Идеи за нахут

  • 5 032
  • 27
Здравейте, ще се радвам да ми дадете идеи за ястия с нахут.
до сега само това съм пробвала...става, не е лошо, но детето не го ще особенно....а и ми има малко прекалено екзотичен и натрапчив вкус(заради кимеона и лимона предимно). http://www.momentofpeace.net/2009/nahut-zelenchuci
Виж целия пост
# 1
Аз си го купувам от арабите в консерва - полуприготвен, тоест сварен и смлян. И само го подправям - малко кисело мляко, зехтин, лимон, чесън, солчица - и получавам хомус  Peace
Виж целия пост
# 2
хомусът беше да се мажат филийки ли?

иначе аз го купих суров, но не е проблем да го сваря и смеля, ако не излезе някоя друга апетитна рецепта Simple Smile
а всичко на вкус ли прибавяш или все пак има някакви пропорции?
Виж целия пост
# 3
Хомусът е като салата или като рязадка. Аз го хапвам само така, но може и на хубав хляб.
Нямам пропорции - на вкус си го правя. Забравих обаче нещо важно за него - слагам и сусамов тахан - пак от арабските магазини, ужасно е вкусен. Например от него се слагат 1-2 суп.лъжици, а аз слагам поне 5, много го обичам, а и е полезен, казват. Киселото мляко също е няколко лъжици - всичко друго на вкус.
Виж целия пост
# 4
а къде има такива магазини? Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Ами около Халите и Женския пазар в София. Не зная за другите градове, но няма как да няма. Трябва да са около пазарите.
Виж целия пост
# 6
В нашето семейство много тачим нахут със свински джолан  Whistling

Ако е суров го накисвам за 24 часа, после го измивам и слагам в херметика заедно с джоланчето, червен и черен пипер, малко нарязани лук и морков и олио.Варя около 30-50 мин ( в зависимост от тенджерата, но да е съвсем сварен) и ако е необходимо леко закашвам с брашно.

Правила съм и с телешки джолан.Пак е вкусно, но със свинско най-добре става.
Виж целия пост
# 7
Мили аз за София питам Simple Smile ще се опитам да намеря,нещо специфично пише ли поне...те..е как да го позная че е арабски магазин?...Simple Smile(извинявам се за хилядите въпроси)


Елица-сестрица -мерси и на теб Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Не знам в София дали има "Пикадили", но от там съм купувала консерви с хумус и такива със сварен нахут.
Виж целия пост
# 9
ооо има , че е и на 5 мин от къщи Simple Smile супер, ще проверя там Simple Smile Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 10
Angel_Dust Не знам какви ще са цените в Пикадили,но на Женския пазар има много арабски магазини(по алеята със зеленчуците) и там има много голямо разнообразие от различни храни,консерви,подправки......
Виж целия пост
# 11
Мили аз за София питам Simple Smile ще се опитам да намеря,нещо специфично пише ли поне...те..е как да го позная че е арабски магазин?...Simple Smile(извинявам се за хилядите въпроси)

Честно да си призная, не съм обръщала внимание на марката, но във всеки арабски магазин говорят български и са ужасно учтиви. Те са ми давали най-добрите съвети за собствените си продукти. Просто ги попитай кой хомус ще ти препоръчат и си го подправи вкъщи. И според мен върви чудно с червено вино в идващата зима   chef
Виж целия пост
# 12
 Hug Hug Hug тази седмица ще проуча кое къде как...мили, аз по-точно за магазините питах как да ги разпознавам, че са арабски Rolling Eyes Crazy, не за марката на хомуса Embarassed Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 13
Hug Hug Hug тази седмица ще проуча кое къде как...мили, аз по-точно за магазините питах как да ги разпознавам, че са арабски Rolling Eyes Crazy, не за марката на хомуса Embarassed Embarassed Embarassed

Извинявай, не съм те разбрала  Embarassed Точно покрай сергиите на пазара има много такива магазини - няма как да не ги разпознаеш. Ще видиш, че вътре продават и наргилета, и много подправки. Влизаш и гледаш по продуктите - пише ли на арабски, вътре си  Mr. Green
И по улиците, които от халите водят към пазара, също има, но не им знам имената на улиците. Трябва да с еразходиш веднъж и да поразгледаш, да проучиш, ще си намериш и други интересни дюкянчета  Wink
Виж целия пост
# 14
Здравейте!


Скоро открих чудесното съчетание между нахут и печени червени чушки. Първо от рецептата за крем-супа от този блог - http://vkuhniata.wordpress.com/2009/09/21/roasted-red-peppers-an … -chickpea-potage/.
После започнах да си правя различни варианти - става добре като салата - нахут, печени червени чушки, много магданоз, сол, зехтин и лимонов сок. За пастет може всичко това да се пасира, като се прибави и малко сусамов тахан.


Нахутът си го приготвям по рецептата в блога - накисвам за една нощ, после варя и махам люспите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия