Машина за хляб-33 част

  • 92 041
  • 734
МАШИНА ЗА ХЛЯБ
33 част






В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.



РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:














ЕРДИНЧ ВИ СЪВЕТВА КАК ДА ИЗГЛЕЖДА ТЕСТОТО:

 
     прекалено сухо         прекалено мокро                 OK

                                  


Вертикален контейнер

       


Хоризонтален контейнер

 
Виж целия пост
# 1
  bouquet Благодаря за темата!
Виж целия пост
# 2
От жегата ми превтасва хляба. Днес се видях принудена да пусна климатика #Crazy Money за да стане приличен (втория хляб за деня). Обаче аз се опитвам да съм еко и да пестя ток, та къде ще му излезе края да пускам климатика за хляба. Според вас да намаля ли маята и с колко? Слагам по лъжичка и половина мая на 600гр брашно (смес бяло, типово и ръжено) и 325мл вода, лъжица и половина захар, 2с.л. олио и 2ч.л. сол.
Виж целия пост
# 3
От жегата ми превтасва хляба. Днес се видях принудена да пусна климатика #Crazy Money за да стане приличен (втория хляб за деня). Обаче аз се опитвам да съм еко и да пестя ток, та къде ще му излезе края да пускам климатика за хляба. Според вас да намаля ли маята и с колко? Слагам по лъжичка и половина мая на 600гр брашно (смес бяло, типово и ръжено) и 325мл вода, лъжица и половина захар, 2с.л. олио и 2ч.л. сол.

Преминете на комбинация от две програми (тази само за месене и втасване и тази за печене) и да намалите времето за втасване.

Другия вариант е да месите късно вечерта.

Впрочем опитайте да слагате много студена вода, но това съм го пробвал само веднъж. У нас по принип през лятото хлебопекарната излиза в платен отпуск през лятото до късния септември.
Виж целия пост
# 4
Мерси за темата
Може би ти е малко повечко маята. Аз на 530 гр смес бяло, пълнозърнесто и типово слагам 1 ч.л. мая Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Да следя и да се уча baby_neutral
Виж целия пост
# 6
Да споделя едни съмнежи...онази готова смес за хлебопекарни на Софиямел, дето едни бяха доволни, а други не, май има разни партиди Rolling Eyes При мен винаги резултатът беше чудесен - хубав, пухкав и бухнал хляб (е, не колкото огромния хляб с айрян на Полинка Mr. Green) без значение какви добавки му слагах - трици, овесени ядки, семки разни, сушени домати, маслини, орехи... Последните пъти, обаче, хлябът почти не се надува и остава плътен и леко глетав Tired Рецептата си е една съща и съставките няма как да се объркат или да са различни, защото са олио и вода. Мисля си, че има не особено сполучливи партиди и затова имаше хора, които се оплакваха, че не им се получава.

И да благодаря за новата темичка, която ще следя за нови технологии, съвети и вдъхновения  bouquet
Виж целия пост
# 7
Дядо Хаджия  мерси за темичката   bouquet

А относно жегите намали маята определено.Аз днес правих нещо като тутманик  ама във вид на питки(демек отделни) и сложих по малко мая.
bradata аз съм от недоволните с тая смес на Софиямел и повече няма и да си купя   Naughty
Виж целия пост
# 8
При мен от сместа на София мел се получава много вкусен и бухнал хляб. Явно съм случила на хубавата партида.
Виж целия пост
# 9
Преди много време още когато току бях започнала да пека хляб, тея номера с невтасването ми правеше смеската за селски хляб на техра.
Отдавна съм спряла да ползвам каквито и да е смески, освен тея където мама ми ги носи от Украйна, с тях провали нямам.
Преминете на комбинация от две програми (тази само за месене и втасване и тази за печене) и да намалите времето за втасване.

Цитат
Другия вариант е да месите късно вечерта.

Впрочем опитайте да слагате много студена вода, но това съм го пробвал само веднъж. У нас по принип през лятото хлебопекарната излиза в платен отпуск през лятото до късния септември.
Лятото всичко слагам от хладилника и не ползвам никакви програми, в смисъл само месене и втасване +печене.
Дядо хаджия, а ти защо я пращаш на почивка твоята машина през лятото, да не би за да си готов за моренцето със супер готина фигура а?
Виж целия пост
# 10
...
Дядо хаджия, а ти защо я пращаш на почивка твоята машина през лятото, да не би за да си готов за моренцето със супер готина фигура а?

По принцип в нашето семейство като почнат петровите пости вече се приключва с готвенето на "тежки" ястия и употребата на тестени изделия (има и изключения разбира се но те са наистина единични, като на петров ден си приготвяме печено пиле, а на голяма Богородица задължително месим празнична погача).

Консумацията на хляба наистина много намалява през лятото. Започва усилено правене на салати, таратор, гаспачо (ама наистина в много побългарен начин), а има дни в които като че ли забравяме и за ядем и само се наливаме с течности.

Какво да се прави всяко семейство си има своите кусури.
Виж целия пост
# 11
Бравос, значи, на тез дето не хапват "тежко" през лятото!  Аз никак не мога без лебец  Rolling Eyes При мен си става на бързата програмка, то там нали и без туй намалено врмето за втасване, та всичко си е ок.
Инак леки и студени гозби и аз обичам лятоска. Тъй че, дядо хаджи, давай бързичко твоя вариант гаспачо, да пробвам и аз. Ако прецениш, че не му е тук мястото, пращай на ЛС.
Виж целия пост
# 12
Запис и благодарско за темата Peace
Продуктите(в някаква си измислена от мен намалена доза)- от хладилника и при всички случаи прекъсвам втасването и си пускам машинката направо на печене.За сега нищо не е в състояние да ме накара да пускам голямата фурна.Пека си в машинката. Whistling
Виж целия пост
# 13
Аз лично лятно време повече наблягам на хляб в къщи именно защото не мога да с енаям със салата за това го карам на хляб салата и таратор.

Снощи првих хляб от типово брашно пуснат основната програма, но с наложи да я прекратя около 30 мин преди печенето, зашото хлябът вече беше втасал. хем основната му е дълга в тея жеги хем пък кратката ми е мн кратка ще го мисля как да стане newsm78
Виж целия пост
# 14
Да бъда честна - мен ме мързи да сменям програми и да го гледам кога е втасало. Обикновено натискам копчето и излизам на разходка, пък каквото стане - такова. Ще пробвам да намаля малко маята.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия