Пуешки гърдички...с какво и как?

  • 865
  • 7
Здрасти-мрасти.
Мъдрят ми се в хладилника едни пуешки гърди. Намислила съм да вземем да ги изядем. Вече ги готвих със сметана, бяло вино и цветно зеле и броколи като гарнитура, но нещо взе да ми писва.
Моля за разни идейки с какво и как да ги сготвя.
Виж целия пост
# 1
Здрасти  Hug,
Ами не знам дали имаш цяло парче или са нарязани..Ако е цяло парче, бих ти предложила моята рецепта за Пълнени пуешки гърди.
Приготвям си плънка като запържвам леко нарязан на ситно лук и морков, добавям малко бекон (защото пуешкото е доста сухо месо),нарязани гъби и добавям сол,черен пипер и малко бяло вино.
Накрая и ситно нарязани кисели краставички.
От пилешките гърди приготвям нещо като джоб,правейки един дълбок разрез на цялото парче,който не достига до края.Напълвам го с плънката и защипвам с клечки за зъби отвора,за да не изпада плънката.Запържвам в силно нагрята мазнина от всички страни в тенджера под налягане.Добавям едно кубче бульон,около половин чаша вода и 2-3 триъгълничета топено сирене.Затварям тенджерата и варя около 15-20 минути.
Изваждам и нарязвам на филийки,сервирам поляти с получения сос.
Виж целия пост
# 2
Стават рецептите като за пилешки гърдички.  Simple Smile

От мен Мариновани пилешки гърди с козе сирене и круши  Hug
Виж целия пост
# 3
Ох, изтекоха ми лигите, докато стигна до заветната рецепта, бе Блонди.
Много вкусно звучат и двете предложения. Само че това с тенджерата под налягане ще ме затрудни- нямам такава. Ще видим с тия две ръце какви джобове ще избарам утре. Сега цяла вечер ще сънувам пълнени пуешки гърди - ту с круши и козе сирене, ту с моркови и кисели краставички. Ех...
Виж целия пост
# 4
Ще видим с тия две ръце какви джобове ще избарам утре. Сега цяла вечер ще сънувам пълнени пуешки гърди - ту с круши и козе сирене, ту с моркови и кисели краставички. Ех...

 Joy Joy Joy

Няма да им се плашиш на джобовете, просто правиш разрез и това е, шев и кройки няма  Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Въй Божеей, май съм напът да направя пуешки барабоцник с пияни клечки за зъби ooooh!
Виж целия пост
# 6
    rotfImao rotfImao rotfImao

Ох, ако и преведеш барабоцника с пияните клечки да се повеселим и ние...  Heart Eyes
Виж целия пост
# 7
Ами....голяма борба беше. Уж направих нещо като джобове, ама не съвсем. И самите парчета много различни бяха на големина.
Позапържих, значи моркови и лук и турнах и малко чушчица. В момента, в който трябваше да напълня т.нар. джобове, които по-скоро напомняха за разпрани джобове- особено по-малките парчета, нещо ми се разтрепераха ръцете. Като взех да ги бучкам с тия клечки, направо заприличаха на първи братовчеди на Франкенщайн по бащина линия.
Цопнах ги в една тенджера да се позапържат, лиснах им малко бяло винце и около 5-10 минути ги гледах как се пържат в ада.
Останалите моркови и лук ги добавих и зачаках с трепет...може би да ми проговорят.
На цялата тази смес сложих кубче пилешки бульон и 4 топени сиренца.
След което във мен се навдигна притеснението, че може да се задавим с някоя клечка и взех да вадя едно по-едно въпросните ммм...гърдички, да им вадя клечките и да ги разрязвам на малки парченца, при което кухнята заприлича на хирургическа зала.
Върнах обратно нарязаните гърдички в тенджерата да си врат на спокойствие, освободени от бремето на клечките, след което грижливо позабърсах. И в момента, в който усетих, че започва да ми загаря така полученият сос, свалих манджата от котлона.
За мое учудване нелепото ми ястие се хареса на всички, и в момента в тенджерата се търкалят две-три срамежливи мръвки в компанията на злощастните пияни моркови.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия