ТОРТИ-ТИП ПАРФЕ.......

  • 29 649
  • 45
# 30
страхотна идея да сложиш кисело мляко и аз често правя така и става по като йогурд парфе страхотнооо...също съм слагала и крема сирене йогурд и става страхотно......да се отчетеш после с резултата.....
Виж целия пост
# 31
Днес пробвах нещо по случай р.д. на милото. Вместо захар в сметанената смес сложих кондензирано мляко- стана просто разкош.
Отгоре направих шоколадов крем- 300 гр. шоколад разтопен и 250гр. течна сметана, разбита на крем.
Много се хареса в къщи.

Цялата
Разрязана

Раче, като я направиш да се похвалиш!
Виж целия пост
# 32
  В любимите ми имам превод на рецептата за това Парфенце.Ако някой се интересува,може да я види.
  Тук.


Ау, как ме улесняваш. Бях си запазила тази рецепта и чакаше да се наканя да преведа.
И за да не спамя, мисля че тази тортичка отговаря на изискванията: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=236729.msg5406514#msg5406514
 
Виж целия пост
# 33
Виж целия пост
# 34
Виж целия пост
# 35
Виж целия пост
# 36
Дано поне сега ми ги оставят снимчиците  Praynig
Иначе и аз използвам кисело мляко (+ заквасена сметана) за самата смес ,като последния път замених кристалната захар с пудра захар.Шоколадовият вариант стана доста калоричен понеже отгоре разлях и разтопен шоколад, иначе е вкусно, но става за който може да си го позволи  Laughing
Виж целия пост
# 37
Amaretka,точно този тип, който си показала най го уважавам, а именно - желираните, защото търпят варианти с различни плодове  и са особено подходящи за топлия сезон. 
Виж целия пост
# 38
Здравейте!
Такаааа, готов е моя вариант на парфе,

надявам се да не засегна Тали Дан и Медунка 320 с промените, които направих Peace
Използвах вашите рецепти момичета, като ги поизмених  Blush   bouquet по следния начин:
Смесих 2 заквасени сметани; 1 кофичка кисело мляко; 250 гр захар; 1 ванилия и към него прибавих 250 мл разбита със 2 с.л. захар сладкарска сметана. Разбърках добре и добавих предварително накиснат и стопен желатин - 3 1/2 пакетчета /но според мен трябва поне още едно пакетче/. Плодове - 500 гр. ягоди и 3 банана
Във отделяща се форма с размер 22 см /тортата стана висока 9 см/ подредих: най-отдолу готов какаов блат, половината от сметановата смес разбъркана със нарязани на ситно банани, отгоре наредих съъъъвсем леко накиснати във захарен сироп бишкоти, и върху тях другата половина от сметанената смес+ наситнени ягоди /като отделих за декорация малко/. Украсих със ягодите и полях със готова желираща смес. Три часа стяга в хладилника.
Ето парче
Криската изглеждат много вкусно, а шоколадовата направо изкушава  Crazy
Виж целия пост
# 39
 Ra4e_2009  много вкусна и твойта тортаааа....и незнам дали споменах до момента че и шоколадовата торта с рула става с много хубаво парфе......
Виж целия пост
# 40
medunka320, Ra4e_2009 разкошни тортички  Peace!
Виж целия пост
# 41
 Hug Hug Hug благодаряяяяяяяяяяяя  #Crazy #Crazy
Виж целия пост
# 42
Знам, че темата е стара, но за тортите няма стари теми Laughing
Въпроса ми е, към авторката, не може ли, блата да се изпече направо в разкопчаващата се форма? Задължително ли е да се пече в друга тава и после да се премести.
И още нещо. Като печете в разкопчаващата се форма, нужно ли е мазнина и брашно? залепва ли там?
Виж целия пост
# 43

чийз торти едната с виолетки другата с мента.- по рецепта на endmorada
Виж целия пост
# 44
А това са моите предложения.

     
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия