Но ако седнеш да издоиш една крава през януари, хранена с фураж, силаж, сено окосено в северна Добруджа, от порода ХХХ, маслеността ще е една.
Ако издоиш друга крава през юни, хранена с прясна трева, расла в подножието на Родопите, от порода УУУ, маслеността ще е друга.
Да не говорим пък, че не знаем коя кога се е отелила и колко време е кърмила теленцето.
Няма нищо константно във величината "масленост" на млякото.
Стандартно, в България производителите са длъжни да предлагат млека с масленост 3,6 и 2. Но това означава, че от млякото трябва да бъде отнета масленост, за да достигне тези величини. Тези дни (вчера или онзи ден) го коментираха и по новинарските емисии-сега нали са се заели да затягат контрола с млечните продукти. Но ти си далече, не гледаш българските новини, вероятно, а моят мъж ме облъчва с 2 до 4 новинарски емисии всеки ден.
Виждам, че си писала, докато пиша и аз: on average. Средно. Приблизително. Както искаш, така го преведи.
Виж какво пише малко по-долу-там, откъдето е копиран последният ти цитат:
Cow milk
These compositions vary by breed, animal, and point in the lactation period.
Milk fat percentages Cow breed Approximate percentage
Jersey 5.2
Zebu 4.7
Brown Swiss 4.0
Holstein-Friesian 3.6
The protein range for these four breeds is 3.3% to 3.9%, while the lactose range is 4.7% to 4.9%.[37]
Milk fat percentages can be manipulated by dairy farmers' diet formulation strategies. Mastitis infection can cause fat levels to decline.
Не става въпрос за борба с вятърни мелници. Сигурно съм професионално деформирана, но когато видя или прочета нещо, което смятам за невярно или по някакъв начин-за подвеждащо, просто не мога да го подмина.