За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 31

  • 45 759
  • 750
# 660

Благодаря ти  Hug Но имам една молба към теб - може ли да ми превърнеш грамовете в чаши и лъжици, че така въобще не мога да се ориентирам Embarassed Embarassed Embarassed  Hug
Виж целия пост
# 661
Преди известно време много харесвах една рецепта в "любимите рецепти". Работата е там, че нито помня в коя тема, нито как се казват въпросните неща.
Става дума за сладки (или соленки) - в тестото имаше със сигурност топено сирене! Правеха се топчета, в които се натиска с капачка да стане кладенче и се пълнеха с плънка от извара и сладко. Ужасно привлекателни ми се виждат, ако можете да ми дадете линк ще съм много благодарна.

пп: намерих ги. Оказа се, че са универсални колачета от Наталина, ако на някой са му се дояли.
Виж целия пост
# 662
Търся си рецепти за приготвяне на сладолед в домашни условия !    Ще съм ви много благодарна ако  дадете рецепти или линкове към такива.
Виж целия пост
# 663
Не знам дали ми е за тук въпроса, но не се сещам къде другаде да го пусна  Rolling Eyes
Искаме да поръчаме ей такава торта на малчо за рождения ден http://www.skylinecakes.com/cake/p3-94-0.html , но не съм чувала нищо за тези сладкарници. Някой поръчвал ли е и ако да доволни ли сте и какъв вид бихте ми препоръчали като пълнеж  newsm78
Иска торта с мишоци, а само тук намерих такава. Моля, помогнете  Praynig
  bouquet
Виж целия пост
# 664
Иска торта с мишоци, а само тук намерих такава. Моля, помогнете  Praynig
  bouquet

И в Лагуна правят торта с мишоци.
Виж целия пост
# 665
Скоро имам рожден ден и трябва да почерпя в офиса.  Но се чудя какво. Имам 2 колежки - едната яде само плодове, и то не винаги. Другата пази диета и ограничава въглехидратите- и плодовете също. И шеф, който яде всичко. Мисля да купя плодове и някаква торта. Тортата ще нарежа вкъщи и тук ще взема само няколко парчета -нямаме хладилник. Или пък пастички. Или пък нещо да приготвя -ама като за не много веща готвачка.
Моля, дайте ми идеи.
Виж целия пост
# 666
Имам нужда от помощ.
Нямам микровълнова печка и се чудя за колко време мога да размразя месо (трябва ми бързо) за вечеря и как?

В топла вода ли да го сложа месото(пилешко филе) или във фурната?

Трябва ми за тази рецепта:

Това да не е тая, дето съвсем наскоро я писах, стават много сочни кюфтенца. Месото на кубченца, кашкавал на кубченца, месото се маринова в майонеза, горчица, нишесте, яйце. после се пържат. Сега ще я потърся точно.

Ето тази, ако изобщо е тя:

пилешко филе  - 500 г,
кашкавал - 100 гр
майонеза – 3-4 с. л,
нишесте - 2-3 с. л. (може да се замести и с брашно)
яйце - 1
сол
чер пипер

В купа разбивате яйцето, добавяте майонезата, нишестето, солта и разбърквате с вилица до еднородна консистенция. Месото се нарязва на дребни кубченца, слага се в купата. Добавя се нарязания също на малки кубченца кашкавал. Хубаво се обърква всичко и купата се оставя в хладилника за няколко часа. Ако няма време, може и веднага да се пържат в загрято олио, като се сипват от сместа с лъжица. Стават страшно вкусни. Правила съм ги и с пилешка кайма.


Ако мина месото с блендер ще стане ли да се поизпържи леко замръзено
 Praynig
Виж целия пост
# 667
вържи добре в полиетиленов плик и сложи в гореща вода. Като поизстине водата, сменяй пак с гореща  Peace Ще се размрази за час долу горе. А дори да остане някъде полузамразено, не му пречи, като се маринова (предполагам за малко ще го сложиш) ще се отпусне
Виж целия пост
# 668
Суха Мащерка, ако имаш вентилатор на фурната, включваш на 80 градуса за околко 15-20 мин. и наблюдаваш.
Виж целия пост
# 669
дробчета ми се размразиха за 20 мин вънка на терасата. В тая жега...


Имам дребни зелени домати и се чудя какво да ги правя   newsm78  Преди години, консервирах зелени домати в буркани, но нямам спомен от рецепта.  Някакви предложения?
Виж целия пост
# 670
Аз също нямам микровълнова, но при спешност размразявам в студена вода - както си е месото в пликче и в купа със студена вода - да го покрива добре. През 15-20 минути сменям водата. Whistling
Виж целия пост
# 671
вържи добре в полиетиленов плик и сложи в гореща вода. Като поизстине водата, сменяй пак с гореща  Peace Ще се размрази за час долу горе. А дори да остане някъде полузамразено, не му пречи, като се маринова (предполагам за малко ще го сложиш) ще се отпусне

Филето е пилешко и е нарязано на тънко. Аз обаче имам идея за го мина с блендер и така ще имам пилешка кайма леко замръзнала  Mr. Green и докато се пържи дали ще се размрази  Thinking

За съжаление нямам час време  Tired

И фурната е без вентилатор оф  Tired
Виж целия пост
# 672
Преди 2 часа мъжо донеси гофретник  
аз веднага набърках рецептата на тандури :
250 грама масло ( разтопено)
6 яйца ( може и с 5)
300 гр. вода
500 гр брашно
50 гр захар
1 лъжичка канела
1 ванилия

Но нещо или аз не правя както трябва или гофретника ми е боклук.
Стават едни такива дебели, отгоре недопечени. колко от разбърканата смес се слага някой може ли да ми каже?
Виж целия пост
# 673
Търся рецепта за локумено руло,дето се прави с разтопен локум...преди време/5-10г/правих нещо такова,но му изгубих рецептата
Виж целия пост
# 674
Скоро имам рожден ден и трябва да почерпя в офиса.  Но се чудя какво.
Моля, дайте ми идеи.
Миринда, от мен - идея за еклери. Аз черпих тази година с еклери с ванилов крем и колегите бяха много доволни. Поръчах си ги в едно магазинче, но ги има и в някои сладкарници. По-удобно е от торта (не режеш, не мажеш), можеш да занесеш колкото бройки ти трябват. Към тях ще вървят и плодове, сладолед.

За безвъглехидратната ти колежка - няма спасение (аз съм дюканка, което е подобно и знам Wink ). За нея, а и за другите - някакъв сок, вариант са и диетичните сладоледи на фрозън йогурт (ако имате наоколо и ако колежката заслужава толкова внимание  Laughing).

Каквото и да занесеш, ще му се зарадват, сигурна съм. Весел празник от мен!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия