Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

  • 91 629
  • 737
# 345
Аз витата я правих с блата, по рецептата на Димитрана. Много мек и вкусен, изобщо не се напука дори.
И моля да ме извините, че не коментирам тортите. Всички са много хубави. Няма съмнение, че съм без думи след като видях поредната торта на Нелка, "египетската" и бонбониерата на Пепи, кафеавтомата на Ванчето... Много ми хареса и тази синята, за кръщенето на Гушанка.  Поздравления за всички, за положените усилия и постигнатите резултати Wink  bouquet

Мерси, Ванче, наистина вкусна стана, ама мъничка Sad Кажете все пак за квасената сметана, с миксер ли се бие Embarassed
Виж целия пост
# 346
Момичета,

Нахълтвам в темата ви неканена за да кажа едно огромно Благодаря на Буболинка. Благодарение на нея първият рожден ден и кръщенето на дъщеря ми, които празнувахме на една дата, бяха напълно съвършени.
Нейната торта беше "черешката на тортата". Невероятна на външен вид и прекрасна на вкус. Дъщеря ми много и се зарадва.

Не слагам снимки, защото правото за това е на Бубето. Нека тя да прецени кога и как ще ви я покаже.

Благодаря ти Бубе!
Виж целия пост
# 347
Леле, народе, що сте направили тук  Shocked Няма да пиша по актуалната тема, ама да си кажа-щом сте си постнали тортите тук, значи сте съгласни да ви ги копират  Joy Ей, на-нищо не писах  hahaha

Нелка, тортата ти е направо зашеметяваща!!!   bouquet

Момичета страхотни творения сте показали всички-забелязвам, че в тази тема, още от начало е препълнена с красиви торти!!! И сега понеже имам час свободен-моля за разрешение да ги сейфна всичките от темата, ще се копира после на воля   bouquet  Няма недобра торта просто всичките ви торти  са уникални   Hug

А сега с малко забавяне, доколкото помня някой ме беше питал за въртележката(извинявам се, но не помня кой беше)-нямам много близки снимки, но това са си две отделни торти, свързани със стойка.Няма нищо сложно, стига да имаш налична стойката.

Само да честит на Петя РД!-да си ни живичка и здравичка и все така да тортоправиш и отивам да си копирам тортите!!!  Heart Eyes

Абе,Пепи, ти от де намери време за толкова торти-много са готини всичките, обаче Египет ми е фаворит!!!
Виж целия пост
# 348
Мерси, Ванче, наистина вкусна стана, ама мъничка Sad Кажете все пак за квасената сметана, с миксер ли се бие Embarassed
Ами, знам ли??? Думата "ПРАВИЛО" тук в рецептите.... е малко странно понятие. Много хора смесват квасената сметана със захар, разбъркват надве, натри и пъхат в хладилника за малко да се стопи захарта.
Аз правя така: сипвам сметаната в съд, и включвам миксера на слабо. След 2-3 минути започвам да добавям ПУДРА захар. На лъжици. Постепенно. На около минутка по лъжица, като засилвам скоростта. Миксера не го жаля. Разбивам вандалски с него. Въртя го в двете посоки, нагоре-надолу като тел за яйца, с две думи, целия етаж ме чува че бия квасена сметана. Отначало сметаната започва да се втечнява. Постепенно се сгъстява и бухва. Удвоява обема си, понякога и повече. Вкуса също се променя. Не става като СОЦ сметаната, гъста и на шупли, но значително се променя и сгъстява. Когато това се случи я смесвам с 1/4 до 1/3 сладкарска разбита сметана. Желатин слагам задължително. Във вече смесените сметани, наливам затопления желатин - бавничко. Не спирам да разбивам с миксера - бързичко. Ако смесвам квасената сметана с друг крем, слагам желатина там.
 Сметаната която ползвам е ДАНОН. Доскоро ползвах МЕГЛЕ, но нещо напоследък ми се струва променена, та я взимам в краен случай. Бор-чвора ми става на айрян винаги. Пробвала съм на Верея - сгъстява се, но не ми бухва. А и вкуса и е блудкав. Няма я тази приятна кисела жилка, която отличава квасената сметана от другата. Това не са правила. Това са методи които ползвам аз. Незнам колко са правилни, но резултата ме задоволява.
Леле, народе, що сте направили тук  Shocked Няма да пиша по актуалната тема, ама да си кажа-щом сте си постнали тортите тук, значи сте съгласни да ви ги копират  Joy Ей, на-нищо не писах  hahaha
Ето, затова те обичам Силвано! щото устите ни са правени с един и същи калъп.
Виж целия пост
# 349
sunny-n аз разбивам с миксер ,но за заквасената  в Бг момичетата са споменавали че се втечнява и затова разбъркват с лъжица
Нелка тука лятото е  Tired - жега , влага ( още повече на езерото ) ...променливо - докато пече и виж се изсипало "из ведро" . Както казва Марк Твен :"If you don't like the weather in Missouri just wait five minutes "
 Влажността е огромна и  да се преборя с конденза е огромно предизвикателство .  Confused
Гушанка  и твоя съпруг ли е почитател на Дрийм Тиътър ... ей само това слушам по събирания и РД  Laughing  . Тортите се прекрасни ,този дизайн на Линди Смит и аз много го харесвам

Ванче теб много обичам да те "чета"  Laughing ( нищо не подминавам твое, шЪ знайш  Mr. Green )
 Идеи се копират и заимстват , аз лично никога не правя нещо 1:1 , винаги преминава през моите възможности и виждане . Ето например 3 етажната с калинката . Майката дойде и ми показа снимка на торта с калинка и каза че иска за първия етаж "нещо пролетно , с много буболечки " Показах и именно тортата с гъбката на Буболинка . Така се получи една комбинация , различна от оригиналната торта с калинка и от тази на Буболинка ,като от мен добавих :етажа на сърчица ,двете панделки ,  релефа и разни дребни елементи . Същата тази торта е " запазена" от 130 човека в Кейк Сентрал . Съвсем случайно един ден видях опит да бъде буквално "изкопирана" ( никой не ме е питал или споменал) . Казвам опит защото тортата беше на светлини години от моята  Mr. Green ( ама скромност от моя страна)  Joy . Попадала съм и на още една "изкопирана" в Кейк Сентрал - една от Коледните които правих . Там жената ме попита как са направени малките снежинки и от къде да си купи перфоратора . Под нейната торта беше споменала че идеята е взета от мен .
 Както и да е , аз не притежавам таланта да ми се роди дадена идея изцяло в главата ...просто имам "някаква", а в процеса на работа заимствам от подобни торти и накрая се получава една "комбинация"  Laughing  
Виж целия пост
# 350
Леле, народе, що сте направили тук  Shocked Няма да пиша по актуалната тема, ама да си кажа-щом сте си постнали тортите тук, значи сте съгласни да ви ги копират  Joy Ей, на-нищо не писах  hahaha
Ето, затова те обичам Силвано! щото устите ни са правени с един и същи калъп.

Ми как няма да ме обичаш бе  Whistling Чакай, че се сетих за въпроса ти за калинките...Синджирче е, със синджирче са навързани, душа, щото листото е наклонено и ааа ааа да падне някоя и ги вързахме...ще вземе да се пребие точно на детето на РД  ooooh!

И това беше последно, отивам да зяпам на Бубулинката мъфините, че за началото на другия месец имам да правя едни, ама ми трябва вдъхновние   bouquet
Виж целия пост
# 351
Благодаря, Ванче! Обяснението е повече, отколкото очаквах Grinning Другия път ще го пробвам този вариант.
Като за първи път и аз само разбърках кофичката /400г/ Мегле с 2-3 с.л кристална захар, но стана доста течно според мен и добре, че беше битата сметана /200мл/, та на гъстота стана добре в крайна сметка. От вкуса не се оплаквам. Сложих  и 1 банан, пак по твой съвет Wink
Виж целия пост
# 352
Гушанка, чудесна е червено-черно-бялата!!! (Какво стана с Криско, варицела ли се оказа?)

Последните 2 дена измежду редовете по актуалната дискусия срещам интересни технически подробности:
 - обкантването с блатове и натискането с по-малка форма за изравняване на тортата (Нелка Hug)
  - пренасянето на покритието върху горната част на дланите (Тандури  Hug)
  - транспортирането на тортите (на колене срещу климатика в колата, в багажника, на масичка) - Рая, Нелка, Тандури Hug

Аз днес успях да стигна в този руски гастроном на "Христо Ботев" (Пете  Hug), купих си карамелизирано мляко на 2 марки и квасена сметана 30% и един куп "конфеты", с които да си припомня детски вкусове:) Много руски неща има там, традиционни предполагам за хората, които са израстнали в тази култура. За момент се замислих какво ли е на чужденец да попадне в такъв магазин с родни продукти, от рафтовете ти се усмихват шоколадчета с имена и картинки от детството ти:)))
Виж целия пост
# 353
silrai, много ти благодаря!
sunny, на мен родната сметана винаги ми се втечнява, но аз и не обичам да слагам много захар, предпочитам да остава леко кисела жилка, за да е по-лека и свежа тортата. Виж, сметаната от руския гастроном и то 30 %, дето димитрина си я е купила, става на истински гъст крем.  Peace Освен това техните сметана и най-ниския прецент, са в пъти по-вкусни от нашите, но ми е далечко, за да ходя за всяка торта до там.
дими, май съм пропуснала да ти кажа, че в кафявата кутия с мечети има добавки и е адски гъсто, то е за мазане. В синята кутийка си е традиционната сгущенка.  Peace
Виж целия пост
# 354
Може ли да се изкажа неподготвена по въпроса с авторските права???

Аз лично съм плагиатствала от много момичета тук. Първата от която взаимствах идеи е Корнишонка Wink Понякога питам дали мога да взема модела. Но понякога не питам, защото не знам чия е тортата. Не съм го направила никога с лоши чувства. Доста често съм в творчески запек и ми трябва начален импулс. Понякога сядам да правя нещо, а излиза друго, защото докато правя нещото ми е хрумнала друга идея. Понякога тормозя момичетата на скайп, мобилен или на ЛС ... потърпевшите си го знаят.
Принципно съм за това да се казва от кога е взета идеята.
Преди време много почитана форумка ми присвои рецептата за козунак Wink Пъхна я в любимите си рецепти, барабар с правописните ми грешки. После даваше компетентно консултации. Първоначално се ядосах, но после си казах какво от това?? Важното е че овече хора ще хапнат вкусен козунак....
Та аз лично благодаря на всички които са ми помогнали с идеи всякакви!!
Не коментирам торти извинете ме! Виновна съм. Но времето не ми достога, а и на работа филтър ми наложиха.... #2gunfire #2gunfire
Виж целия пост
# 355
Доста често съм в творчески запек...............
Абе, вие там у ваш`то село нямате ли ДУФАЛАК???  smile3550
Ауууууууу, днес нещо прекалявам с писанията..... засрамвам се....   angel008
Виж целия пост
# 356
Пак сте наслагали едни красоти по страниците. На нелка тортата е уникална просто. На Rumya, къртичето ме впечатли много. Пепи с нейните перфектни и разнообразни торти ме срази направо. Ми6а ме прати директно на плажа с нейната, усетих дори вълните  Mr. Green На Леля Ог ме грабна тортата с ярките цветове. На 6estia тортата също е забележителна с неправилната форма и количките, че и едната излязла извън пътя. На hrisiv рисуваната торта е жестока. Ама то тук толкова художници се оказа, че има. Направо ме хваща чувство за малоценност  Laughing За Албена и patriyani с техните винаги изпипани торти има ли смисъл изобщо да се коментира  Laughing На Milady тортата е много елегантна. Бая играчка е било докато се направи тигровата част. На Гушанка тортите също са пипнати отвсякъде, особено детската с тези сладки патенца много ми хареса.
Може и да пропускам някой, ама то тук като на състезание, непрекъснато се слагат нови и нови торти, и то все различни, и забележителни.
И аз се потих над 2 торти вчера.

Батмана ми стана огромен на фона на цялата торта. Обаче нали съм на вие с моделирането на фигурки, в събота го правих и вчера като направих и тортата видях, че мащаба на фигурката към тортата хич не се връзва. Но и не ми се захващаше друг да правя.


Тази е за едно дете, джудист. На нея пък цвета не можах да докарам, мислех да я тъмно синьо, но слагах синьо, слагах и все не ставаше, а и колана стана синьо-зелен  Joy и изобщо това кимоно ми прилича много повече на халат за баня, но не и на кимоно  Laughing
Виж целия пост
# 357
Гушанка, страхотни тортета, страшно чиста работа  Grinning!

Како Нелке, закачалке такава Laughing, и аз съм лелка вече, какво толкова ....
Бравост на теб че влизаш често напоследък, за разлика от мен Embarassed, и правилно, ти поне има с какво да помогнеш   chef ...
За авторските права да се изкажа и аз Simple Smile, малко е прекалено, хубаво е да се споменава, но не живеем в идеален свят. А и кой знае дали няма нещо направено преди нас Peace, Райче, ти коледните пакетчета ли имаше предвид, защото и те са правени преди, от една моя много любима кейк централка - Грозданка, много красиви и чисти торти и сладки прави  :
http://cakecentral.com/modules.php?name=gallery&file=display … e&pid=1297321
Тя пък гледам е изкопирала тортата на Пепи с ягодката, така че какво да говорим  hahaha?
http://www.cakecentral.com/modules.php?name=gallery&file=dis … e&pid=1638354

Аз пък винаги давам инструкции как се прави нещо мое, даже ще се радвам да го видя направено, даже и да не се споменава че е мое. А то може и да не е, виждаме неща и после ги доизмисляме, все пак са само торти  Peace ...
Виж целия пост
# 358
За момент се замислих какво ли е на чужденец да попадне в такъв магазин с родни продукти, от рафтовете ти се усмихват шоколадчета с имена и картинки от детството ти:)))

 Усещането Дими е ...носталгия ...и някак си те кара да се чувстваш  " у дома " . Макар ,че като купя голямата тенекия със сирене и дам за нея 80$ , а вътре един път е кисело , друг път мирише на гадно ...ми идва да извия нечий български врат  Joy .
Ели не ...то пакет подарък е най-често срещаната идея ( макар моите да са напълно различни от това което е правила Грозданка) . Става въпрос за другата с многото малки снежинки  Grinning
Виж целия пост
# 359
Суни,толкова апетитно ми изглежда този сладкиш HugНаправо ми се прияде ,ама ще трябва малко да се ограничавам ,че килца си лепнах Wink
Гушанка,и трите торти са много красиви,но на сърце ми легна тази за кръщенката и си я копирам ,така да знаеш. Peace
Катя Сливен,ама хич не личи да имаш проблем с фигурките   chefБатман е много ,ама много готин и оригинален,а за надписа шапка ти свалям ooooh!
Така относно дискусията и аз ще се изкажа.Когато станах част от тази тема не можех да правя никакви фигурки.Толкова ми беше интересно и как да не гледам от вашите неща newsm78.От тук от там гледах ,пробвах ,този питам ,онзи разпитвам и така докато и аз се науча да правя разни гадинки.Благодаря на всички ви за помоща   bouquetДаже в момента търся украса за кукла Барби нО със сметана ,ако някой има идеи не отказвам Praynig
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия