От кухнята на Сийбер-ови

  • 8 597
  • 33
# 30
Сварявате си броколи, така че да омекне, до са и още зеленко ..отцеждате го от водата
в тенжерка слагате супена лъжица масло и 1 глава червен лук нарязан на ситно, да се задуши, но не да се  пържи
добавяте броколито, намалявате котлона на 1-2 .. и похлупвате с чиния ..така 10тина минутки макс
и вълшебното броколи е готово!
Ние вкъщи омитаме големи количества от това, особено малкият!

върви като гарнитура към месо ..или само така!

Бон апети!
Виж целия пост
# 31
500 гр. брюкселско зеле
300 гр. сурово-пушен бекон нарязан на малки парченца
сол
черен пипер
рапично олио
1 глава червен лук нарязан на ситно
3 лъжици течна животинска сметан

сварявате брюкселското зеле на принципа на броколито

в тенджерка слагате бекона, олио-то и лука  да се задушават .. може и да се пържат, но без да загарят ..

добавяте брюкселското зеле и на принципа на горната рецепта, похлупени за 10тина минутки
преди да махнете от котлона добавяте сметана

и сервирате!

за основно .. защото си е калоричничко
ако е като гарнитура, може и без бекона ..или като гарнитура към леко месо или риба
Виж целия пост
# 32
Слагате в най-голямата ви тенджера

картофи около 1 кг
1 голям и дебел морков
една голяма глава лук
100 гр. замразен спанак
половин прясна червена чушка
2 шепи фиде
1 супена лъжица овесени ядки
подправки - сух магданоз, сух риган,
зеленчукова вегета 1 лъжица супена
2 капачки бяло вино за готвене



режете зеленчуците чат пат и ги слагате да се варят с всички изброени съставки по-горе, с много вода, почти пълна тенджера, докато зеленчуците се размажат от варене .. да им трябва съвсем малко с пасатора, че да станат на крем ..


В тефлонов голям тиган посипвате зехтин колкото да покрие дъното, слагате го на котлона на 3 и добавяте 4 парчета сурова наденица, пушени наденички, всякакви наденици каквито намерите на пазара и имате. С кремвирши незнам как ще се получи?!?
Да се пържат .. до полу готовност на суровата наденица .. по принцип рецептата е с цели наденици .. но може и да г и нарежете на парчета заради малките членове от семейството.
Като станат наденичките се оставят на страна ..
Те се добавят след пасирането на супата

Супата, след като се пасира ..можете да добавите 2-3 лъжици течна животинска сметана, но в оригиналната рецепта няма млечни произведения в нея .. Връща се на колнона супата и добавяте наденицата с все зехтина от тигава. Разбърквате добре, похлупвате, и оставате да къкри за 10тина минути на слаб огън .. накрая добавяте майорана суха

и си правите кротончета с масло, ако децата ви обичат!

Сервирате гореща ..

Ако трябва съвсем да спазим традицията,
поднасяте различни видове твърди швейцарски сирена .. и да не забравим едно ренденце със сиренце грана падано, от което си настъргвате отгоре върху супичката за ефинитет!

Аааа Гуъеттте!!


С бяло винце и многозърнест хляб най-върви!!!
Виж целия пост
# 33
Моят син много ги обича тези печени на тиган овесени бисквити със сирене

Продукти

300 гр. овесени ядки
100 гр. брашно
1 яйце
настърган кашкавал или друго твърдо жълто сирене около 200-250 гр.
сол
1 супена лъжица кварк, или извара или кисело мляко
подправки - чубрица или розмарин
можете един път с чубрица, на другият път с розмарин

разбърквате добре

Слагате тефлонов тиган с рапично олио за пържене, може и с масло, но става по-тежко ..може и със зехтин .. с малко сол да не пръска. Оформяте като кюфтенца средно големи, и пърже-печете .. защото мазнината трябва да е малко .. преценете на око

Докато леко покафенеят .. ще сложа утре снимка!

Тези вървят със всякакви зеленчуци или салата
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия