Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 12-та тема

  • 145 261
  • 750
# 45

mari_eta, сега пробвам твоят хляб с айран, оформен на малки питчици. Ще пиша като я опека питката.
Виж целия пост
# 46
Правила съм много от питките , публикувани тук, но това тесто с айран..................................
по вкусно не съм яла в живота си!
Благодаря за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet
Върху външния вид трябва да работя , защото се получи една цепка
http://iankapanova.snimka.bg/other/pitka.532446.20526677
иначе нарасна поне 3 пъти
http://iankapanova.snimka.bg/other/pitka.532446.20526673
http://iankapanova.snimka.bg/other/pitka.532446.20526664
Мека и по вкусна от захарен памук, даже и на конци
http://iankapanova.snimka.bg/other/pitka.532446.20526685
Определено , това ще е питката за първия учебен ден, даже и на вид да не е идеална, който я пробва ще забрави за вида и!

п.п.- Ще тренирам до 15 и вида ще е по- добър! Peace
Виж целия пост
# 47
Правила съм много от питките , публикувани тук, но това тесто с айран..................................
по вкусно не съм яла в живота си!
Благодаря за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet

Радвам се, че ви е харесала  bouquet!

И много си е хубава даже Peace.
Виж целия пост
# 48





Аз също вчера пробвах това тесто с айряна - фантастично е!!!
Съпругът ми каза, че погачата била като козунак.
Благодаря за рецептата   bouquet

Кифличките на Лабрекс с кефир/айрян  са с подобна рецепта - тях ги правя всяка седмица. Божествени са! Още едно голямо благодаря на Лабрекс -   bouquet
Виж целия пост
# 49
Ах Лабрекс, след сношното ти предложение просто не се стърпях.      малкия няма търпение да захапе питката  
Виж целия пост
# 50
3xi, чудна ти е питката, тая сутрин закусвах с останалото от моята вчерашна, пак си е мекичка и вкусна. И едва се стърпях да не я замеся пак, ама проявих воля. А сега ти с тия снимки.........Малкия, да го разцелуваш, разбира детето от хубаво!  bouquet

рени55, прав е мъжът ти. И половинката, дето иначе яде, ама няма навик да хвали, вчера дойде в другата стая да ми каже, че много вкусен тоя тутманик. А за кифличките, срам не срам, ама не се сещам за кои става дума..... Embarassed
Виж целия пост
# 51
3хi,чудесна питка,а малкия е голям сладур!И у нас щерката така чака докато снимам и едва се удържа. Laughing
Виж целия пост
# 52
Благодаря за милите думи.
Виж целия пост
# 53
 hahahaИ при нас е същата работа, утре ще меся питка за вуйчо ми, и понеже знаят, че остава тесто, ще има и за тях нещичко Mr. GreenМъж ми само да му замирише и започва да се върти около печката като гладен котарак Joy3xi както винаги си блестяща Hug. Много харесах като идея за оформяне грозда на Лабрекс и задължително ще се експериментира.  Следващата седмица е първият учебен ден, синът ми е петокласник, брат ми се връща на гости от чужбина, нанасяме се в ново жилище - поводи за месене колкото щеш Heart EyesЗаравям се в галерията и започвам, харесах си нова тава, пак Mr. Green Hug. До скоро, момичета  bouquet
Виж целия пост
# 54






А за кифличките, срам не срам, ама не се сещам за кои става дума..... Embarassed


Ето по тези кифлички съм луднала - рецептата е много точна и лесна ( точно за начинаещи  в месенето ) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14205166#msg14205166

Сега си търся такава точна и лесна рецепта за сладки кифлички...........
Виж целия пост
# 55
Ето по тези кифлички съм луднала - рецептата е много точна и лесна ( точно за начинаещи  в месенето ) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14205166#msg14205166

Сега си търся такава точна и лесна рецепта за сладки кифлички...........

Оооо, да, голяма съм заплесия, Embarassed тестото наистина е много добро, стават чудесни кифлички от него. А за сладки виж на махмама имаше бързи козуначени, виенските на Наталина и козуначените на Джемма. И пеп-4о имаше хубаво тесто и за сладки, и за солени кифлички ставаше, и не съхнат бързо, май за кифлички калцоне го беше нарекла. Потърси, ако не ги намериш, ще потърся и аз, че сега много задачи са ме налегнали.  bouquet
Виж целия пост
# 56
Да ви се оплача момичета.След първия фантастичен опит с тестото на Мариетка за питка с айран имах 3 неуспешни опита.Всичко ставаше адски вкусно,но ненадигнало се достатъчно/гостите дори не разбраха/А аз така се заинатих ,че на ден по два пъти месех и вече си мислех ,че съм луднала.Оказа се ,че маята въпреки че е в срок не е в час.Днес замесих с жива и постигнах пак същия резултат,мека и пухкава питка като памук.Но заради неуспехите се бях отчаяла и неукрасявах много,много.Лабрекс,благодаря ти мила за консултацията и помоща.
Ето я:

а ето и рецептата на Пеп-чо за кифлички калцоне както съм го копирала.Страхотни са,подсетихте ме.

Калцонето на пеп-чо
В малка купичка се разбърква:
1 кубче мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
100мл. топла вода
с брашно  на кашичка да шупне.

През това време приготвяме плънките: едната си е мармалад, другата - начупено сирене, а за Калцонето е това:
нарязан на ситно кренвирш, кис.краставичка, кашкавал и чубрица, обърква се хубаво и на 1 кифла отива по около 2 лъжички плънка.  Затова е Калцоне.

През това време сместа за тестото  е вече готова,  кашичката   се изсипва в голяма купа с брашно, където ще се меси. Прибавят се:
250мл. топло мляко
250мл. топла вода
150мл. олио
и се омесва на меко   тесто. Поема около 1.2-1.4кг брашно.
Разделя се на 8 топки, всяка се точи на кора. Всяка кора се реже на 8 или 6 части - зависи от големината  и в широкия край се поставя плънка по желание.
Виж целия пост
# 57




Лабрекс, благодаря ти за идеите ще си ги потърся сама ( надявам се да се справя), но другата седмица.
Дистан, благодаря ти за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 58
Питките ми от днес:

Попрепекох ги,цветето(или слънце) не се получи много добре.Не ми се получават нещо красотите,но най-ме дразни като ги препека-почти винаги.Все ме е страх да не останат сурови.Фурната ми хубаво пече,от нея оплаквания нямам.
Бихте ли споделили някакви тънкости относно печенето на питите Praynig Всякакви съвети са добре дошли Hug
Виж целия пост
# 59
Дес, аз ги пека на 160 градуса.Не повече.В началото слагам на 170 да речем и като се наддигне намалям на 160,даже 150.Или пък направо си я слагам на 150-160.Никога не ми се препичат ,а вътре са перфектни.Пека около 45 минути на първо ниво-3 пръста над дъното.Не покривам с нищо.Просто не прегарят никога.Ако набримча на 180 или 200 трябва да покривам отгоре с фолио иначе ще изгори коричката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия