За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 31 960
  • 730
# 705
Как обезсолявате маслини? Пробвах в зехтин, но нищо не се получи Sad
Аз ги слагам да престоят във вода докато се обезсолят толкова че да ми харесат, ако са много солени сменям водата от време на време  Peace
Виж целия пост
# 706
Купих си хлебопекарна и в момента чета рецептите, които вървят с нея. В комплекта има чаша до 250мл, а брашното в рецептите естествено е в грамове.
Че ще се купува кухненска везна е повече от ясно, но можете ли да ме посъветвате как мога да измеря да речем 700гр брашно в гореспоменатата чаша ?
Виж целия пост
# 707
Здравейте  chef

имам един въпрос към вас

Имам около 2 кг гъби - печурки и искаме да ги направим в бурканчета - но да са като тези от магазина - без специални маринати т.е без много подправки по възможност.  Embarassed
Търсих с търсачката, но без успех .... ще съм Ви благодарна ако ми помогнете

Редактирам се: Не търся вече рецепта. Замразих ги във фризера. newsm78
Виж целия пост
# 708
john_l , една чаена чаша събира около 130 гр. брашно.
Виж целия пост
# 709
За брашното - една супена лъжица с връх е 25 г.
Виж целия пост
# 710
Здравейте, имам около килограм гъби /купешки са/ искам да направя супа, но понеже до сега не съм правила,  Embarassed може ли да ми кажете как да я направя и ако може някоя идея за останалата част от гъбите, как мога да ги сготвя? благодаря ви предварително
Виж целия пост
# 711




Здравейте, имам около килограм гъби /купешки са/ искам да направя супа, но понеже до сега не съм правила,  Embarassed може ли да ми кажете как да я направя и ако може някоя идея за останалата част от гъбите, как мога да ги сготвя? благодаря ви предварително

Заповядай.......http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=269708.0
Виж целия пост
# 712




Здравейте, имам около килограм гъби /купешки са/ искам да направя супа, но понеже до сега не съм правила,  Embarassed може ли да ми кажете как да я направя и ако може някоя идея за останалата част от гъбите, как мога да ги сготвя? благодаря ви предварително

Заповядай.......http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=269708.0

Благодаря
Виж целия пост
# 713
Как обезсолявате маслини? Пробвах в зехтин, но нищо не се получи Sad

с гореща вода става по-бързо  Peace

Имам въпрос за солени кексчета. Рядко правя, че все няма по желание за тях.  Че не са така пухкави, като сладките, заради сирената вътре.
В  тази тема някой беше писал, че има разлика м/у сода за хляб и бакпулвер като се ползва - ама кое какво беше  newsm78 Ще се сетите ли?
Виж целия пост
# 714
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529331.0
Това за една тава ли е?
Виж целия пост
# 715
Моля за рецептата за Дунапренена торта. Намерих рецепти за блата, но после сиропира ли се, какво се прави нататък?
Виж целия пост
# 716

Имам въпрос за солени кексчета. Рядко правя, че все няма по желание за тях.  Че не са така пухкави, като сладките, заради сирената вътре.
В  тази тема някой беше писал, че има разлика м/у сода за хляб и бакпулвер като се ползва - ама кое какво беше  newsm78 Ще се сетите ли?

пеп-4o, за содата и бакпулвера не се сещам, но имам няколко рецепти за солени кексчета, половината са със сода, а другите с бакпулвер. Сигурно има значение при избора, но аз предпочитам бакпулвера. Не бях май много полезна!   bouquet
Виж целия пост
# 717
Моля за рецептата за Дунапренена торта. Намерих рецепти за блата, но после сиропира ли се, какво се прави нататък?

acer, аз дунапренената торта я пека като кекс. Тъй като тестото много прилича на пандишпанено, мисля, че ще трябва много леко да се сиропира.
Виж целия пост
# 718

Имам въпрос за солени кексчета. Рядко правя, че все няма по желание за тях.  Че не са така пухкави, като сладките, заради сирената вътре.
В  тази тема някой беше писал, че има разлика м/у сода за хляб и бакпулвер като се ползва - ама кое какво беше  newsm78 Ще се сетите ли?

  Пепи,бакпулвера съдържа сода бикарбонат и лимонтузу.Ако в тестото ти има киселина(кисело мляко,заквасена сметана,оцет,лимонов сок) можеш да сложиш сода,ако няма - по-добре е бакпулвер - той осигурява киселината  за взаимодействие със содата и за отделяне на газа,който раздува тестото.Май не го обясних много ясно,ама  Hug
Виж целия пост
# 719


Една голяма тава.Аз ползвам тази,която върви с фурната,четириъгълната.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия