До всички мами на тийнейджъри-първо истинско гадже, първо влюбване,

  • 28 961
  • 47
Здравейте, да поговорим за първото влюбване на нашите мили и вече пораснали деца : Как приемате първото гадже на дъщеря си, ако връзката им е малко по-продължителна и знаете, че имат сериозни намерения един към друг? Опитвате ли се да се сближите с момчето или предпочитате да сте само на здравей и здрасти? До каква степен давате свобода /като преспиване на младежите у вас или у тях, прибиране по-късно и т.н./? Дъщеря ви споделя ли с Вас? Давате ли съвети и имате ли притеснения, че понякога може   съвета ви да не е правилен? Как постъпвате когато дъщеря ви е разстроена и нервна, вследствие на любовни терзания? Как реагирате и с какви чувства, когато разберете , че е станала вече жена?
Виж целия пост
# 1
Не мога да кажа, че мойта щерка е тинейджърка още. Мисля, че това вече го израснахме. Имала е гаджета съученици по време на училищните години, ама сега вече сериозно ходи с 1 момче от нашия град. За съжаление той сега е в Германия и няма да може да присъства на бала й ooooh! и на нея й е доста тъжно затова. Но той работи там да изкарва парички, ето купи и телефон някакви други неща. Не им се бъркам много, но по нашия край повечето девойки и момчета си имат вече сериозни връзки. Може би така сме ги възпитали newsm78
Виж целия пост
# 2
Аз няма да говоря от опит с мои деца,защото нямам такива. Но съм сравнително близко до възрастта за която говориш,така че ако може да разкажа от моя гледна точка как беше.
Първото ми "сериозно" гадже беше в 7ми клас...естетсвено всичко беше тотално детско,само сме се целували по коридорите,но до нищо друго не стигнахме.
След това в 10 клас ходех с едно момче.Не правих секс с него,защото скъсахме сравнително рано.
И в 11 се запознах с бъдещия ми съпруг.Доста бързо ме разкриха наще. НО никога не съм имала пречки да ходя да спя у тях. Пускаха ме и по купони с него и преспивания,ходене по вили на други приятели и т.н.
Майка ми се запозна с него сравнително рано от нашата връзка. Има му голямо доверие,и тогава също му имаше. Мама знае,че съм достатъчно отговорен човеки глупости не правя,поради тази причина не ме е спирала.
С баща ми срещнах голям отпор обаче. Той около 2 години не позволяваше мъжа ми да идва да спи у нас. На вечеря или обяд няма проблем,но н и да преспива.Честно казано доста тежко ми действаше това негово заинатяване.Майка ми естествено беше на моя страна. В един момент просто баща ми усети,че нещата са доста сериозни между мен и милото и се пречупи.

Така,сега да се опитам да дам съвет по темата,въпреки че не знам до колко ще се приеме-все пак не съм родител и не знам аз как бих реагирала на моите трепети в лицето на евентуалната ми бъдеща дъщеря.
Ако е в по-ранна възраст такава сериозна връзка (15-16) мисля,че трябва да има разни ограничения,макар и по-леки.
Това с приспиването-нали се сещате,че дори и да се забрани,тези деца ако са решили да правят секс могат да го направят навсякъде. По-добре да се разреши. Но в един мааааалко по-късен етап. За да знае госпожицата,която се готви да става жена,че не всичко на този свят е позволено (все пак и на мен на тази възраст искрено се съмнявам да ми бяха позволили да ходя да спя с човек,който познавам от седмица-две да речем).Но пак казвам-ако има желание един влюбен човек винаги намира начин.Ходения по вили и т.н...ми и аз не знам дали бих позволила такова нещо.Но все пак е най-добре майката да се запознае с гаджето на дъщеря си,за да може да прецени най-правилно дали може да му се има доверие,или е въздух под налягане. И ако е второто-най-добре пък тогава изобщо да не ограничавате детето си,защото може напук на вас да задълбае в тази връзка и да си изпати много повече.
Всяка жена (дори и момиче) открива в един момент,че ходи с мухльо и не си заслужава да прави жертви заради него.
Прекаленото вмешателство също не смятам,че е добър съветник на родителя. Едно дете винаги знае каква и колко информация да предостави на родителя си. Аз на майка ми почти нищо не съм й спестявала и мога да кажа,че съм получавала безценни съвети от нея.Така че,давайте съвет само когато ви бъде поискан такъв. И не натрапвайте вечната лекция за безопасния секс-едно леко подмятане върши същата работа. Ако детето ви е отговорно и разумно със сигурност ще използва предпазни мерки Simple Smile
За това се сещам само. Надявам се да съм била от полза. Ако смятате за прекално детско мнението ми-не ме съдете,а помислете какво се върти в главите на вашите момичета тийнейджърки Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Първото гадже на дъщеря ми беше в края на седми клас.Струва ми се че беше важно за нея да докаже на приятелките си нещо.не съм си и помисляла да коментирам отрицателно, даже напротив - карахме я с колата на срещи.Смяхме се като видяхме, че и него го придружават.Както и да е мина им мерака и скъсаха още щом свърши учебната година.
Виж целия пост
# 4
Имаше едно влюбване в 7клас ,обаче аз се намесих ,заради уроците ,че ги беше зарязала тотално и всичко приключи много бързо.Сега ми е благодарна .И таз година има едно -две харесвания ,които не са сериозни.Абе мисля ,че самата тя още не е готова .На мен ми се иска колкото се може повече да отложа тоз момент. Heart Eyes
Не смятам обаче да се запознавам с родителите ,това ми прилича вече на сватосване.Момчето ест.искам да го видя,за да знам с кого е,но нищо повече .По-важно е образованието,тия влюбвания в такава ранна възраст не ги приемам.Има си време за всичко. Flutter
Може да слагам чатала на врата ама знам ,че е за добро и тя го оценява.
Виж целия пост
# 5
Моята дъщеря /почти 14г./ също си има гадже. Завъди го през ваканцията. Запозна ме с него скоро след като ми каза, че вече има приятел. Не съм настоявала за това, само и казах, че ми де иска да знам с кой си прекарва времето. Оставих я сама да прецени дали и кога да ме запознае с него.  Така съм постъпвала и с новите момичета в компанията им. Далеч съм от мисълта да се сближавам много с него. Мисля, че отношения на ниво "Здравей ..., как си, нещо ново" са ми достатъчни за момента. Лятото държах до 21,00-21,15 да е  у дома, сега вече часът е 20,00-20,15. За преспиване извън дома не е ставало дума. Когато е развълнувана от някоя негова постъпка или изказване, ме залива с информация и разсъждения и аз разбира се си казвам мнението, задавам насочващи въпроси, за да й дам друга гледна точка и така правя опит да възпитам една уважаваща себе си млада дама.
Виж целия пост
# 6
Здравейте, да поговорим за първото влюбване на нашите мили и вече пораснали деца : Как приемате първото гадже на дъщеря си, ако връзката им е малко по-продължителна и знаете, че имат сериозни намерения един към друг?
Какво разбираш под сериозни намерения? Не съм мислила, че ще се женят или живеят заедно, все пак.
Опитвате ли се да се сближите с момчето или предпочитате да сте само на здравей и здрасти?
Да, опитвала съм се да опознавам приятелите им.
До каква степен давате свобода /като преспиване на младежите у вас или у тях, прибиране по-късно и т.н./?
  Нали говорим за първа любов? На колко години 12, 13,14 - какво преспиване? Вечерен час са имали , с гадже или не , трябва да се спазва.
Дъщеря ви споделя ли с Вас?
Да.

Давате ли съвети и имате ли притеснения, че понякога може   съвета ви да не е правилен?
Да, давам. Разбира се , че понякога се съмнявам.
 Как постъпвате когато дъщеря ви е разстроена и нервна, вследствие на любовни терзания?

Опитвам се да я успокоя.
 Как реагирате и с какви чувства, когато разберете , че е станала вече жена?

Зависи на каква възраст.[ /quote]

Виж целия пост
# 7
Сина ми е на 15.Приятелката му на 17.Почти всяка вечер тя е у нас.И почти съм сигурна,че правят секс.Мисля,че имаме добри отношения със сина.Говорим за това,за контрацепция.Притеснена съм,че сякаш тялото му изпреварва разума.Уж знае много неща,уж е отговорен към себе си и нея newsm78
Най-лесно е да забраниш.С баща му по цял ден сме на работа и теренът за секс така или иначе е свободен.Но от известно време сме атакувани от желанието гаджето да спи у нас в събота.Това вече ми идва прекалено #Crazy
Чудя се какви родители ще пуснат дъщеря си да преспи при момче.От друга страна ако търся контакт с родителите ми се струва,че ще предам още по-голяма тежест на ситуацията.Опитваме се да сме тактични и да поставим граници.А те искат да си живеят почти семейно newsm78
Като прибавим и риска от бременност въпреки презервативите newsm78
Вие как бихте постъпили на наше място?
Виж целия пост
# 8
vili__66 , но мога да ти дам съвет ,защото съм в почти същата ситуация. Синът ми е на 18 г., приятелката му на 20 г.Знам, че правят секс, казвал ми е. С тая разлика, че в тях. В нас я е водил само 2 два пъти в наше отсъствие. Иначе той редовно ходи у тях, оставал е и с преспиване. Аз спазвам дистанция само на "Здравей ,здрасти.." Днес обаче присъствах на една тяхна целувка за довиждане, когато се разделяха, и някак не ми стана особено приятно. Може да съм старомодна, обаче ми се стори ,че можеше да я избегнат, защото аз съм там. Целувката бе инициирана от момичето. С предпазните средства и да съм досадна, честичко го напомням, обаче като знам, че аз забременях, въпреки тези средства и на 20 г. родих, направо ми настръхва косата. Не ми се става млада баба, при положение, че се надявам да стана мама още веднъж  Sad
Виж целия пост
# 9
Не искам да съм старомодна.Прекрасно разбирам,че сега имат много по-вече достъп до информация.До някъде съм поласкана,че съна ми има доверие в мен и баща си,че споделя с нас.Но от друга страна не прехвърля ли върху нас отговорността си?Сякаш желанието му за секс на тая/почти детска/възраст става нещо в реда на нещата?
И преди да ме обвините в старомодност-аз самата бях на 16,а баща му е бил на 15 първия път.И  не,изобщо не ме притеснява факта,че момичето е по-голямо.
И още нещо-имам чувството,че първото влюбване в днешно време идва още в началните класове.Трепетите,които ние сме имали на 14-15-16-при тях са около 10-12.И после сякаш стават престарели циници.
Виж целия пост
# 10
И почти съм сигурна,че правят секс.Мисля,че имаме добри отношения със сина.
vili__66, противоречиш си в подчертаното! Peace
Ако имате добри отношения, синът ти би трябвало да е споделил дали прави секс.
Аз съм с дъщеря, почти на 18г. Правят секс с гаджето, когато "теренът" е свободен /у нас или у тях/, нощувки в присъствие на родители няма, постъпки това да се случи също няма. Явно самите те чувстват неудобство. Аз също бих се чувствала неудобно в подобна ситуация и на тези години съм избягвала подобни ситуации. Blush
Моят съвет е да проведете един открит разговор със сина, в който спокойно да поставиш своите изискания, с аргументи и без забрани. Междувпрочем кой от двамата е подбудителя на идеята с преспиването?
  *danaya* , на мен целувките за довиждане не ме дразнят, стига да не са половин полов акт.  Wink
Аз държала да познавам гаджетата й, за мен е важно да имам собствени впечатления от момчето, което й е на сърцето. Не много ангажиращи мероприятия като посещение на театър или съвместни ски например ми помагат да анализирам момъка.
Виж целия пост
# 11

Вие как бихте постъпили на наше място?

това че съм знаела , че правят секс, не означава, че съм разрешавала гаджетата да преспиват у нас. Никак не ми се струва редно, но ... моите са момичета.... с момче нямам идея, какво бих мислила по въпроса.
Виж целия пост
# 12
Казвам почти,защото по неговите думи правят,но си мисля,че малко преувеличава.
Не мога да преценя кой е подбудител.Имаме голямо жилище и у дома в края на почти всяка седмица се събират деца от компаниите и на сина, и на дъщерята.Приели сме го като по-добрия вариант-вместо да висят по дискотеки и кръчми.Алкохол няма-слушат музика,гледат филми и си правят палачинкови партита Laughing.Дъщеря ми е на 17,част от приятелките и имат гаджета -техни връстници.Случва се някоя от приятелките да остане да преспи у нас/без момче разбира се/ след съгласуване с нейните родители.Същото е ставало и с момчета от компанията на сина.Познавам поне бегло родителите на всички деца.Гаджето на сина ми първо се присъедини към компанията на дъщерята.Все още нямам контакт с родителите и .А и в тази ситуация започва да прилича на сватосване.
И да добавя-и двете ми деца са отличници със стипендии за отличен успех.А в края на годината компанията на момичетата празнува-всичките седем момичета спечелиха стипендии за отличен успех.
Струва ми се,че е едно и също да знаеш,че правят секс и да се държиш все едно не знаеш,и нашата ситуация. newsm78
Виж целия пост
# 13
В наше присъствие категорично не съм съгласна да остават в къщи да преспиват заедно. Той и не ме пита, сигурно му е неудобно. Но в тях остава, защото момичето не живее с техните, а с брат си, който е по-голям, но не е женен. Когато братът го няма, остават да нощуват в тях сами. Аз и затова мрънкам, но без резултат. Всеки път ми обяснява, че вече е пълнолетен и сега му е време да "живее" и че няма нищо лошо да остане да преспи при приятелката си. И аз се съгласявам, не с особено удоволствие естествено. Сега е първа година студент в друг град, момичето му гостува една седмица, тя пък е студентка в друг град и той също ще ходи при нея. Е, какво да се прави, децата растат.
На 15 г. обаче ми се струва прекалено рано не за секс, а за нощувки при гаджето. Може и да не съм права. А за секс ако са достатъчно отговорни един към друг, може и да не е рано. Аз обаче съм на принципа, че по-добре по-късно, но кой слуша. От друга страна по-добре с гадже, отколкото безразборен секс. Тогава става опасно.

Мързеланка , целувката си беше съвсем прилична, но понеже ми е за първи път да виждам сина си да целува момиче за довиждане, казвам, че ми стана леко неприятно. Боже, как си минава времето. Ама който се жени рано така е. Сестра ми още бърше дупето на  мъникът , на 2 г., ама тя не бърза като мен. Както и да е, живи и здрави да са децата, това е най-важното и дано имат ум в главата, да си поживеят, да си стъпят на краката, преди да решат да създават семейства. Аз нямах и още не мога да кажа, че сме си стъпили на краката с баща му. А докато стане това, те децата пораснали.
Виж целия пост
# 14
Аз нямах нищо против дъщерята да преспива с гаджето у нас или у тях.
Може и да не съм права, но забранявам да пуши в мое присъствие, но гадже - никога не съм забранявала. Училището - то ще си върви, ако на детето му се учи. Гаджето няма дая спре, а ще стане по-организирана за да има време и за срещи.
Просто така съм по-спокойна, че не са по улиците или по заведения. Навън може да им се случат доста  лоши неща. С момчетата винаги съм се виждала - но просто за да ги преценя какви са. Като разбера нещо за родителите - пускам им и на тях проучване. До сега детето не ме е разочаровало с неподходяща връзка.
И все си мисля, че децата ни са умни, това е само временна връзка.Докато стане време за сериозна връзка, колко гаджета ще сменят.
 Ако приемете съвет - нека да са у вас или у тях, вместо по дискотеки.
Секса няма да им се размине, няма как да ги опазим.
Много отдавна и казах, че ако стане нещо - бебето си е наше, да не прави глупости
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия