Машина за хляб-30 част

  • 65 242
  • 749
# 105
Моля за помощ . Копвам си поста от съседната тема и тук  Praynig
Здравейте  Hug

Моля за малко помощ. В момента меся козунак в хлебопекарната по рецептата на Pina. Сложих обаче един белтк в мовече и около 20 мл ром. В рецептата пише 450-500 гр брашно, а до момента съм сложила около 650 и пак ми се струва, че е течно тестото. Какво да правя - до кога да прибавям брашно?

Благодаря ви предварително
....докато течното тесто стане на топка .
Следи състоянието на тестото .
ако ти се струва голямо по количество тесто , след месенето го прехвърли в тавичка
и го изпечи в печката


Благодаря   bouquet   bouquet
Виж целия пост
# 106
Питките на Карина- не мога да спра да похапвам... Blush Тази вечер ще омеся козунак в хладилника и ако утре не съм го хвърлила, ще докладвам! Mr. Green

Виж целия пост
# 107
при всички положения ако решиш да го сплиташ върху масата пак ще се
наложи да добавиш брашно. така че  го направи докато трае месенето в машината
Виж целия пост
# 108
само незнам след като си добавила толкова брашно дали не трябва да се добавя и
мая и захар ? newsm78
все пак става въпрос за добавяне на 30-35% брашно,което не е малко
нека и другите да помагат
Виж целия пост
# 109
Питките на Карина- не мога да спра да похапвам... Blush Тази вечер ще омеся козунак в хладилника и ако утре не съм го хвърлила, ще докладвам! Mr. Green
метни една и на бедната душичка
......
само да попитам , ако може де : какъв е този хладилник където меси козунаци ???
казвай марката да си купим и ние Laughing
Виж целия пост
# 110
Питките на Карина- не мога да спра да похапвам... Blush Тази вечер ще омеся козунак в хладилника и ако утре не съм го хвърлила, ще докладвам! Mr. Green


Тези питки дали бих могла да ги оставя да се изпекат в машината като хляб? Ако са в машината маята същото количество ли остава, понеже от рецептите, които гледам за машина маята за 500гр. брашно не е 7гр., а 5гр. ?Правила съм ги  преди време - ръчно месени и печени във фурна и много ми харесаха.
Виж целия пост
# 111
това е резултата от днешния ми опит. Може би е смело да започна първо с козунак,но резултата ме удовлетворява. Друг е въпроса,че въобще не разбрах какво се случва  Embarassed.Къде трябва да прочета как сигнализира машината кога какво прави и след колко време.Забелязах,че меси около 10 мин,10 мин почива , тестото по едно време започна да се увеличава, но понеже досега съм месила без машина, втасването в топла стая като че ли по-бързо става. След третата почивка- до края на програма 1 оставаше 1час,реших че мога да го извадя,оформих го и го оставих на топло да втаса. Като пекох забравих да сложа в началото фолио и го прегорих, вътре като че ли не се опече много добре,но това го отдавам на силната фурна.Това са впечатленията ми от първия ми опит-машинката е NEO.

[img]http://media.snimka.bg/5860/017975925.jpg/img]

Виж целия пост
# 112
Anddrea,да не би пекарната ти да е Мулинекс 2000?Ако е този модел,значи проблема не е в рецептата,а в машината.Моята беше такава и се оказа,че точно модел 2000  има дефект,хляба наистина оставаше неопечен,доопичала съм го допълнително 30 минути.Аз я ползвах 3-4 пъти ,докато се убедя,че наистина е дефектна и после си е смених с 3000.

Този модел е - да - 2000! Скъсах си нервите 3 дни вече - смених всички видове брашно, мая, програми, твърдост на тестото - по цял ден хляб меся и отвътре винаги остава недопечен и го хвърлям. Вече съм почти сигурна, че проблемът е в машината - не може от всички рецепти поне 1 да не стане като хората!
Под неопечен какво разбираш, ако кората е по-бяла има разни техники, които обясняваха по-рано в темата за да се препече. Моята е същата и пече добре, оставям хляба в нея след приключване на печенето 20тина мин., че и повече. Пека на програмата за най-препечена кора. Хляба с мляко и яйца обаче се препича по-добре, отколкото този, в който няма. Друго, което четох в предни теми като трик за добро изпичане - слагаш количество за по-малък хляб(500 или 750гр.) и печеш на програмата за 1кг.
Виж целия пост
# 113
само незнам след като си добавила толкова брашно дали не трябва да се добавя и
мая и захар ? newsm78
все пак става въпрос за добавяне на 30-35% брашно,което не е малко
нека и другите да помагат


 Верно и това го има като проблем. Очаквам съветите ви  Praynig
Виж целия пост
# 114
... от мен един доста сполучлив експеримент...
КОЗУНАК С НОВОТО БРАШНО ЗА ХЛЯБ НА СОФИЯ МЕЛ ЗА ХЛЕБОПЕКАРНИ

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg14661233#msg14661233

снимките са ужасни и не се виждат страхотните конци


Виж целия пост
# 115
нещо не ти се вижда снимката ....
как сигнализира ли ? - ами то се чува , машината издава звук. възможно е ако не си на правилната програма да не се издаде звук. има програми при които липсва.
за всичко около програмите може да се осведомиш от книжката ,която би трябвало да са
ти дали при покупката на машината. а ако я нямаш ... ??? - ще търсиш помощ  

Виж целия пост
# 116
само незнам след като си добавила толкова брашно дали не трябва да се добавя и
мая и захар ? newsm78
все пак става въпрос за добавяне на 30-35% брашно,което не е малко
нека и другите да помагат


 Верно и това го има като проблем. Очаквам съветите ви  Praynig
аз на твое място бих добавил . друго не ти остава.
след като не може да отнемеш , ще добавяш.  Laughing
ако няма такива ситуации не може да си направиш правилен извод.
така че  продължавай.
ако не се получи метни го насам - ние ще го изядем. няма дя го даваш на кокошките , я !!!!
Виж целия пост
# 117
bongo_2007 , прав си - написала съм го като джипси Blush - трябваше да сложа кавички и да се чете така : "Козунак в хладилник". Т.е, пренощува тестото в хладилника и на сутринта, ако не си забравил за него, го мяташ във фурната и се молиш поне този експеримент да е успешен! Но пък ей сегичка изчетох тема на Рокси за традиционен козунак и се разколебах newsm78 Каквото и да сътворя, ще научите... Hug С тези зъбки си май за попарки smile3532
Solar Wind , и според мен трябва да намалиш количеството на маята, инъче ще превтаса тестото. Hug
Виж целия пост
# 118
Това са моите опити по рецептата на Max mama за козунаци. Получиха се страхотни и на вид и на вкус. Благодаря й за рецептата Hug Определено по нея ще правя козунаци за Великден тази гдина.
http://linkata.snimka.bg/hobby/kulinarni-opiti.290576.17970430
http://linkata.snimka.bg/hobby/kulinarni-opiti.290576.17970436
Виж целия пост
# 119
Добавих масло и още малко брашно, и коричките си сложих  Mr. Green . Стане - не стане ще се изяде, имам си опитно свинче във къщи  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия