвим, че да стане вкусно?..  Embarassed Много благодаря!
Виж целия пост
# 1
попарваш с топла вода за няколко минути.
изцеждаш и овкусяваш Peace

може и топло да се яде, може и студено на салата...
за да не се слепне, след като го отцедиш, разбъркай с малко олио.
Виж целия пост
# 2
С какво се овкусява... какви неща му се слагат, за да е вкусно?..
Виж целия пост
# 3
   тази седмица правих оризово фиде 2 пъти, много вкусно се получи.   моето фиде беше много тънко, може би 2 пъти по тънко от обикновеното фиде, та аз не го варих, просто го сложих в купа и залях с гореща вода.
  нарязват се зеленчуците по желание, аз сложих морков, лук, тиквичка и гъби, нарязани на много тънки жулиени. първия първия път направих само със зеленчуците, а втория сложих пилешко месо. в wok се запържват зеленчуците и пилешкото, посолявам, сложих малко соев сос и сусам. би станало хубаво ако имаш бамбук. моето фиде за 2-3 минути беше готово.  
  изсипах го в в wok-a при зеленчуковата смес и разбърках. отделно направих сладко кисел сос по рецепта от тема тук, ще я потърся. сервирах и отделно сложих соса, всеки да си сложи на вкус. много вкусно стана. аз при липса на wok, направих рецептата в по-голям тиган. много бързо се готви, за 30 минути беше готово. пипкаво е само рязането на зеленчуците.
Виж целия пост
# 4
първата рецепта е по която правих сладко киселя сос

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192750.0
Виж целия пост
# 5
Варя си го към китайско ядене. Предпочитаме да е топло. Има една специфична подробност - мнооого малко варене му трябва, иначе се накъсва и разпада. Ще му свикнеш. Безвкусно е, затова го ядем със сладко-киселия сос от съответното китайско-ястие. Иначе е диетично  Grinning
Виж целия пост
# 6
Много благодаря!!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия