Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Размяна на детски градини и ясли - София

  • 181 992
  • 766
# 15
Набор: 2007
Посещава: 93 ОДЗ "Чуден свят"
Бих искала: 124 ЦДГ, 85 ЦДГ, 87 ЦДГ
Виж целия пост
# 16
Набор: 2007
Посещава: 168 ЦДГ "Слънчогледи"
Бих искала: 183 ЦДГ "Щастливо детство"
Виж целия пост
# 17
Набор: 2007
Посещава: 64 ОДЗ
По-удобна: 47 ОДЗ
Виж целия пост
# 18
Набор: 2009
Прието: 64 ОДЗ "Първи юни"
По-удобна: 32 ОДЗ "Българче" или 47 ОДЗ "Незабравка"
Виж целия пост
# 19
Супер тема. Grinning  Ще използвам да питам,ако някой знае,преместването на две деца възможно ли е да стане преди септември или трябва да почнат градина и тогава да стане смяната?
Виж целия пост
# 20
Биа, според мен няма проблем още сега да стане преместването стига да има начин. Не е толкова просто. Трябва да се подадат молби, да има свободни места или пък други заявени за преместване деца ( насрещно) за да се осъществи въпросната процедура.
При тази криза се сещаш, че места няма, остава въпроса на добра воля от страна на директорите на ОДЗ-та и най-вече на късмет да срещнеш детенце със желания противоположни на твоите, тогава вече е доста по-лесно.
Виж целия пост
# 21
Aми за сега имаме един вариант,все още не сме го обсъждали надълго и нашироко,но е въпрос на време,понеже нея я приеха сега на 1.05.Но аз да питам информативно.
В градината,която искам да посещава дъщеря ми има едно детенце,което иска да посещава нашата,на една възраст са,мисля,че няма да имат нищо против директорките,дано да стане.
Виж целия пост
# 22
Биа, това е варианта мечта! Не се куми да не ви изпревари някой! Директно се уговори с другото майче и дори, ако можете двете отидете и при двете Директорки. Във този случай просто нямат причина да ви откажат. Тъй като не се изисква нито да създават нова бройка, нито пък губят дете ( то в тази криза е направо смешен довод де). Пък живи и здрави като преместиш едното после вече Директорката ще е по-благосклонна и би съдействала максимално.
Виж целия пост
# 23
Лени,мерси. Hug  Ами то малкия го приеха там където сега искам да местя каката,тъй че няма какво повече да искам,само дано се уредят нещата.
Виж целия пост
# 24
Набор:2007
Прието:97"Китна градина"
По-удобно:всички в Люлин
Виж целия пост
# 25
Набор: 2009
Прието: 179 "Синцец", Илинден, ул. Кукуш
По-удобни: всички в Люлин
Виж целия пост
# 26
Лени,мерси. Hug  Ами то малкия го приеха там където сега искам да местя каката,тъй че няма какво повече да искам,само дано се уредят нещата.

Биа, разкажи ни после какво е станало, за да имаме представа. То всяка градина си е поотделно, но все пак... Simple Smile
Виж целия пост
# 27
Лени,мерси. Hug  Ами то малкия го приеха там където сега искам да местя каката,тъй че няма какво повече да искам,само дано се уредят нещата.

Биа, разкажи ни после какво е станало, за да имаме представа. То всяка градина си е поотделно, но все пак... Simple Smile
Ами слушайте сега какво се случи днес.Много интересна работа,направо не знам...
Знчи отивам днес да запиша малкия (в градината,която искам да посещава и каката(4 ОДЗ(пиша го за да ми е по-лесно да го обясна нанатък)-тя е приета в друга-108 ЦДГ)-давам документите-всичко точно няма проблем.Преглеждайки ги ме пита "Каката и тя ли е приета в нашата градина" и аз и отговарям "За съжаление-не,в друга я приеха,но много бих искала да посещава вашата". И започвам да и обяснявам,че в тяхната градина-4 ОДЗ има едно момиченце,което иска да посещава 108,а пък моето дете искам да посещава 4-та и може ли да стане размяната.При,което тя ми казва,че няма как.Направо се изумих от това,което ми каза-че другото детенце,което посещава тяхната градина и наша желана,трябвало да бъде класирано в другата,от която искам да преместя дъщеря ми (демек тяхната желана) за да стане размяната. Shocked Ами викам Тя,ако е приета там няма да иска да става размяна,ами направо ще се запише там,каква е логиката?!? И тя ми казва-Ами така е.Направо не мога да го осмисля все още,в продължение на половин час говорихме и не можем да се разберем,направо не знам какво да направя.Директорката е много добра жена,много добро впечатление ми направи още първият път,обаче не знам защо не ме разбира какво искам да и кажа...
Даже ми вика как сега са я приели на 1.05 като не е имало класиране? Shocked  Не,знам,още не мога да го осъзная...
Виж целия пост
# 28
Биа, може би верно не те е разбрала какво искаш да и кажеш.
А двете деца - твоето момиченце и другото дете вече записани ли са в съответните им ДГ, където са класирани от ИСОДГ.
Може би директорката те е разбрала, че искате да ги размените още преди записването, а това наистина би могло да е проблем за двете директорки, най-малкото защото в тяхната листа не фигурира даденото дете и няма как да потвърдят записването му. Наистина е тъпо, но системата е така направена ( може би и по-добре де, защото пък иначе това би била вратичка за злоупотреби).
Дано се разберете - не се отказвай пак опитай. Ако трябва почнете от другата градина и ако успеете да се разберете с другата директорка, нека тя се чуе с колежката си и двете да се разберат.
Струва ми се ужасно да водиш и взимаш двете си деца от две различни места  Twisted Evil, но в тая криза на никой не му пука за удобството на родителите и децата  или пък за човещината.
Виж целия пост
# 29
Така е,в краен случай,разбира се ще ги водя в различни детски градини,но няма да се откажа,пак ще говоря с нея.Аз изрично обясних,че въпросното момиченце,с което искам да се сменим ПОСЕЩАВА от известно време тяхната градина (ясла в момента),и също така казах,че възнамерявам да запиша моето в 108 и едва след това да стане размяната.Но тя продължаваше да настоява,че другото дете трябвало да бъде класирано в желаното му детско заведение (то в такъв случай нали казах,че няма да има нужда от размяна,ами само да отиде,да си се запише и готово) и тогава да се разместят. Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия