Как се правят пържени филийки?

  • 89 096
  • 47
# 45
Лабрекс,не се стърпях да чакам до утре и ги направих за следобедна закуска .Станаха много вкусни.Точно по наш вкус,препърженки и хрупкави.Синчето   каза,че това били вече "неговите филийки" Simple SmileБлагодаря за споделената рецепта  bouquet

Ния_1965 , много се радвам, да са ви сладки!  bouquet Аз също ги харесвам, задето са хрупкави, пък и дават възможност за какви ли не импровизации! Peace
Виж целия пост
# 46
Ние ги правим само с яйца и малко сол.Колкото повече са яйцата толкова по-добре.Наскора гледах едно предавне ,където водещата явно си падаше по пържени филийки и там дадоха две рецепти.Едната беше пържени филийки,но не с хляб,а с кекс с моркови.А другата беше с филийки хляб потопени в яйца и маскарпоне. Peace
Виж целия пост
# 47
Още едни пържени филийки, правя ги за разнообразие! Peace

Вземат се филийки, най-добре от нарязания хляб, внимателно се изрязва с нож средата на 1-1,5 см от коричката. Изрязаната среда режем на кубчета и запържваме в тиган с краве масло, може и олио. В купа разбиваме с тел едно по-голямо яйце и сипваме в него запържените кубчета. Хубаво объркваме, по желание може да се добавят подправки, шунка или колбас, нарязани на ситничко, чушка, домат - като нарязвате не водната част със семките, а тази отстрани, по твърдата. Слагате тиган с мазнина на огъня и изрязаните филийки. Във всяка сипвате с лъжица от сместа и леко приглаждате, да се изравни. Пържите от двете страни. Получените филийки са хрупкави, може да натриете кората и частта до нея със скилидка чесън, става много вкусно. От там нататък - ръсите с шарена сол, кетчуп, майонеза.......и без нищо са вкусни!

На 3-4 стандартни филийки от рязания хляб стига едно голямо яйце, другия пълнеж по желание, а може и само с яйцето и кубчетата, все е вкусно.


Боже, това изглежда мнооого вкусно. Нямам търпение до съботната закуска. Мерси!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия