Лабрекс, направо ме заболя сърчицето като видях твоите сладкиши, така ме изкушиха, взела съм си от всичките чинийки, да знаеш!
Първо задуших гъбките в мазнина и малко вода. След това сложих нарязания зелен лук и зелен чесън и добавих още водичка, продължават да се задушават. След това сложих малко бланширан и нарязан лапад и доматена подправка /домати, моркови, чушки/, червен и черен пипер. През това време измивам и накисвам ориза в студена вода и си нарязвам пресен гюзум /джоджен/ и пресен магданоз. Слагам подправките и ориза, леко посолявам и разбърквам. Когато оръзът е полуготов слагам яденето да се запече във фурната. Имам една по-малка и по-дълбока тава, в нея го правя и на котлона и във фурната след това, да не цапам един куп съдове.
Правя по същия начин, но без лапад и с пилешко месо, има вкус на дроб сърма заради подправките, но не е!