Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Редно ли е жена на 62 години да осинови дете?

  • 21 069
  • 400
Повечето хора изглежда са против 62 годишна жена да ражда.
В цялата тази история страстите се разгорещиха прекалено много и всъщност се губи същината на проблема.
За да се реши жената на тази отчаяна стъпка, е довел отказът на държавата да и разреши да осинови дете, понеже била много стара.
Е, това мен ме вбеси. Защо пък да е стара да осинови дете? Както беше писал някой в парковете е пълно с 60, 70 че и близо 80 годишни баби, които гледат внуци.
Защо едно дете не бъде по-щастливо, макар и да е за 10-20 години, защо му е отказано това право, като домовете са пълни с деца, които никой не иска.
Трябва ли да има възрастова граница за осиновяване според вас? Колко?
Знае ли някой има ли изобщо закон за възрастова граница при осиновяване?
Виж целия пост
# 1
За мене не е редно нито да ражда на 62, нито да осиновява. За мене не е редно жена да живее, отдадена на родителите си 60 год., да посвети живота си на тях, да им разреши да определят с кого и кога може да контактува.
Не е редно живота на жената да започне след смъртта на старците.
Тя твърде много време е отделила за да им се хареса, за да прави това, което те считат за редно. Затова след смъртта им се чувства като отвързана, решава да задоволи желанията си.
Детето, независимо дали е родено или осиновено не е кукла, която тя ще програмира по свой образ и подобие.
Имам подбна позната на 55 год. - жената вече е с изменена, увредена  психика.
Друг въпрос е, че такива жени имат свръх очаквания към осиновеното дете - искат да е като извадено от реклама, идеално във всичко.
Дали щяха да имат подобни очаквания, ако си бяха родили или осиновили дете в по-млада възраст - едва ли.
Виж целия пост
# 2
Зависи. Да осинови кърмаче - за мен не е редно. Да осинови голямо дете, на което да даде топлота, опора и мъдрост, без да се налага да се грижи пряко сили за физическото му оцеляване и без да има претенциите да му е майка - да.
Виж целия пост
# 3
Не е редно.
Може да стане приемен родител на голямо дете.
Отраснало,а не пеленаче.
Виж целия пост
# 4
Да, може би на по-възрастните кандидат-осиновители трябва да се даде шанс да осиновяват деца, но на някаква определена възраст. След 10-годишна възраст например. Имаше изискване възрастовата разлика между осиновен и осиновител да е 18 години.
Виж целия пост
# 5
Не е редно. Освен, ако не става въпрос за по-голямо дете или дете с откази, което друг не иска. Възрастовата разлика родител - дете не трябва да е по голяма от 50 години. Другото е овнучаване, а не осиновяване.
Виж целия пост
# 6
Не е редно.
Може да стане приемен родител на голямо дете.
Отраснало,а не пеленаче.
yes yes yes yes yes
Виж целия пост
# 7
Разбира се, че не е редно. Не мога да разбера защо сравнявате бабите, които гледат внучетата си и евентуална осиновителка на същата възраст.
Едно е да погледаш за няколко часа на ден внучето си, а съвсем друго е да си денонощно с едно две или тригодишно дете. Дори и да се грижи за цялата ваканция през лятото, тази баба има финансовата и морална подкрепа на родителите на детето, ако възникне сериозен здравен проблем, таткото и майката веднага биха отреагирали и биха се погрижили за детето си.
А ако е сама и без подкрепа, възрастната осиновителка как точно ще се справи с проблема? И ако и тя в момента има обостряне на някое от нормалните за третата възраст заболявания?
А ако мислите да ме опровергаете с репликата: И на обикновено детенце може да се случи да остане сираче и да има само баба си, бих ви отговорила, че едното е непредвидено, а другото е планирано!
Не е редно умишлено да бъдат обричани децата на несигурно бъдеще.
Виж целия пост
# 8
Какво значи редно ли е...?
Всеки сам си знае за него какво е редно и какво не.
Ако съм на 62 години и имам физическата и психическа възможност да дам дом и любов на едно дете, какво ще си задавам въпроса редно ли е?
Това е губене на време. Който е способен да поеме отговорността за едно дете го прави и гледа позитивно напред, а не се мъчи с такива въпроси и не се интересува от мнението на тясно скроени души.
Евалата, на тази жена, която намери сили и подаде ръка и дари сърцето си на едно самотно дете.
Един сирак има нужда да знае, че някъде там има топлина, подкрепа и любов за него.
Че едно сърце и един ум живеят за него и  с него.
Аз само мога тихо  да се възхитя на такава жена, а възрастта и въобще не би ме интересувала.

Както впрочем не ме интересува редно ли е жена на 62 да има секс?

ама от тесногръдие и предразсъдъци!

Виж целия пост
# 9
Замислих се и се запитах какво ли ще е мнението ако става въпрос за баща. Та, редно ли е да ставаш баща на 60?

Иначе съм съгласна с общото мнение тук.
Имам възрастна позната която осиновява за пореден път (май за трети) и момичето е на 12 г. Другите и деца (биологични и осиновени) отдавна са самостоятелни личности. Жената го прави за да даде по-добър живот.
Сега, докато пишех се сетих и за едно момиченце от площадката което така и не можа да реши дали въпросната жена е майка или баба. Ние, децата постоянно я питахме, последно каква и е тази доста възрастна жена.  Та, и на децата не им е лесно с толкова възрастни родители, това исках да кажа. А и какво става след като този родител си отиде в толкова ранна за детето възраст? Една приятелка която е родила на 40г. постонно се разкайваше, че е родила толкова късно по същите причини... постоянно се питаше, "какво ли ще стане със сина ми?"
Виж целия пост
# 10
А какви точно мотиви ще има една 62-годишна жена да осиновява?
Говорим за жена, която до този момент дори не е правила опити да има деца.

Конкретно по въпроса, като човек, който има разлика 55 години с баща си, и 37 - с майка си, не смятам, че е "редно".
Мисля също, че жена, която е с акъла си, няма да тръгне да прави такова нещо.
Виж целия пост
# 11
Как  какви мотиви ще има? Тази жена не е имала свой собствен живот, защото се е грижила за болните си родители. Едва сега, когато са починали, е решила да подреди живота си, създавайки деца, които на свой ред да я гледат. Кой на кого ще сменя памперси, не е ясно.
Виж целия пост
# 12
Значи и с право са и отказали.
Виж целия пост
# 13
Не е редно.
Може да стане приемен родител на голямо дете.
Отраснало,а не пеленаче.
yes yes yes yes yes

Абсолютно.
Щом пък била толкова безрезервна тая нейна Любов...
  Tired
Виж целия пост
# 14
На 62 годишната русенка конкретно е отказано да осинови дете в кърмаческа възраст. Такова е било условието и.

Друг е въпросът дали въобще е подходящ осиновител. Голямата жертва на родителите си, при това психолог, който би трябвало да помага на хората...
Достатъчно е да видиш снимката и безумния и поглед.

Не знам дали не трябва да се обърне този въпрос към отдел Закрила на детето /макар и дълбоко да се съмнявам да се наложи някаква намеса и тази докторка да прибере децата си вкъщи някога, дори и да оцелеят/. А лекарите, които са участвали в този експеримент с природата и всичко най-човешко, не заслужават да се наричат лекари. Дяволска постъпка е това за мен.

Само кураж и нека имат късмет малките и невинни душички - жертва на егоизъм и желание за слава.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия