ТОРТИ-ТИП ПАРФЕ.......

  • 29 645
  • 45
Това е една от любимите торти на моето семейство..Силно вярвам че темата ще се напълни с прекрасни торти... Hug Hug

Мили съфорумки нека споделим всички идеи за нашите любими торти парфе...

http://s55.radikal.ru/i150/1005/e1/213c006b6575.jpg

* МОЛЯ, СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА ЗА МАКСИМАЛНО ДОПУСТИМ РАЗМЕР НА ИЗОБРАЖЕНИЯ В ПУБЛИКАЦИИ

продукти за блата:

  2 яйца
  1/2 ч.ч. захар
  1/2 ч.ч. брашно
  3 с.л. студена вода
  щипка сол
  1/2 п. бакпулвер
  есенция ром,коняк

Останали необходими продукти:

 Един голям пакет бишкоти(в зависимост от размера на откопчаващата се форма)
  500мл.течна сметана
  0.500кг.ягоди
  3бр.банани
  200гр.захар
  3п.желатин(аз използвам само на др.Йоткер)

 Начин на приготвяне:

 За блата:

Отделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол . Жълтъците се разбиват отделно със захарта и водата. Към тях се прибавя брашното, пресято заедно с бакпулвера. Накрая внимателно се прибавят белтъците.
Изсипваме в намаслена и набрашнена кръгла форма и печем блата на 170 градуса около 25 минути.
 
 За парфето:

 разбиваме сметаната на  сняг,разделяме на две части ,от почистените  и измити ягоди отделяме за украса останалите+100гр.захар пасираме на пюре и прибавяме към едната част от сметаната ,приготвяме 1 1/2п.желатин по указанието на пакетчето на водна баня и го прибавяме към сметаново ягодовия крем.Пасираме 3 банана прибавяме останалата захар към тях и останалата сметана,приготвяме 1 1/2п.желатин и прибавяме към бананите и сметаната.

Готовия блат поставяме в разкопчаваща се форма..Стените на формата обикаляме с бишкотите...изсипваме ягодовата смес във формата...поставяме формата в хладилника за 40 мин.(достатъчно за да се стегне крема)...върху стегналия се вече крем изсипваме банановата смес и отново поставяме в хладилника за 40 мин.
При изваждането от хладилника след стягането и на вторият крем тортата е готова за украса...Аз бях оставила малка част и от сметаната и с нея и ягодите украсих отгоре..при желание бихме могли да жилираме и ягодите за украсата за което би ни трябвал още 1 желатин...
Надявам се тортата да ви хареса многооооо......и да видим и разрез на някоя красива тортичка понеже аз не успях да я снимам..Ако има нещо неясно по рецептата или обяснението аз съм насреща. Hug Hug #Crazy
Виж целия пост
# 1
Тортата изглежда чудесно! Въпреки, че не съм фен на парфето, ме изкуши да си запиша рецептата и да я изпробвам! Мерси:)
Виж целия пост
# 2
Тортата изглежда доста апетитно  Peace
Аз преди седмица правих нещо подобно, само че тъй като нямам разкопчаваща се форма,просто облякох една купа с домакинско фолио и първо си желирах ягодите (като за червен сок използвах сока от компот от малини, а друг път съм правила и с степче Wink) и напоих бишкоти в компота от малини и така за 10 минути в фризера след което прибавих разбита сметана с пасирани ягоди като при medunka320 пак с 1 пакетче желатин беше при мен и завърших пак с бишкоти Simple SmileСлед около 2ч. обърнах купата и тортата изглеждаше ето така:
http://media.snimka.bg/6236/018727892.jpg
Виж целия пост
# 3
zuzutu и твоята торта също изглежда много много вкусна....
Виж целия пост
# 4
И двете торти изглеждат великолепно Hug
Виж целия пост
# 5
изглежда супер, обичам парфе, ще се пробваааа  Hug Hug
Виж целия пост
# 6
Да се прибавя и аз към фенките на парфето  Heart Eyes Сравнително отскоро започнах да си майсторя такива тортички и открих, че са доста леки и същевременно вкусни bowuu
P.S. Имам една питанка към авторката : темата ще бъде само за този вид парфе ли (ягодово-бананово) или да си я направим като отделна тема от рода на : "торти -тип парфе" и да се споделят всякакви варианти, защото според моя кратък опит, парфето търпи всякаква намеса (различни плодови украси, оцветяване на самото парфе, както и съдържанието в него) ?
Виж целия пост
# 7
Kriskata идеята ти е страхотна наистина...Нямам нищо против...Нека напълним темата с прекрасни и много многоооооооо вкусни торти парфетааа....очаквам от готини по готини снимки и от вас.....
Виж целия пост
# 8
 Hug Супер!Ще се включа с няколко снимки, обаче като разуча как да ги кача  Wink,че то май само давам идеите, но самата аз не съм подготвена  Embarassed
Виж целия пост
# 9
   Че вкусна тема!  Hug Hug Hug

   Не знам,дали този моя сладкиш може да се класира тук?  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 10
Селма сладкиша ти е страхотенн...невероятен.........ще се пробва задължително..... Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 11
Записвам се и аз в темата с еднo(две) лесни импровизации от мен!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=465549.msg14001545#msg14001545
Виж целия пост
# 12
С бишкоти от страни изглежда много добре. Ще пробвам и аз  Peace.
Ето това е моят опит с парфе.
Виж целия пост
# 13
matze и двете парфета изглеждат уникално вкусно и с тези замразени плодовеееее лелеееееее.....
meTALLIca и твойто предложение е супер макар че умувам как да го направя тук в испания немога да намеря заквасена сметана Rolling Eyes Rolling Eyes  можеби лятото в българия......
 Wink #Crazy Hug
Виж целия пост
# 14
 EmbarassedАйде най-сетне чатнах как става публикуването на снимчици, но ако все пак не успея- моля предварително за извинение!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия