Как се правят пържени филийки?

  • 89 100
  • 47
# 30
   Само в разбити яйца, разредени с малко водичка или прясно мляко. Не ги накисвам, топвам бързо и в олиото.


Така ги правеше мама  Heart Eyes, мммммммм вкуснооооо   bouquet
Аз от баба го знам, лека и пръст!
    Такива изглеждаха и в нас, в детството ми. Сега не мога по никакъв начин да ги докарам, дали не беше и от тигана - много тежък алуминиев (май?). Сега опитвам и в тефлонов, и в друг, не става. Или попиват олио, което после потича, като отхапеш, или се лепят по дъното. Моля, помогнете със съвет за тигана!
Виж целия пост
# 31
pozor тежките едновремешни тигани не са алуминиеви ,чугунени са.
Виж целия пост
# 32
   Аз не помня в какъв тиган ги е пържила баба, аз сега в тефлонов ги правя.
Виж целия пост
# 33
  И моите са само с яйца , понякога разреждам с малко вода .
Toва са и моите филийки... Peace
Виж целия пост
# 34
   Мерси Hug!
Виж целия пост
# 35
Понеже съм голям фен на пържени филийки, та научих и една тънкост дето е споменала и Блонди (от професионални готвачи  Sunglasses) - направете си сместа, а в отделна купичка сложете прясно мляко. Първо топвате филийката в него (много бързо, не да се напоява) и после бързо топвате в сместа с яйцата (в която има и мляко) - стават мнооого пухкави, ама май пушат малко повече  Wink
Виж целия пост
# 36
Готвя добре, мога много добре да правя много неща, но....тия филийки, които ми правеше съквартирантката ми ...еххх, вече 18-19г се мъча и немога да ги направя като нея.
Тя не разбиваше много яйцата, леко чукваше 2-3-4пъти с вилица и толкоз, топваше ги и после в горещото олио....ама аз нещо все не ги улучвам така....хем дебело яйцето, хем на места бяло от неразбития белтък, хем мекички...върховни. С 1 яйце панираше най-много 2 филийки хахахха...ама имаше редовна доставка на домашни яйца ... млади ли бяхме, гладни ли бяхме, тя ли беше майсторка....Аз все пробвам и пробвам .... нищо и никакви филийки ..ама тц  Grinning
Виж целия пост
# 37
Привет на всички! Потопете филийките само в яйца, разбити със щипка сол и ги изпържете в олио до златисто. И ВЕДНАГА ОТГОРЕ ГИ НАМАЖЕТЕ С МАСЪЛЦЕ... Стават божествени, като се разтопи и попие във филийките !!! Пробвайте! 
Виж целия пост
# 38
Привет на всички! Потопете филийките само в яйца, разбити със щипка сол и ги изпържете в олио до златисто. И ВЕДНАГА ОТГОРЕ ГИ НАМАЖЕТЕ С МАСЪЛЦЕ... Стават божествени, като се разтопи и попие във филийките !!! Пробвайте! 
И аз ги правя така,стават страхотни!
Виж целия пост
# 39
Аз рабивам яйца, щипка сол, и сипвам на око прясно мляко...
Ммммм, е няма такава вкусотия, колкото и да избягваме пърженето вкъщи, 3 неща пържим и не мисля да спирам: филийки, палачинки и бухти/мекици. Heart Eyes Mr. Green
Виж целия пост
# 40
Още едни пържени филийки, правя ги за разнообразие! Peace

Вземат се филийки, най-добре от нарязания хляб, внимателно се изрязва с нож средата на 1-1,5 см от коричката. Изрязаната среда режем на кубчета и запържваме в тиган с краве масло, може и олио. В купа разбиваме с тел едно по-голямо яйце и сипваме в него запържените кубчета. Хубаво объркваме, по желание може да се добавят подправки, шунка или колбас, нарязани на ситничко, чушка, домат - като нарязвате не водната част със семките, а тази отстрани, по твърдата. Слагате тиган с мазнина на огъня и изрязаните филийки. Във всяка сипвате с лъжица от сместа и леко приглаждате, да се изравни. Пържите от двете страни. Получените филийки са хрупкави, може да натриете кората и частта до нея със скилидка чесън, става много вкусно. От там нататък - ръсите с шарена сол, кетчуп, майонеза.......и без нищо са вкусни!

На 3-4 стандартни филийки от рязания хляб стига едно голямо яйце, другия пълнеж по желание, а може и само с яйцето и кубчетата, все е вкусно.

Виж целия пост
# 41
Аз разбивам яйцата с кисело мляко,захар и щипка сода за хляб.
Стават невероятно мекички и пухкави....мммммм
Виж целия пост
# 42
И аз ги правя така - кисело мляко, сода за хляб, яйца, малко сол, малко захар иии воаля! Sunglasses
Виж целия пост
# 43
Още едни пържени филийки, правя ги за разнообразие! Peace


Лабрекс,не се стърпях да чакам до утре и ги направих за следобедна закуска .Станаха много вкусни.Точно по наш вкус,препърженки и хрупкави.Синчето   каза,че това били вече "неговите филийки" Simple SmileБлагодаря за споделената рецепта  bouquet
Виж целия пост
# 44
Понеже съм голям фен на пържени филийки, та научих и една тънкост дето е споменала и Блонди (от професионални готвачи  Sunglasses) - направете си сместа, а в отделна купичка сложете прясно мляко. Първо топвате филийката в него (много бързо, не да се напоява) и после бързо топвате в сместа с яйцата (в която има и мляко) - стават мнооого пухкави, ама май пушат малко повече  Wink
И аз ползвам прясно или кисело мляко,само ,че като разбия яйцата добавям от млякото в зависимост от това което е в хладилника,стават супер пухкави
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия