Търся рецепта за пухкава заливка за мусака

  • 30 236
  • 16
 Simple Smile. Здравейте. Моят мъж обожава заливката за мусаки, обаче така и нямам свястна рецепта за лесна пухкава заливка.  Помагайте! Hug
Виж целия пост
# 1
И аз до сега имах този проблем,но благодарение на Вяра.ан вече заливката ми става страхотна.Аз малко поизмених  рецептата й и я правя така-разбивам с тел 3 с.л. брашно,2-3 яйца,1 цяла кофичка кисело мляко,малко натрошено сирене /по желание/.Отгоре поръсвам с настърган кашкавал пак по желание. Peace
Виж целия пост
# 2
И на мен заливката ми е най-любимото от цялата мусака.   Heart Eyes Аз не харесвам заливка с кисело мляко. Правя я с яйца, прясно мляко, брашно, щипка сода и малко сол. Заливам мусаката на 3 пъти - първо няколко лъжици  и във фурната за да "захване" и да не попие в мусаката, след това още малко и пак да се запече и накрая останалата. Винаги ми се получава добре.
Виж целия пост
# 3
Интересно! Peace
Виж целия пост
# 4
Eто как правя мусаката и заливката аз....Който е опитал все е бил доволен....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg13078017#msg13078017
Виж целия пост
# 5

Аз правя пухкавата заливка на yosif, любима ни е вкъщи.
Ето как изглежда, снимката е малко скапана, но не намирам други:
Виж целия пост
# 6
Mного интересни предложение, май ще пробвам всички, докато намеря тази, която най-много му допада! Grinning
Виж целия пост
# 7
Разбивам белтъците на "сняг"и ги прибавям към останалата смас за заливката/разделям жълтъци и белтъци/
Виж целия пост
# 8
Аз заливам с прост бешамел (брашно, масло, прясно мляко) - както си е в рецептите за гръцка мусака. Преди да го излея върху мусаката, добавям с леко разбъркване малко настърган кашкавал или пармезан. Единственото условие е заливката да е много, за да покрие и напои хубаво.
Виж целия пост
# 9
Яйца, прясно мляко, разтопено масло и много кашкавал. Брашното в заливки не го уважавам Wink
Виж целия пост
# 10
Здравейте дами,

Обичам заливка на мусака само през по- хладното време.
Но въпреки това, ще споделя моят опит. Разбивам 1- 2
яйца с 300мл прясно мляко. Слагам 1- 2с.л. брашно.
Разбивам до пухкавост с бъркалка. Заливам топлата мусака
 с 1/3 от сместа. Слагам във фурната да стегне за 5 минути.
След това изваждам, дозаливам с останалото количество.
На постни мусаки обикновено слагам стърготини кашкавал
към заливката.
Виж целия пост
# 11
И аз обожавам заливката на мусаката.
Аз загрявам олио на котлона и в него слагам 3-4 супени лъжици брашно. Запържвам го така малко и наливам прясно мляко по малко докато стане на гъста каша. Слагам сол и го оставям да поизстине. Разбивам 2-3 яйца (ако искаш съвсем пухкава да е заливката, разбий ги с миксера набързо), прибавям яйцата към млечната смес, разбърквам хубаво, заливам мусаката допичам. Става много вкусно!
Виж целия пост
# 12
Аз заливам с прост бешамел (брашно, масло, прясно мляко) - както си е в рецептите за гръцка мусака. Преди да го излея върху мусаката, добавям с леко разбъркване малко настърган кашкавал или пармезан. Единственото условие е заливката да е много, за да покрие и напои хубаво.

И аз така. Понякога не разбърквам кашкавала или пармезана, а го наръсвам отгоре
Виж целия пост
# 13
Ще следя темата.  Peace
Аз използвам бешамел на прах марка Carrefour и ми става изключително пухкав. Търся из нета подобен на състав домашно приготвен, но поне засега не мога да открия с такава съставка (картофено нишесте).
 Става ми същият като този от картинката.
Виж целия пост
# 14
Този от картинката е на Йотис,никак не ми хареса,има ужасно неприятен вкус на нещо изкуствено,на химия.Нищо общо няма с вкуса на бешамела,направен домашно.Вътре са три пакетчета,двете ги изхвърлих. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 15
Имах предвид , че бешамелът става толкова пухкав, както на показаната картинка.
Виж целия пост
# 16
разбивам 3-4 жълтъка и смесвам с прясното мляко+ сол на вкус.отделно се разбиват белтъците.Количеството зависи от тавичката.
като загрее олиото слагам 3 пълни лъжици брашно да се запържи и наливам постепенно млечната смес. /башемелов сос/ Махам от котлона и прибавям разбитите на сняг белтъци.разбърквам в е дна посока и се получава пухкава смес. заливам мусаката и връщам във фурната. Пробвала съм и други заливки ,но тази най-ми харесва. Става дебела ,пухкава със запечена коричка отгоре.
Всичко е въпрос на вкус,аз не обичам да ми киселее от кис.мляко.
ако искате пробвайте  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия