За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 31

  • 45 727
  • 750
# 705
Ааа, мляко има, има.  Simple Smile Peace
Мерси момичета,  Hug
 F_Diamond,  bouquet
Виж целия пост
# 706
Дидолина, извинявам се че не уточних - става дума за тази рецепта на Трейси:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=448384.msg13213117#msg13213117

Моите спагети Карбонара

1/2 пакет спагети
2 глави лук (не много големи)
300 гр. бекон
200 гр. гъби
маслини
2 сварени яйца
50 гр. топено сирене
1 сметана (250 гр.)
кашкавал
 Rolling Eyes


Diamond, благодаря ти! Hug  bouquet

е аз ги правя по същия начин,само че вместо сметана слагам домати  Peace Всичко си е въпрос на вкус,да ти е сладко и на теб.
Виж целия пост
# 707
Привет !
Искам да направя пилешки шишчета,намерих няколко рецепти, бих била благодарна и ако вие споделите някоя изпитана .  Rolling Eyes
Но питането ми е друго,месото е домашно (пилешки гърди),дали има няколко значение?
Виж целия пост
# 708
Привет !
Искам да направя пилешки шишчета,намерих няколко рецепти, бих била благодарна и ако вие споделите някоя изпитана .  Rolling Eyes
Но питането ми е друго,месото е домашно (пилешки гърди),дали има няколко значение?
Месото щом е домашно ще е доста по-жилаво от купешкото....Трябва да седи в марината....Посоляваш месото,добавяш черен пипер(млян) на вкус и заливаш с твърд алкохол( водка,ракия,уиски...) да се покрие месото.Седи така цяла нощ.....

Иначе пилешките шишчета ние най-много ги харесваме кат на шишчето редуваме месо,зелена чушка,лук,гъбка.
...И пак отначало .... Laughing
Виж целия пост
# 709
Sunny Sky, принципно има значение, че е домашно. Много зависи от пилето и от това колко е крехко.
Свекърва ми гледа пилета, но има такива, които се отглеждат за носачки и такива, които са бройлери за месо (различни породи са). Тези за носачки са доста по-жилави.
Аз кисна месото няколко часа (от 2 до 4) в марината от лимонов сок, сос териаки (или соев сос), зехтин, подправки и 1 с.л мед. Не соля предварително. По лични предпочитания можеш да добавиш горчица и чесън към маринатата. Шишчетата нижа като редувам месо с чушка и лук.
Виж целия пост
# 710
Благодаря ви за бързите отговори !   bouquet
И моето месо е от свекървата,от бройлер е Mr. Green . Предположих,че трябва по-различна подготовка домашното месо,ще го мариновам тази вечер,дано да се получи.  Peace
Виж целия пост
# 711
   Здравейте момичета!Искам да попитам става ли майонеза с лимонов сок от шишенце? И ако става, моля за някоя бърза рецепта. Praynig
Виж целия пост
# 712
   Здравейте момичета!Искам да попитам става ли майонеза с лимонов сок от шишенце? И ако става, моля за някоя бърза рецепта. Praynig

Трябва да стане. Ето без яйца, ето и с яйца, и двете са бързи. А може и само от жълтъци и олио, но е повечко разправията.  bouquet
Виж целия пост
# 713
   Лабрекс, много ти благодаря!Извинявам се за закъснелия отговор, но съм заспала пред телевизора. Утре ще опитам да направя!
Виж целия пост
# 714
Здравейте,как мога да сгъстя по-рядка кайма за кюфтета на скара? Ако сложа галета резултата май няма да е от най-добрите?
Виж целия пост
# 715
няма  Peace

сложи ги в тава да ги изпечеш
Виж целия пост
# 716
Здравейте,как мога да сгъстя по-рядка кайма за кюфтета на скара? Ако сложа галета резултата май няма да е от най-добрите?

Ако се сложи соева "кайма" дали няма да се получи  newsm78
Виж целия пост
# 717
Здравейте,как мога да сгъстя по-рядка кайма за кюфтета на скара? Ако сложа галета резултата май няма да е от най-добрите?

Сложи хляб. Аз слагам и когато пека и когато пържа  Peace
Виж целия пост
# 718
Здравейте,как мога да сгъстя по-рядка кайма за кюфтета на скара? Ако сложа галета резултата май няма да е от най-добрите?

  Сложи 2-3с.л.(или повече,според количеството кайма)фини овесени ядки,те поемат влагата и набъбват,а после не се усещат в готовите кюфтета.  Peace
Виж целия пост
# 719
Здравейте.Търсих,но нещо не можах да намеря един крем за торта.По спомен заквасена сметана+кисело мляко/дали беше цедено/,май се добавя и желатин,но.....спомени липсват.Ако някой знае подобно кремче,ще му бъда благодарна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия