Машина за хляб-30 част

  • 65 231
  • 749
# 90
записвам се да следя темата, защото и аз имам вече такова чудо...
Виж целия пост
# 91
записвам се да следя темата, защото и аз имам вече такова чудо...
няма само да следиш , ами се захващай с хляба Grinning
докладвай какво става. може и снимки да ни покажеш
.......
каква ти е машинката ?
Виж целия пост
# 92
Здравейте. Вчера си взех хлебопекарна Neo, видях, че и други са питали за нея и аз искам съвет преди да я изпробвам. Не очаквам чудеса,самата машина е евтина, но сметнах, че като начало докато свикна да работя с такава машина ще ми свърши работа.В книжката има рецепти, но ми направи впечатление, че за всички рецепти/както хляб,така и за сладките теста/ има включено мляко на прах и подобрител  newsm78. Вие слагате ли такива неща?
А другия ми въпрос е за програма "Сандвич".Нещо не ми е ясно за какво точно се използва тази програма.

Вместо подобрител можеш да слагаш същото количество пресен лим. сок , обикновенно 1/2 ч.л (не прекалявай с количеството , защото киселиността на средата влияе на втасването и ще имаш ядове).Спокойно можеш да използваш прясно мляко имайки предвид , че сухите съставки се заменят със сухи , а течните с течни - т.е. , ако ползваш прясно мляко , то трябва да бъде част от количеството на течността , а  сухото мляко да замениш със същото количество брашно , като естествено си следиш консистенцията на тестото .
Виж целия пост
# 93
.След като я купих прочетох в темата,че единствено от този модел имало недоволни.Тестото оставаше като топка,не заемаше формата на тавичката,и крайния резултат беше някаква рошава топка бледо бежово тесто.Последния път след като изтече програмата и хляба остана отново суров,

     не знам кой ви пълни главите с такива глупости,чак пък всички мулинекси 2000,е моля ви се  Crossing Arms
 Имам машинката от точно три години и изобщо нямам такива оплаквания от нея,не че нямам други де  Mr. GreenЕдинственият проблем се оказа,контейнера.Силиконовото уплътнение здаде багажа и реших да си купувам нов,но се оказа,че пък те били станали 50 леФа  ooooh! и се отказах...така беше зарязана три месеца.Но мъжО я позакрепи с някакъв силикон,който издържал на висока Т и сега отново съм при вас   chef Днес ще правя хляб и ще покажа"недоопечената коричка"
   искам да питам друго Енигма:защо слагате фолио на стъклото а оставяте одушника без да е запушен,нали от там излиза топлината?Възможно е аз да не съм разбрала нещо  newsm78
     Благодаря!
Виж целия пост
# 94
...
   искам да питам друго Енигма:защо слагате фолио на стъклото а оставяте одушника без да е запушен,нали от там излиза топлината?Възможно е аз да не съм разбрала нещо  newsm78
     Благодаря!

През отдушника излиза конденза, който ако остане ще падне върху хляба и ще го намокри и даже да го направи некачествен. Всяка готварска печка си има отвор през който да излиза конденза.
Виж целия пост
# 95
аз се спрях на Мулинекса с формите за багети,това е ,няма мърдане докат не си я взема,няма да се дам и тва е Crossing Arms Laughing

може пък великденския заек да ми я донесе,знам ли Mr. Green
Виж целия пост
# 96
аз се спрях на Мулинекса с формите за багети,това е ,няма мърдане докат не си я взема,няма да се дам и тва е Crossing Arms Laughing
може пък великденския заек да ми я донесе,знам ли Mr. Green
помоли му се по-рано да ти я донесе. newsm17
тъкмо за Великден да ги зарадваш с козуначе  newsm44
Виж целия пост
# 97
.След като я купих прочетох в темата,че единствено от този модел имало недоволни.Тестото оставаше като топка,не заемаше формата на тавичката,и крайния резултат беше някаква рошава топка бледо бежово тесто.Последния път след като изтече програмата и хляба остана отново суров,

     не знам кой ви пълни главите с такива глупости,чак пък всички мулинекси 2000,е моля ви се  Crossing Arms
 
   искам да питам друго Енигма:защо слагате фолио на стъклото а оставяте одушника без да е запушен,нали от там излиза топлината?Възможно е аз да не съм разбрала нещо  newsm78
     Благодаря!
Аз споделих как беше с моя Мулинекс 2000,който си купих преди 3 седмици може би.Като отидохме да я връщаме в магазина ни казаха,че знаят за проблема и дори да ни дадат друга машина от същия модел 2000 пак ще е същото,затова ни я смениха с модел 3000,от който нямам забележка.Не става въпрос някой да ми пълни главата с глупости,защото беше факт ,че машината е дефектна и споделям какво ми казаха служителите в магазина.Може би просто самата партида  от този модел е била дефектна.За фолио  на стъклото някой друг е писал,не съм аз и не мога да отговоря на този въпрос.
Виж целия пост
# 98
Ива71,подозирам,че ще имаш да черпиш Laughing,защото и аз имах същия проблем след тригодишно ползване на моя Мулинекс всекидневно.Съпругът ми направи контейнерчето вечно по негови думи и то срещу смешната сума от 2,50лв.Отиде в някаква фирма ,специализирана за семеринги и купи нов.За 2,50.После го сложи,но как точно ако желаеш ще го накарам да напише едно ЛС и да ти обясни.Според него е съвсем лесно и бързо.Сега му казах за вашия силикон и той смята,че няма да издържи така дълго.Тъй че ако желаеш ще ти разяснявам на лични.
За сведение-преди Мулинекса имах друга машина и за няколко месеца ползване тя даде същия проблем с контейнерчето.
Виж целия пост
# 99
Anddrea,да не би пекарната ти да е Мулинекс 2000?Ако е този модел,значи проблема не е в рецептата,а в машината.Моята беше такава и се оказа,че точно модел 2000  има дефект,хляба наистина оставаше неопечен,доопичала съм го допълнително 30 минути.Аз я ползвах 3-4 пъти ,докато се убедя,че наистина е дефектна и после си е смених с 3000.

Този модел е - да - 2000! Скъсах си нервите 3 дни вече - смених всички видове брашно, мая, програми, твърдост на тестото - по цял ден хляб меся и отвътре винаги остава недопечен и го хвърлям. Вече съм почти сигурна, че проблемът е в машината - не може от всички рецепти поне 1 да не стане като хората!
Виж целия пост
# 100
 Enigma,не искам да обиждам никой,но доколкото прочетох всички от модела 2000 били такива,което според моя опит не е така.Правя царевичен хляб в момента и после ще покажа  Peace Ако съм те обидила-извинявай!,но нямах това за цел,а просто да разсея този мит  Hug
    Валенцето ние си развалихме машинката,ще разкажа,за да не прави никой тази грешка.Решихме да почистим уплътненито и разглобихме всичко около остта,като преди това бяхме се подготвили с резервни зегерки(много тъпо) Embarassed Почистихме,но след зглобяването всичко около остта беше разхлабено и мъъъъъничко прокапваше течност.Сложихме отвътре още една зегерка и тя разкъса (не веднага де)силиконовото уплътнение.Така останахме без него  ooooh! Да и моя каза,че няма да е вечно,но поне е временно решение!Ще се радвам да споделиш как се е справил съпругът ти,може и тук в темата,вероятно ще е полезно и за други   bouquet
   Хаджия,благодаря!
Виж целия пост
# 101
Този модел е - да - 2000! Скъсах си нервите 3 дни вече - смених всички видове брашно, мая, програми, твърдост на тестото - по цял ден хляб меся и отвътре винаги остава недопечен и го хвърлям. Вече съм почти сигурна, че проблемът е в машината - не може от всички рецепти поне 1 да не стане като хората!
защо не пробваш след като тестото вече е втасало да изключиш програмата и да
избереш програмата за печене ?
мисля ,че няма да стане по-лошо
Виж целия пост
# 102
Моля за помощ . Копвам си поста от съседната тема и тук  Praynig
Здравейте  Hug

Моля за малко помощ. В момента меся козунак в хлебопекарната по рецептата на Pina. Сложих обаче един белтк в мовече и около 20 мл ром. В рецептата пише 450-500 гр брашно, а до момента съм сложила около 650 и пак ми се струва, че е течно тестото. Какво да правя - до кога да прибавям брашно?

Благодаря ви предварително
Виж целия пост
# 103
Enigma,не искам да обиждам никой,но доколкото прочетох всички от модела 2000 били такива,което според моя опит не е така.Правя царевичен хляб в момента и после ще покажа  Peace Ако съм те обидила-извинявай!,но нямах това за цел,а просто да разсея този мит  Hug
    Валенцето ние си развалихме машинката,ще разкажа,за да не прави никой тази грешка.Решихме да почистим уплътненито и разглобихме всичко около остта,като преди това бяхме се подготвили с резервни зегерки(много тъпо) Embarassed Почистихме,но след зглобяването всичко около остта беше разхлабено и мъъъъъничко прокапваше течност.Сложихме отвътре още една зегерка и тя разкъса (не веднага де)силиконовото уплътнение.Така останахме без него  ooooh! Да и моя каза,че няма да е вечно,но поне е временно решение!Ще се радвам да споделиш как се е справил съпругът ти,може и тук в темата,вероятно ще е полезно и за други   bouquet
митът е разсеян. от лични наблюдения знам ,че има модел 2000 който работи на
100 % . Възможно е проблемът да е в някоя от партидите.
......
учудвам се защо зегерката е в близост до силикона ????
между тях би трябвало да има нещо ... метално, може би - шайбичка ...
а и самата зегерка лежи в канал

преди 2 дни ми се счупи зегерката ,та се наложи да я сменя с нова.
въобще няма допир до меките части - семеринги,силиконови шайбички  newsm78
Виж целия пост
# 104
Моля за помощ . Копвам си поста от съседната тема и тук  Praynig
Здравейте  Hug

Моля за малко помощ. В момента меся козунак в хлебопекарната по рецептата на Pina. Сложих обаче един белтк в мовече и около 20 мл ром. В рецептата пише 450-500 гр брашно, а до момента съм сложила около 650 и пак ми се струва, че е течно тестото. Какво да правя - до кога да прибавям брашно?

Благодаря ви предварително
....докато течното тесто стане на топка .
Следи състоянието на тестото .
ако ти се струва голямо по количество тесто , след месенето го прехвърли в тавичка
и го изпечи в печката
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия