КОЗУНАЦИ - 2 тема

  • 82 246
  • 805
# 15
бравос, вече се изписа цяла тема, а има още доста време до великден Simple Smile
Виж целия пост
# 16
и аз ще ви следя,за да не изпускам нищо  Grinning
Виж целия пост
# 17
Цоп и аз тук, че още се колебая коя рецепта да избера!
Виж целия пост
# 18
Мама Цоцолана,защо с белтък се намазва козунака ?


Не става твърда и дебела кората  Simple Smile
По съвет на Мама Цоцоланка, само с белтък мажа козунаците  Peace
Виж целия пост
# 19
Ето ги моите козунаци-за 2ри път правя и доста по-добре се представих от първият.На вкус са страхотниииииииииии.По рецептата на max-mama.Благодаря   bouquet

Виж целия пост
# 20
Хоп,и аз тук  Laughing
Благодаря за хубавата темичка   bouquet
Виж целия пост
# 21
Ето ги моите козунаци-за 2ри път правя и доста по-добре се представих от първият.На вкус са страхотниииииииииии.По рецептата на max-mama.Благодаря   bouquet

Мммммм много вкусни изглеждат!  Peace
Прияде ми се козунак по нощите  Embarassed
Виж целия пост
# 22
Мах-мама, виждам, че  препоръчваш след първото втасване едно премесване. Аз никога не съм го правила, даже сплитам много внимателно като гледам да не смачкам много тестото. Ще ми обясниш ли защо е нужно това премесване?
Виж целия пост
# 23
И аз да се запиша,че време не остана а и да не ви изпусна,че после нямате намиране.  bouquet

И аз така Grinning
Виж целия пост
# 24
За да не е гол запис, пускам една снимка на последното руло което правих



И да ви питам за линк или обяснения как точно се оформя плетен кръгъл козунак, не с дупка посредата, а просто в кръгла тава Thinking
Виж целия пост
# 25
Мама Цоцоланка,  много ти благодаря за новата тема. Да се запиша с нова рецепта за козунаци. Вдъхновена от постоянството и желанието на всички мами тук, днес направих поредния опит и съм на мнение, че се получиха разкошни козунаци.

Моят козунак



 
Виж целия пост
# 26
Козунак за начинаещи на Лабрекс - пухкав и вкусен, па макар и без конци! Blush Е, при мен се получи като козуначена питка, но никой не я върна! Mr. Green
 Лабрекс, благодаря за лесната рецепта!  bouquet

petu6ka63, припомни ми го, благодаря ти  bouquet и се радвам, че ти е харесал. Да, не прави конци, но хич не е лош. Само дето на мен ми пълнеше долната част на ел. тенджера от старите и ставаше като огромен самун. Но добре го похапваха вкъщи. Правех го по едно време доста често, защото става лесно и без много разправии. Hug
Кьде е,кьде е този лесен козунак Crazy Embarassed,като за на4инаещи като мен Embarassed
Виж целия пост
# 27
Преди малко приключих със замесването на тестото за козунак,което по рецепта преседява вечерта в хладилника.Утре ще продължа и дано да се получи!
Виж целия пост
# 28

Val, ето го:

Козунак за начинаещи домакини на labrex

Продукти:

4 ч.ч брашно;
100 гр краве масло /маргарин или мас/
3 яйца;
1 ч.ч. захар;
1 ч.ч. пресно мляко;
щипка сол;
кубче мая.

Приготвяне:

Маята се разтваря в топлото мляко, добавят се яйцата, разтопеното масло, захарта, солта, брашното и се омесва. Меси се колкото да се събере на топка.Тестото се слага в намазана с мазнина тава или форма до половината, слага се на топло място 3-4 часа. Когато втаса, се слага във фурната и се пече до готовност.

Моите бележки:

В тестото сложих настъргана лимонова кора и стафиди. След като направих тестото на топка, реших да го разделя на три части и да направя плетеница. Сложих я да втасва в затоплената фурна. Точно след час тестото беше напълнило тавата /долна част на старите ел.тенджери/. Намазах с жълтък, поръсих със захар и  мак и сложих да се пече. Пекох на 150 град, на толкова си пека питите и кексовете в моята фурна. Пече се 35 мин, но се препече. Явно по-рано трябваше да го извадя. Това е козунак, който се прави без никакви усилия и притеснения. Не се меси, премесва и т.н. Не прави конци, но е на душица, мек и ароматен. Не се имам за начинаеща домакиня, но рецептата ще си я запиша и ще го правя. Става бързо и е вкусен. Само не трябва да го препичам. И без това предпочитам по-суровите неща.
Виж целия пост
# 29
Мах-мама, виждам, че  препоръчваш след първото втасване едно премесване. Аз никога не съм го правила, даже сплитам много внимателно като гледам да не смачкам много тестото. Ще ми обясниш ли защо е нужно това премесване?

В случая се водих от машинката.Понеже,когато тестото се приготвя там,се изважда за сплитане след последното премесване(което е от 10 секунди) и преди последното втасване.Та,затова.Премесването е леко,няколко завъртания.Ако тестото се прави на ръка,това премесване става с намаслени ръце.Някакси тестото се събира и е по-лесно за оформяне.

Красиии,Амаринова,Венета,чудесни козуначета,браво на вас.  bouquet  И аз от кога се каня и все нещо друго излиза,но тези дни ще се развихря.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия