![Simple Smile](/img/emojis/faces/simple_smile.png)
И аз да се присъединя към плодосушащите
![Simple Smile](/img/emojis/faces/simple_smile.png)
Купих си Ронсън от намаленията. Вече ми е готовата първата доза череши. Заредих около 2,8 кг, почистени от костилки и разрязани на две. Суших ги 3 денонощия с малко почивка на уреда на около 41-43 градуса. Сега съм ги прибрала в един компотен буркан. Много са вкусни и приготвям вече втората доза.
НО .... чудя се за съхранението. Във фризера нямам много място, та да слагам там и плодовете. Чудя се този буркан ако го запечатам с капачка и го сложа във вряща вода дали ще се получи стерилизация? Все пак в самите плодове има някаква влага и дали при загряването няма да се отдели? Ако хлътне капачката дали ще е достатъчно? Не е като компот, тук има повече въздух.
Един уред за вакуумиране на найлонови пакетчета ще свърши идеална работа .... ама 120 лв нямам излишни.
Та моля за съвет
![Simple Smile](/img/emojis/faces/simple_smile.png)