Уред за сушене на плодове и зеленчуци

  • 291 285
  • 871
# 750
Привет Simple Smile

И аз да се присъединя към плодосушащите Simple Smile

Купих си Ронсън от намаленията. Вече ми е готовата първата доза череши. Заредих около 2,8 кг, почистени от костилки и разрязани на две. Суших ги 3 денонощия с малко почивка на уреда на около 41-43 градуса. Сега съм ги прибрала в един  компотен буркан. Много са вкусни и приготвям вече втората доза.

НО .... чудя се за съхранението. Във фризера нямам много място, та да слагам там и плодовете. Чудя се този буркан ако го запечатам с капачка и го сложа във вряща вода дали ще се получи стерилизация? Все пак в самите плодове има някаква влага и дали при загряването няма да се отдели? Ако хлътне капачката дали ще е достатъчно? Не е като компот, тук има повече въздух.

Един уред за вакуумиране на найлонови пакетчета ще свърши идеална работа .... ама 120 лв нямам излишни.
Та моля за съвет Simple Smile
Виж целия пост
# 751
уред за вакуумиране съм си взимала от немските магазини за 25лв.
Виж целия пост
# 752
Съхранявам в най-обикновени буркани с капачки на винт. Даже с пластмасови капаци. Когато плодовете/зеленчуците са добре изсушени, няма да се развалят. Все още имам от миналогодишната реколта.

Ако ги завариш, това е топлинна обработка и обезмисля сушенето на по-ниски градуси, за запазване на витамините.
Виж целия пост
# 753
уред за вакуумиране съм си взимала от немските магазини за 25лв.

Доли, този уред запечатва в торбички, нали? Аз също мислех за такъв, но четох отзиви че почти никакъв вакуум не може да направи и е почти безсмислен. Сподели твоя опит.

Ако ги завариш, това е топлинна обработка и обезмисля сушенето на по-ниски градуси, за запазване на витамините.

Заваряване за кратно - 5-8 мин примерно не би покачили температурата на самия плод, че да се унищожат витамините. Но дали за толкова кратко ще се вакумират бурканите.

Май и аз ще си ги държа в буркан с винт, пък каквото стане. Просто за първи път суша и не мога да преценя дали са напълно сухи за дълго съхранение
Виж целия пост
# 754
Аз изсуших кайсии и ги сложих в хартиена кутия от бонбони с хартия за печене между отделните пластове, смятам така да ги съхранявам, ще експериментирам, дано не се повредят.
Виж целия пост
# 755
уред за вакуумиране съм си взимала от немските магазини за 25лв.

Доли, този уред запечатва в торбички, нали? Аз също мислех за такъв, но четох отзиви че почти никакъв вакуум не може да направи и е почти безсмислен. Сподели опит.



да,запечатва в торбички,първо прави вакуум,после слепва края на пликчето...
Виж целия пост
# 756


Заваряване за кратно - 5-8 мин примерно не би покачили температурата на самия плод, че да се унищожат витамините. Но дали за толкова кратко ще се вакумират бурканите.



Как ще стерилизираш без точност в буркана???
Виж целия пост
# 757
Отдавна ви следя, но днес вече и аз мога да се похваля с първото си производство Mr. Green Изсушен магданоз Laughing
Имам дехидратор ABC GM A601.107 и страшно съм доволна от резултата
Скрит текст:



С този магданоз смятам да си направя домашна вегета. Отчитам като грешка, че сложих магданоза с дръжките. Сега слагам друга партида, но без дръжки.
Виж целия пост
# 758
дръжките също са ароматни, ще се смелят после с другите подправки  Peace
Виж целия пост
# 759


Заваряване за кратно - 5-8 мин примерно не би покачили температурата на самия плод, че да се унищожат витамините. Но дали за толкова кратко ще се вакумират бурканите.
Как ще стерилизираш без точност в буркана???

Не знам Simple Smile За това и питам тук възможно ли е това нещо Simple Smile Определено няма да стане компот ефект, но ако просто излезе въздуха на вън и вътре стане вакуум .... да не мухлясват ако не са много сухи ...

Както и да е Simple Smile Направих втора доза череши. Маааалко по-сухи са от първите и мисля че ще издържат зимата без да мухлясат.

Иначе първата доза вече започнах да ги консумирам даже Simple Smile Сутрин си добавям към овесените ядки с кисело мляко. Мммм вкусотия става Simple Smile
Виж целия пост
# 760



Заваряване за кратно - 5-8 мин примерно не би покачили температурата на самия плод, че да се унищожат витамините. Но дали за толкова кратко ще се вакумират бурканите.
Как ще стерилизираш без точност в буркана???
[/quote]

Когато стерилизирам кисело зеле нареждам бурканите в тавичка, с капачката надолу, сипвам вода да покрие шийката на буркана и поставям тавичката върху печката/котлона. Като заври водата, 5 минути са достатъчни, вадя бурканите и ги редя отново надолу с капачките , да изстинат. Зелето се запазва като за салата. Мисля, че такова затваряне на плодовете би било добре.
Виж целия пост
# 761
Като се стерилизират, според мене, се губи смисълът на сушенето. По-добре повече да се изсуши. Аз също от страх да не се развалят, черешите и ягодите ги сложих в пликчета в камерата (там е минус 25 градуса).
Виж целия пост
# 762


Как ще стерилизираш без точност в буркана???

Когато стерилизирам кисело зеле нареждам бурканите в тавичка, с капачката надолу, сипвам вода да покрие шийката на буркана и поставям тавичката върху печката/котлона. Като заври водата, 5 минути са достатъчни, вадя бурканите и ги редя отново надолу с капачките , да изстинат. Зелето се запазва като за салата. Мисля, че такова затваряне на плодовете би било добре.

но киселото зеле има много голямо водно съдържание. А сушените плодове и зеленчуци - не.
Виж целия пост
# 763


Как ще стерилизираш без точност в буркана???

Когато стерилизирам кисело зеле нареждам бурканите в тавичка, с капачката надолу, сипвам вода да покрие шийката на буркана и поставям тавичката върху печката/котлона. Като заври водата, 5 минути са достатъчни, вадя бурканите и ги редя отново надолу с капачките , да изстинат. Зелето се запазва като за салата. Мисля, че такова затваряне на плодовете би било добре.

но киселото зеле има много голямо водно съдържание. А сушените плодове и зеленчуци - не.

Именно!
Виж целия пост
# 764
Момичета,а гроздето става ли в уреда да се суши?Сложих малко да пробвам-цели зърна,но за 7 часа не е мръднала,та се чудя дали ще се получи изобщо?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия