Оформяне на питки и тестени изделия - стъпка по стъпка......

  • 432 875
  • 474
# 450
miriana86, а в този случай ще бъдат ли бели(поне такъв цвят съм виждала по снимки)?
Когото си намажеш питката с разбитото яйце,добавяш украсата и след опичането тя ще си остане бяла.Можеш да си я оцветиш в различни цветове,така питката ще бъде още по-красива.
Виж целия пост
# 451
Здравейте всички! Прекрасна тема открих при вас, където всеки може да открие полезна информация   bouquet. Четох различни рецепти за тесто за декорации на питки в интернет, но опита си е друго нещо. Ще съм ви благодарна, ако ми кажете как да направя тесто за декорация  Hug

Ето аз как го правя  Peace

Виж целия пост
# 452
Много благодаря на всички   bouquet. Ще се опитам да сътворя нещо, ама да видим дали ще се получи  Simple Smile. Страхотни красоти правите  bowuu  chef  bouquet
Виж целия пост
# 453
Пускам един интересен клип за сплитане на тесто - https://www.facebook.com/photo.php?v=336897019772573&set=vb. … ype=2&theater - много добре са показани стъпките.....
Виж целия пост
# 454
ха  Grinning тъкмо влизах да пусна същия линк , много добре е обяснено
Виж целия пост
# 455
Браво, само не мога да разбера това тесто какво е, като пластелин е, моето - като го разточвам все се "връща"  Confused
Виж целия пост
# 456
Интересни идеи - http://nebeda.blog.tut.by/category/dapamozhnik-pa-upryigozhvanni-karavayau/
Виж целия пост
# 457
Много добри идеи   chef. А има ли значение украсата на питката кога се слага - преди да втаса или след като е втасала питката?

И още нещо да попитам. Чета, че за укаса може да се направи тесто от брашно и вода. Друг вид е с брашно, сол и оцет. Каква е разликата и в това с оцета слага ли се вода?
Виж целия пост
# 458
vstan след като е втасало тестото, преди печене се слагат. За да останат бели - не се мажат с нищо. За тестото с оцет, за украса, не съм чела newsm78 - мой пропуск. Но! принципно се прави от брашно, сол, вода. Оцета евентуално за да го направи еластично тестото и по-лесно да се разточи, малко се слага.....
Виж целия пост
# 459
Благодаря много за отговора  Hug. Страхотна си. Аз се опитах да направя веднъж украса на питка, но ми направи впечатление, че украсата беше малко "хлътнала" в питката. Не знам каква е причината. Може би е трябвало да изчакам още да втаса питата. Другият път се надявам да се справя по-добре  Simple Smile.
Виж целия пост
# 460
че украсата беше малко "хлътнала" в питката. Не знам каква е причината.
Може би украсата да е била малко по-тежка.....желателно е по-тънко да е разточена....
Виж целия пост
# 461
Благодаря за съвета   bouquet.
Виж целия пост
# 462
Здравейте ,имам въпрос относно брашното от лимец.Надявам се тук да е мястото.
От известно време се опитвам да си правя хляб от лимец.
500гр бр. от лимец
100гр бр. от ръж
правя го с домашен квас 150гр (от темата за кваса ме пренасочиха тук)
Проблемът е ,че тестото лепне страшно много и не може да се омеси, колкото повече брашно добавям -толкова по-зле.
Дали нещо с брашното не е както трябва?Доколкото знам колкото по-малко глутен има дадено брашно толкова по-малко лепне. newsm78
Виж целия пост
# 463
Момичета, моля помогнете. Как да направя питка оформена като книга.Ще имам внук първокласник
Виж целия пост
# 464
niditop3 има тема за квас за хляб - попитай там....

sneja56 мисля, че Мари_ета има подобна - виж в блога и - http://passionscooking.blogspot.com/

Аз да покажа едно интересно оформление -

Скрит текст:

по тази рецепта - http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=a … achi&Itemid=9
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия