бързо, лесно и евтинко

  • 64 662
  • 165
# 135
Хм... и аз с всички шилета да се втурна!
Опекох го този сладкиш, сложих хартия за печене отдолу, че ме беше страх да не се залепи. Направих заливка от мляко и бял шоколад, разтопени. Пробвах го току що, но ми се стори доста клисав, чак ми залепна за небцето, нооооо е още топъл. Предполагам, че като се охлади напълно ще се промени. Вкусът е добър иначе, малко като на негърче.
Виж целия пост
# 136
 А  защо  толкова много оцет се слага, няма ли да киселее от него. И още един въпрос - може ли бакпулвер вместо сода и каква е разликата?
Виж целия пост
# 137
А  защо  толкова много оцет се слага, няма ли да киселее от него. И още един въпрос - може ли бакпулвер вместо сода и каква е разликата?

Оцета се слага за да погаси содата. Ако сложиш бакпулвер не ти е нужен оцет. Предполагам че в рецептата не се има предвид винен оцет, той рядко се използва в Америка и не в сладкиши. Обикновен бял оцет без аромат, който си е разредена оцетна киселина и напълно може да се замести с лим. сок.
Виж целия пост
# 138
Правя крейzито вече година, това е най_лесно иzпълнимата рецепта zа вкусен сладкиш, която съм срещала. Не съм посветена в тайните на сладкарството и досега слагах бакпулвер и оцет(винен) и нямаше оцетен вкус. В началото го правех в тортена форма, сега в обикновенна тава. Преди сиропиране го наряzвам на малки парчета. За zаливка иzполzвам шоколадова кувертура или обикновен шоколад и малко мляко или сметана, така шоколаденото удоволствие става пълно.
Виж целия пост
# 139
Пробвах го но не съм доволна залепна ми  Thinking
Виж целия пост
# 140
Утре ще го пробвам
Виж целия пост
# 141
Запис- скоро ще го пробвам
Виж целия пост
# 142
Ето поредния опит!

Виж целия пост
# 143
t_ilieva, страхотно изглежда! Час ми се дояде... Rolling Eyes
Аз отдавна не съм го правила този сладкиш и май му е време вече. Добре, че ме подсети, t_ilieva. Благодаря!!  Hug
Виж целия пост
# 144
Ще се пробва.
Виж целия пост
# 145

 Peace
Виж целия пост
# 146
Ей-сегичка и аз изпекох тази американска сладост и въпреки моите опасения, получи се много добре. Само дето моите сладкиши винаги се подуват повече от едната страта, но това е сигурно нещо от сладкаря Embarassed

Янита,  Hug страхотна рецепта, супер вкусен и лесен сладкиш!   bouquet
Виж целия пост
# 147
Ей-сегичка и аз изпекох тази американска сладост и въпреки моите опасения, получи се много добре. Само дето моите сладкиши винаги се подуват повече от едната страта, но това е сигурно нещо от сладкаря Embarassed


  Да не е от фурната? Thinking
Виж целия пост
# 148
Днес и аз направих "сладкото изкушение" .Получи ми се от първия път и с глазурата е разкошен.
Благодаря за рецептата  bouquet
Ето го: http://img.data.bg/i.php?id=958144&ctrl_id=kd12lr
Виж целия пост
# 149
Моят кейк се пече. Направих и заливката, само че с половин чаша пудра захар и малко повече мляко. Доста се сгъсти.
Тестото стана много интересно, някак странно. Ще видим как ще е като стане готово.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия