Зимнина ВЪВ фризера!

  • 30 863
  • 103
# 60
Тиквички, чушки, сврен боб, грах, зелени подправки всякакви това са задължителни неща в моя фризер!
Виж целия пост
# 61
тиквичките как се замръзяват? освен ,че се режат на кръгчета,нещо обработват ли се?
Виж целия пост
# 62
Аз не ги обработвам допълнително. Обелвам, режа по дължина и замразявам. После при готвене не ги размразявам. Ползвам ги за крем-супа, готвени с ориз и мусака. Не съм опитвала да ги пържа или пека на скара, както правя с пресните.
Виж целия пост
# 63
Мерси! А за пържене не стават ли?
Виж целия пост
# 64
Не съм опитвала, защото мразя да пържа. В останалите ястия са си перфектни. Аз замразявам около 10кг.
Виж целия пост
# 65
Аз замразявам всякакви летни зеленчуци (+тиква -есента) и зелении (магданоз, копър, девесил, джоджен, босилек), без домати- предпочитам ги консервирани в малки бурканчета, а и не готвя много често с домати.

 Ще ви дам идейка за замразяване на плодове (праскови, нектарини, пъпеш, боровинки, ягоди, малини...)за зимата: ползвам контейнерчета от по 100мл (стерилните от аптеката), купувала съм ги първо за съхранения на кърма, а сега си ги ползвам за плодовете и са ми много практични, защото са точно дозичка за едно хранене като десертче на детенце или добавяне към кремчета,  към кисело мляко и т.н.
 Simple Smile
Виж целия пост
# 66
  Ние също замразяваме зелен боб, печени чушки - необелени , печен патладжан , грах .Искам някой да сподели , ако е слагал краставички - настъргани или нарязани след като ги извади зимата не са ли измръзнали - понеже нали съдържат доста вода.
Виж целия пост
# 67
Чета, чета, чета...и се чудя, че повечето не бланшират зеленчуците. А нали все пак освен като количество, вид и вкус трябва да има и някакво качество  храната ? Краставици може да се замразят, но ще ядеш някаква маса без нищо полезно в нея.
Smiley* си е направила труда да препише половината книга за фризер, но кой ли го чете?!
 
Виж целия пост
# 68
 Ние също замразяваме зелен боб, печени чушки - необелени , печен патладжан , грах .Искам някой да сподели , ако е слагал краставички - настъргани или нарязани след като ги извади зимата не са ли измръзнали - понеже нали съдържат доста вода.

Аз не съм, но моя позната винаги си слага в пликчета замразени на дозички и твърди, че тараторът с тях бил като лятото. Не ги размразява предварително, направо ги слага в млякото. Все се каня да пробвам и така си стоя с каненето. Grinning
Виж целия пост
# 69
Аз бланширам нещата за готвене, защото така заемат по-малко място. Доматите са 90% вода и не си струва да се замразяват за готвене, според мен. Краставиците ги замразявам настъргани и после размразявам за таратор, вкусът е като на прясна краставица, само че не хрупа  Peace
Виж целия пост
# 70
Smiley* си е направила труда да препише половината книга за фризер, но кой ли го чете?!
 

 Embarassed  Уж четох, но това за задължителното бланширане ми е убегнало. Колкото и да не ми харесва, явно ще трябва да се мине през тази процедура.
Smiley*,   bouquet.

Всяка година пропускам точния момент за някой продукт. Сега ще се възползвам от темата да попитам какво замразявате в момента.
Виж целия пост
# 71
В момента замразямав зелен боб /бланширан/, настъргани тиквички и тиквички на кубчета, краставици, който иска.
От плодовете има ще кайсии, започват сините сливи.

ПП: А, и пукани чушлета /люти/.
Виж целия пост
# 72
Аз не съм привърженик на бланширането, защото и с него част от полезните вещества в плодовете и зеленчуците се изпаряват. Затова, някои могат да го препоръчват, но не е задължително да споделяме еднакво мнение. Например: изключено е да блaнширам праскова!!! ... и след това да я посипя със захарен сироп!!! Според мен хем става кафеникава на цвят, хем добавям ненужно количество захар- а аз приготвям плодовете за малко бебе и се старая да сведа до минимум сладкото поне до колкото е възможно. Кое му е здравословното и полезното на подобна обработка за замразяване? Ако ще слагам захар като замразявам, а и преди това ще бланширам...каква е разликата тогава с компота???

Съвсем с приятелски чувства написах поста си, дано да не ме разберете погрешно Simple Smile
Виж целия пост
# 73
Аз не съм привърженик на бланширането, .............


Аз също нищо не бланширам. Измивам хубаво, подсушавам, нарязвам, слагам в пликчета и прибирам във фризера, от години така правя. Peace
Виж целия пост
# 74
Бланшират се само нещата, които после подлежат на термична обработка. Naughty
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия