************************************* рекламна публикация *************************************

Майчината кърма е най-полезната храна за новороденото! Майчината кърма е незаменима за детския организъм и храните за кърмачета и малки деца не са неин заместител! Изключителното кърмене e идеалният вариант за хранене на новородено през първите 6 месеца! Колкото по-дълго продължи кърменето, толкова по-големи са ползите за детския организъм!
                                 

Немската фирма Töpfer GmbH е добре позната на българския пазар с млеката за кърмачета и преходните млека LACTANA® Bio[/b], които предлагат най-висококачествен продукт с европейски сертификати в областта на био производството и детските храни.

Töpfer GmbH има удоволствието да информира всички свои клиенти, че от м. Март – Април 2010 г., фирмата производител дообогатява дизайна на кутиите на млеката LACTANA® Bio[/b], като добавя към него новата запазена марка ProBifido®[/b]. Патентованата марка ProBifido®[/b] отразява близо 100 годишните усилия, познания и научни разработки на множество специалисти от немската компания, съвместно с външни учени, в областта на детското хранене и производството на млека с пробиотичен ефект - най-близък до майчината кърма.

Новият дизайн на кутиите ще започне да се разпространява поетапно в търговската мрежа от началото на месец Април 2010 г., като първоначално на пазара ще могат да се намерят както от новия, така и от стария вид кутии. Тъй като млеката LACTANA® Bio[/b] са оригинален немски продукт, без аналог, тази промяна се извършва едновременно не само на българския, но и на немския пазар (както и във всички останали страни, в които млеката се продават)!     [/b][/i] 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВСЪЩНОСТ НОВАТА ЗАПАЗЕНА МАРКА PROBIFIDO®[/b]?[/color]   
ProBifido®[/b] отразява съдържанието на 4-те репродуктивни щама пробиотични бифидобактерии - B. longum, B. breve, B. bifidum и B. infantis, които се съдържат като комплекс единствено в млеката за кърмачета и преходните млека  LACTANA® Bio[/b]!
Те са изолирани от естествената чревна флора на кърмените бебета и са четирите най-разпространени в детския организъм щама бифидобактерии. И четирите вида пробиотични бактерии присъстват в еднакви, равни количества в млеката LACTANA® Bio[/b] и комплексно допринасят за здравословното развитие на организма на кърмачетата и малките деца.

Доминиращи видове Бифидобактерии в организма през различните възрасти:




ProBifido® = уникалния комплекс от B. longum + B. breve + B. bifidum + B. infantis[/b]


ПРОМЕНЯ ЛИ СЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН СЪСТАВА НА МЛЕКАТА LACTANA® Bio[/b]?[/b][/color]

НЕ! Променя се единствено дизайнът на опаковката!
Съставът продължава да представлява уникалната комбинация от 3-те важни предимства – без аналог на българския пазар:

1.   Съдържание на пълноценно биологично краве мляко и други биологични съставки от екологични райони в Алпите - гаранция за екологично чист продукт!
Млеката LACTANA® Bio[/b] се произвеждат в специализирани биологични ферми, без употребата на химични вещества и използването на ГМО! Те са сертифицирани като биологични и притежават отличителен БИО знак на опаковката. Това означава, че те преминават през двоен качествен контрол, тъй като отговарят както на най-високите стандарти за производство на млека за кърмачета и преходни млека, така и на изискванията за производство на биологични продукти!

2.   Съдържание на прoбиотици на базата на 4 естествени и репродуктивни вида Бифидобактерии  (B.longum, B.breve, B.bifidum и B.infantis), които намаляват нивото на нежеланите чревни бактерии, укрепват имунната система и образуват здрава чревна флора.

3.   Съдържание на LC-PUFA (DHA и ARA) – Дълговерижни Полиненаситени Мастни Киселини, които се получават от есенциалните полиненаситени мастни киселини от групите Omega-3 и Omega-6, в нужното количество и съотношение. Те са съществени за развитието на нервната система, мозъка и зрението у кърмачетата и малките деца в пренаталния и послеродовия живот - през периода на бързо развитие на мозъка и очите, както и през целия живот. DHA и ARA бързо се натрупват в мозъка през последния триместър на бременността и през първите 2 години след раждането.


КАКВО СА ПРОБИОТИЦИТЕ И ЗАЩО СА ВАЖНИ?

Пробиотиците са живи микроорганизми („добри бактерии”), които влияят изключително благотворно върху здравето на организма. Пробиотиците са особено важни през първите няколко години oт живота на новороденото.
Бифидобактериите са едни от най-известните и полезни пробиотици. Те съставляват до 99% от чревната флора на здравите кърмени бебета. Последните получават необходимите пробиотици по време на кърменето. Бифидобактериалната среда укрепва съпротивителните сили на организма срещу вредните и болестотворни бактерии и е една от причините за по-високата устойчивост на кърмените бебета към широк кръг инфекции и заболявания. При некърмените бебета, обаче, чревната флора съдържа едва около 67% бифидобактерии, които с течение на времето намаляват
до още по-ниски нива. 


Най-важните полезни ефекти на пробиотиците са:

-   Подпомагат храносмилателната система и усвояването на хранителни вещества;
-   Стимулират укрепването на имунната система;
-   Подобряват метаболизма на лактозата в случай на лактозна непоносимост;
-   Предпазват и оказват терапевтичен ефект при диария;
-   Намаляват вероятността от запек;
-   Подпомагат организма в борбата с алергии;               
-   Оказват терапевтичен ефект при атопични дерматити;
-   Синтезират витамини от група В и витамин К;
-   Поддържат организма в устойчиво състояние при прием на антибиотици;
-   Редуцират канцерогенните ензими.


ЗАЩО ПРОБИОТИЦИ, А НЕ ПРЕБИОТИЦИ?

За разлика от пробиотиците (живите полезни бактерии, които директно укрепват чревната флора и имунната система), пребиотиците са несмилаеми хранителни вещества, които също повлияват положително метаболизма, като стимулират селективно растежа и/или активността на някои видове полезни бактерии в чревната флора. Пребиотиците всъщност са “храна” за пробиотиците.
Формирането на доминираща бифидобактериална (пробиотична) чревна флора у новороденото се определя изключително от това дали майката кърми своето бебе, както и от влиянието на някои други фактори (например - начинът на раждане, вагиналната и чревната микробактериални среди на майката, типа хранене на майката, повишеното съдържание на токсични замърсители в околната среда, приемът на някои видове медикаменти – предимно антибиотици). Когато в чревната флора на новороденото няма устойчиво наличие на достатъчен брой бифидобактерии, то тогава пребиотиците не са в състояние да доведат до нарастването и поддържането на необходимото полезно ниво пробиотици в новородения организъм. Поради това млеката LACTANA® Bio[/b] съдържат живи бифидобактерии (т.е. пробиотици), което осигурява тяхното устойчиво възпроизводство в детския организъм в необходимия и достатъчен обем.
 

ХРОНОЛОГИЧНИ ФАКТИ, СВЪРЗАНИ С РАЗВИТИЕТО НА МЛЕКАТА ЗА КЪРМАЧЕТА И ПРЕХОДНИТЕ МЛЕКА LACTANA® Bio[/b][/color]:

1953 - Töpfer, заедно с проф. Adam от Университетска детска клиника в Ерланген, разработва първоначалната формула на LACTANA®[/b] - мляко със субстанции, които подпомагат производството и разпространението на бифидофлора в детския организъм.

1966 - След интензивни проучвания съвместно с проф. д-р Mayer от Университетската детска клиника в Хомбург Саар, Töpfer GmbH успява да създаде млечна формула с живи бифидобактерии, изолирани от естествената чревна флора на кърмачетата. Първоначално в нея се влагат само два от познатите естествени щама бифидобактерии – B. longum и B. breve.

1989 - Компанията започва постепенно въвеждане на биологичния метод на производство.

1994 - Дообогатяване на пробиотичната формула с останалите два щама бифидобактерии – B. bifidum и B. infantis. 

2002 - LACTANA® Bio[/b] става изцяло продукт на биологичното производство в съответствие с всички Европейски изисквания и регламенти.

2008 - Обогатяване на млеката с DHA и ARA - дълговерижни полиненаситени мастни киселини (LC-PUFA), които се получават от есенциалните полиненаситени мастни киселини от групите Omega-3 и Omega-6. Създава се наименованието “PLUS 3” / “ПЛЮС 3” на новата млечна формула.

2010 – Добавяне на новата запазена марка ProBifido®[/b] върху опаковката на млеката, която отразява съдържанието на 4-те репродуктивни щама пробиотични бифидобактерии - B. longum, B. breve, B. bifidum и B. infantis, които се съдържат като комплекс единствено в млеката за кърмачета и преходните млека  LACTANA® Bio[/b]!

Развитието на продукта е основано изцяло на доказани научни достижения в медицината и множество клинични изпитания. Стремежът на производителя винаги е бил да се постигнат резултати възможно най-близки до тези при кърмените бебета.
 
На сайта www.njpartners-bg.com или www.lactana.com може да намерите пълна информация за БИО продуктите LACTANAмлека и каши за кърмачета и малки деца.
За всякакви въпроси и коментари можете да използвате формата за обратна връзка в сайта или да ни пишете на e-mail: office@njpartners-bg.com
 
Виж целия пост