Уред за кисело мляко

  • 169 736
  • 742
# 45
Не знам дали по другите места са толкова диви.  Laughing
Уж на целия Балкански полуостров им е хабитатът, ама знам ли, може в Разград да са по-нагъсто. Освен да пратим Вълка на лов - да затваря буркани с разградски въздух и да ги продава за закваска.  Laughing
Страхотно е станало млякото ти, Джемма. Надявам се, че и вкусът ти допада.  Grinning
Виж целия пост
# 46
Момичета, вижте какво намерих в нета:
http://www.onlinetrading.bg/product/mashina-za-kiselo-mliako-iog … star-yb-2615.html
Виж целия пост
# 47
Днес заквасих поредната доза мляко. Използвах "Боженци" за закваска. Много по-доволна съм. ПО-малко цвик има и още след ваденето от машината не падаше млякото при обръщане. сега се стяга в хладилника и ще снимам след това.

П.П Ето така изглежда днешното мляко, определено с "Боженци" ми харесва най-много:





A това е цялата продукция + една голяма купа с натурално мляко ( в бурканчетата е със захар, мюсли, ванилия и кафе ) и минус 2 бурканчета, които дадоха фира вече и се преработват в нечий стомах Laughing:



Виж целия пост
# 48
Аз квася от 100 години вече- по бабешкия метод.Ползвам за закваска- Пършевица 2%.С другите млека дори да се закваси остава малко лигаво и пихтиесто,Да ви напомня само, че някои крави дават по- гъсто мляко от други, и някои млекари разреждат повече от други.Та затова на едни им е по- гъсто млякото.
Виж целия пост
# 49
Купувам мляко от една баба на село, имам и домашна закваска.
Несравнимо, истинско кисело мляко. Квася по най-лесния за мен начин - бабиния.
Не полсзам уреди и термометри, които трябва да мия после
Виж целия пост
# 50
venche, в никакъв случай не искам да бъда груба, но защо се чувстваш длъжна да ни уведомиш какво правиш, след като не е по темата. Peace В първия си постинг, предупредих,ч ене искам да ми обяснявате как е добре с бабешкия метод (знам, квасила съм така, получавам добри резултати) и колко ненужни са уредите и всичките джаджи (лигла съм, мога да си го позволя и се гевезя с разни уреди за удоволствие). Laughing

healthi, благодаря щр пробвам и с Пършевица, ако намеря такова при нас.
Виж целия пост
# 51
Аз от доста време ги гледам в Ebay и Amazon, но не ми се дават толкова пари и засега гледам ТСМ магазините. В краен случай ще си купя този - http://cgi.ebay.co.uk/Severin-Yoghurt-7-Pot-Yogurt-Maker-/400141 … sh=item5d2a4b4ed8
Виж целия пост
# 52
По руските форуми го хвалят Северин-а и аз го заглеждах, защото съм доволна от марката, но като видях иноксовия в Ла редут... Laughing Пуста кухненска мания. Embarassed
Виж целия пост
# 53
За тази цена дали ще си заслужава?От извесно време съм решила да започна да квася,но хич не ми се иска по метода на баба ми.
Виж целия пост
# 54
Мама МиМи, какво не ти харесва в цената- ниска ли ти се вижда или висока? ТСМ-ските са още по-евтини- 25 лв, бяха де, сега не знам дали се намират. Тази цена около 50 лв е нормална. По-високите от това идват заради това,ч е я марката е реномирана, я уредът е иноксов. Тези уреди не са сложни, всичко, което правят е да поддържат оптимална за бактериите температура. Няма основание да са по-скъпи. Мисля, че всички вършат еднаква работа, без значение кой уред ще избереш. Нямат разлика във функции, електроники и екстри. Другото е въпрос на късмет, колко време ще изкара уреда преди сервиз. Просто се спиташ на някой и по интуиция си вземаш един. Simple Smile
Успех и да се запише някой скоро в темата с уредче. Все пак намерих в архивя 2-3 теми, но никой не споделя опит тук, за съжаление. То вече всичко ми е ясно де, но искам да видя и други снимки, кой какво прави, какви резултати получава. И най-вече какви експерименти си е правил, освен натуралното мляко. У нас трайно се настани млякото с ванилия и мюсли и с кафе за възрастните. Със сладко не е особено котирано.
Виж целия пост
# 55
Благодаря Джемма за отговора.Все пак за момента ти си най-веща в темата за квасенето.  Laughing Струваше ми се ниска цената,тъй като твоя уред е двойно по-скъп,но виждам,че си ми изброила и причините за това.Надявам се съвсем скоро да се сдобия с уредче и да се похваля с добри резултати.  Peace
Виж целия пост
# 56
Благодаря Джемма за отговора.Все пак за момента ти си най-веща в темата за квасенето.  Laughing Струваше ми се ниска цената,тъй като твоя уред е двойно по-скъп,но виждам,че си ми изброила и причините за това.Надявам се съвсем скоро да се сдобия с уредче и да се похваля с добри резултати.  Peace

Да, никак не е ниска. Мисля,ч е си е читаво уредчето, просто не е марково. Peace
Виж целия пост
# 57
Ето ти за ориентация няколко:
http://cgi.ebay.co.uk/EASIYO-REAL-YOGURT-MAKER-STANDARD-NEW-/330 … sh=item4cf0d41a65
http://cgi.ebay.co.uk/Yogurt-Sour-Milk-Household-Maker-Machine-N … sh=item27b3a4f65e
http://cgi.ebay.co.uk/Electric-Yogurt-Maker-1-litre-/31023888437 … sh=item483badb214

А този е на търг, може да се вземе на ниска цена, ако няма желаещи за него:
http://cgi.ebay.co.uk/Severin-Joghurt-fix-Natural-Yoghurt-Yogurt … sh=item1c149c1885


А тук от Амазон:
http://www.amazon.co.uk/Moulinex-DJC1-Yogurt-Maker/dp/B00265A2EG … 192462&sr=8-3

Има резервни бурканчета за Северин (аз съм си купила 2 комплекта, да имам Laughing общо за ми 30 бурканчета, за 3 литра мляко Laughing) :
http://www.amazon.co.uk/Spare-jars-Severin-yoghurt-maker/dp/B000 … 192462&sr=8-8


П.П Току що си поръчах закваската по интернет, ще чакам. В това топло време, дано няма проблем да ми я доставят. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 58
Джемма, завиждаме ти леко за уреда-не се сърди Laughing . Аз лично нямам повече място на плота за нови джаджи, иначе си е чисто изкушение Laughing
venche, в никакъв случай не искам да бъда груба, но защо се чувстваш длъжна да ни уведомиш какво правиш, след като не е по темата. Peace В първия си постинг, предупредих,ч ене искам да ми обяснявате как е добре с бабешкия метод (знам, квасила съм така, получавам добри резултати) и колко ненужни са уредите и всичките джаджи (лигла съм, мога да си го позволя и се гевезя с разни уреди за удоволствие). Laughing

Виж целия пост
# 59
Кисело мляко квася във фурната. 1-во млякото ми е към 38-40 градуса, включвам фурната на 50 градуса, слагам тенджерата , седи към 1,30 - 1,45мин. от време на време погледждам дали се е захванало и слагам в хладилника.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия