Рецепта за швепс от бъз

  • 15 028
  • 18
Здравейте!
Може и темата да не е за тук но немога да си намеря рецепта за швепс от бъз.
Прави се поразличен начин от сиропа не се разрежда после с вода а някакси се газира и е готово за консумация.
Ако някой има рецептата да пише защотото на село има много и не е за изпускане а той вече прецъвтява
Благодаря ви!
Виж целия пост
# 1
Ооо, майка ми прави такъв - страхотна напитка за летните жеги. Ще питам за пропорциите и ще пиша  Peace
Виж целия пост
# 2
И аз чакам Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Онзи ден нещо се заговорихме вкъщи за тази рецепта. Нашите казаха, че се слага един килограм цвят от бъз, 1 кг захар и заливаш с 5 литра вода и оставяш да се накисне, ама не помня точно за колко време  Rolling Eyes А и това не е газирано.  Другият вариант е същата тази смес да се вари дълно време докато се редуцира и се сгъсти и след това да се направи със сода /газирана вода/.
Виж целия пост
# 4
Пълня 10 цвята бъз в едно пластмасово шише от 2л.Наливам вода и захар на вкус.Прибавям мая за хляб(прясна) колкото 3 грахови зрънца и около 20 зърна ориз.Оставям "адската смес за около 7-10 дена и е готово.От ориза се газира
Виж целия пост
# 5
о вече за втори път го правя.40 цвята ,1.500 захар , 4-5 лимона, 2 пакетчета лимонена киселина , 11 литра вода. Така стои 48 часа .После се изваждат цветовете и се прецежда. След около още 24 часа ,ако стои на топло се газирва и то много. Бутилките не се затварят плътно ,защото при отварянето става като в една реклама  Joy .
Виж целия пост
# 6
4-5 лимона стържат ли се или само сока им?
Виж целия пост
# 7
4-5 лимона стържат ли се или само сока им?
изстисква се сока , и корите също се слагат за аромат
Виж целия пост
# 8
Благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 9
Колко време издържа така?
Виж целия пост
# 10

 Заповядай - Сироп от бъз
Виж целия пост
# 11
аууу баща ми прави страшен сироп, страхотно питие вместо тия газирани коли и фанти Simple Smile
поздравления на тези които ще си направят. Hug
Виж целия пост
# 12
Ето и моята рецепта:
5,6 цвята бъз
1/2 кг захар/ако икате да е по-сладко , слагате повече/
5л вода
2п лимонена киселина
2лимона, нарязани на парченца
Всичко се смесва, престоява 24ч, прецежда се , налива се в бутилки и в хладилника
 Hug
Виж целия пост
# 13
30 цвята от бъз
3 литра вода
киснат 24 часа
Прецежда се и се слагат 6 счукани на прах аспирина и 3 килограма захар,1 пакетче лимонтузу
Разбърква се докато се разстопи захарта и се налива в стъклени бутилки.
Запечатват се и се редят легнали.НЕ СЕ ВАРИ!!!
Може да се ползва цяла зима.Помага при кашлица и болно гърло!
Виж целия пост
# 14
Може да се сложи в бутилки от шампанско и да се затворят тапите с тел , за да не се отвОрят непредвидено  ( така го  прави татко) - иначе е по  тази рецепта                                                                                           
о вече за втори път го правя.40 цвята ,1.500 захар , 4-5 лимона, 2 пакетчета лимонена киселина , 11 литра вода. Така стои 48 часа .После се изваждат цветовете и се прецежда. След около още 24 часа ,ако стои на топло се газирва и то много. Бутилките не се затварят плътно ,защото при отварянето става като в една реклама  Joy .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия