Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тромбоцитопения при бебе

  • 2 361
  • 2
Синът ми е на 7 месеца и преди месец и половина се установи тромбоцитопения. Бяхме в болница около месец, където премина през лечение. След спиране на кортикостероидите в къщи се появявиха нови петехии. Моля мамите с подобен проблем да споделят опита си тук.
Виж целия пост
# 1
Здравейте! Виждам, че темата е стара, но може ли да ми кажете след колко време тромбоцитите тръгнаха нагоре, защото моята дъщеричка се роди на 16 април 2018, недоносена в 34 + седмица с тромбоцитипения вследствие на цитомегаловирус и до днес все още е с ниски тромбоцити 24 хил. Преливана е с тромбоцитна маса вече 12-13 пъти. Правихме консултация с проф. Бобев и той каза търпение и оптимизъм!
Благодаря Ви!!!
Виж целия пост
# 2
Здравейте,  ние също се родихме с нисък брой тромбоцити (82 хил), в следствие тромбоцитите падат постоянно, като към момента стигнаха 40 хил. Ходим в ИСУЛ за проследяване и ако продължат да падат надолу ще ни включат на кортикостероиди. Моля, ако някой е попадал на подобен проблем да сподели опита си! При раждане имах зелени води и оттам инфекция, лекарите твърдят, че може да е от нея. Въпреки това може да е форма на  тромбоцитопения и не знаем какво да правим.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия