За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 31 985
  • 730
# 45
Чарита , благодаря ти, копирам си я Hug.Само да те попитам....
 

Моята тавичка е 24 см. Мисля, че за 2 см разлика няма нужда от увеличаване на продуктите Simple Smile
Виж целия пост
# 46
Моля и аз за съвет .
В Метро продават коктейлни скариди (разфасовка от 400 гр), замразени. Имат ли нужда от предварителна кулинарна обработка, да се сварят примерно? Да ги размразя ли преди да ги сготвя, да не станат на каша случайно? Ще съм благодарна ако ми дадете изпитани рецепти за такива скаридки.
Виж целия пост
# 47
Моля и аз за съвет .
В Метро продават коктейлни скариди (разфасовка от 400 гр), замразени. Имат ли нужда от предварителна кулинарна обработка, да се сварят примерно? Да ги размразя ли преди да ги сготвя, да не станат на каша случайно? Ще съм благодарна ако ми дадете изпитани рецепти за такива скаридки.
Kакто са замразени ги бухваш във вряща и подсолена вода! Като заврят ги чакаш 1-2 минутки и махаш!Охлаждаш под студена струя вода(на чешмата) и после......Овкусяваш с майонеза,лимонов сок,сол,черен пипер....Така се получава коктейл-скариди.
Сервира се във високи чаши отстрани с резенче лимон.И препечена филийка в чинийка......


Оххххххххх....Много препечени филийки изяжда да знаеш..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост
# 48
Kакто са замразени ги бухваш във вряща и подсолена вода! Като заврят ги чакаш 1-2 минутки и махаш!Охлаждаш под студена струя вода(на чешмата) и после......Овкусяваш с майонеза,лимонов сок,сол,черен пипер....Така се получава коктейл-скариди.
Сервира се във високи чаши отстрани с резенче лимон.И препечена филийка в чинийка......


Оххххххххх....Много препечени филийки изяжда да знаеш..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ммм, звучи много вкусно. Благодаря!
Виж целия пост
# 49
Освен коктейла от скариди препоръчвам и рецептта на Блонди за скариди с бяло вино и сметана http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.msg4958748#msg4958748. Разкошни са
Виж целия пост
# 50
Дайте идеи за постни супи?
Моите чорбари не могат без супа, пък била и постна , без крем супи
Виж целия пост
# 51
Мастерче, може ли рецептата за соления ти кекс, изглежда толкова сполучлива, че не можах да се въздържа да не попитам.
Ами....1пакет овесени трици(300 гр) ,2 яйца,1 кофичка кисело мляко,2 пак. бакпулвер на д-р Йоткер,натрошено сиррене,черен пипер,шунка на кубчета и 1 връзка нарязан копър.Всичко се обърква и се слага в намазнена формичка или хартия за печене.
Кекса се слага в студена фурна и се включва на умерени градуси.
Същия съм  го правила и с брашно-пак става,но с триците е......диетичен Mr. Green
Виж целия пост
# 52
Мастерче, може ли рецептата за соления ти кекс, изглежда толкова сполучлива, че не можах да се въздържа да не попитам.
Ами....1пакет овесени трици(300 гр) ,2 яйца,1 кофичка кисело мляко,2 пак. бакпулвер на д-р Йоткер,натрошено сиррене,черен пипер,шунка на кубчета и 1 връзка нарязан копър.Всичко се обърква и се слага в намазнена формичка или хартия за печене.
Кекса се слага в студена фурна и се включва на умерени градуси.
Същия съм  го правила и с брашно-пак става,но с триците е......диетичен Mr. Green
Тъкмо навреме! Търсех рецепта за нещо с трици  Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 53
Освен коктейла от скариди препоръчвам и рецептта на Блонди за скариди с бяло вино и сметана http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.msg4958748#msg4958748. Разкошни са
Благодаря, на първо четене звучи много вкусно. Непременно ще се изпробва!

А да знаете рецепта за супа със скариди? В менюто на един ресторант видях, че се предлага.
Виж целия пост
# 54
Мастерче, да разбирам ли , че няма мазнина и брашно в кекса?
Виж целия пост
# 55
Мастерче, благодаря ти, непременно ще го направя.
Виж целия пост
# 56
Мацки.. имам две въпросчета:
1. Какъв зехтин ползвате (ако ползвате) за салати и какъв за готвене? Като марка, дори и като вид - от кой сте доволни?
2. Виждам, че на пазара вече продават цветно зеле, но освен за трушии - то какво друго приложение има  Peace Виждала съм, че в задушени зеленчуци слагат.. но друго?
Виж целия пост
# 57
Екстра Върджин за салати, тъмнозелен, в тенекии или тъмни бутилки (светлината го скапва). За готвене не взимам, ползвам олио.
Виж целия пост
# 58
Мацки.. имам две въпросчета:
1. Какъв зехтин ползвате (ако ползвате) за салати и какъв за готвене? Като марка, дори и като вид - от кой сте доволни?
2. Виждам, че на пазара вече продават цветно зеле, но освен за трушии - то какво друго приложение има  Peace Виждала съм, че в задушени зеленчуци слагат.. но друго?

по 2 - може да си го панираш (първо се сварява малко), или пюре от карфиол - за гарнитури.  За супи - виж по-долу има два линка

по 1 - май писах скоро аз за зехтина - екстра върджин за салати, за готвене - помаче-то и олио. И двата зехтина са на Сан Лазаро.

Дайте идеи за постни супи?
Моите чорбари не могат без супа, пък била и постна , без крем супи

Постни супи:

Супа от магданоз

Супа от спанак

Супа от тиквички с извара

Супа с праз и сирене

Спаначена супа

Супа от карфиол и спанак

Празена чорба с маслини

Постен борш

Крем супа от картофи с крутони асорти

Супа от спанак със сирене

Крем супа от карфиол със синьо сирене

и още супи - постни и месни
Виж целия пост
# 59

Защо?  Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия