Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мукосептонекс Е на бебета под 1 годинка?

  • 1 775
  • 6
Изписаха ни го, и въпреки че няколко пъти попитах изрично безопасно ли е, и ми отговориха, че е безопасно, все не съм спокойна.........а и тя реве по половин час минимум след като й сложа в носа?
Ако темата я има - съжалявам, има проблем със скоростта и търсенето е кошмарно!
Виж целия пост
# 1
Много е ефикасен за отпушване заради ефедрина, но точно заради него мисля че не е подходящ за бебета. Щом реве толкова дълго може би дразни лигавицата на носа. Толкова ли е сериозна хремата? Стеримар няма ли да свърши работа? Ако не по-добре си вземи Мукосептонекс без Е или Виброцил.
Виж целия пост
# 2
Мен лично ме щипят, когато си ги слагам Sad и не бих ги предписала на кърмаче. Ако детето има проблем със запушването на носа и му пречи да се храни и да спи, тогава  е по-удачно да се използва детски Ксилометазолин /има различни производства/.  Аз съм слагала на сина си детски Олинт - удобен е, защото е шпрей. Просто не бива да се прекалява с него, а да се слага само когато нослето е много запушено, до 3-4 пъти на ден и не повече от 5 дни. В останалото време да се промива с Физиологичен разтвор или Стеримар например. Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Според мен изобщо не е подходящ за деца - ако има възпалителен процес към синусите предизжикжа гадни болки, щипе в носа, има изсушаващ ефект в/у лигавицата, но може сериозно да я повреди и да доведе до намаляване на обонянието при по честа употреба.
За малки бебета само промивки с физиологичен р-р и хомеопатия за хрема, която е най-ефикасна за хрема по принцип.
Виж целия пост
# 4
По принцип се дава и на деца под 1 годинка, но за перид не по-дълъг от 3 дни защото се получава обратен ефект! Опитай с ксилометазолин - при нас в началото действашер а сега ни е трудно да го слагаме защото вече разбира и се дърпа! Успех!
Виж целия пост
# 5
Даже и малката дозировка Ксилотметазолин 0,5 е за деца НАД 2 ГОДИНИ!
Като бяхме много малки ни даваха Адреналинови капки + физиологичен разтвор/Стеримар - лесно се слага/ Като станахме на 1 год ни изписваха Виброцил.
Не давай каквото и дакарство без да се консултираш с лекаря ви все пак сте малки за самолечение.
Виж целия пост
# 6
NadiaNGX Ксилометазолин както и Мукосептонекс Е е за деца над 2 години, освен по преценка на лекаря! Моят педитър ни изписа ксилометазолина когато бяхме на 2м
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия