Пиперки/чушки и карфиол за фризер?

  • 1 504
  • 2
Извинявам се предварително, че отварям нова тема. Със сигурност има подобни теми, но нямам сега време да търся. Искам да свърша всичко докато бебето спи, което значи 2-3 часа. Ще съм благодарна да ми обясните как правите пиперките/чушките за фризера. Цели, непечени за пълнене, както и печени и  белени? А карфиола - късате на розички и бланширате?
Виж целия пост
# 1
Непечените за пълнене изтърбушвам и бланширам в подсолена вряща вода за 2-3 мин, така заемат по-малко място, но моята свекърва например си ги прибира без да ги бланшира(има много място във фризера си). За печените също има варианти - можеш да ги изтъбушиш, опечеш и обелиш, а може и цели опечени и небелени да си ги прибереш. При първия вариант са ти готови после за готвене(салати, паниране и др.), но подготовката отнема време, което ти явно нямаш,във втория трябва да белиш, а ако ще махаш и дръжките със семките става съвсем голяма цапаница(аз ги оставям цели когато правя салата с чесън). На твое място бих си направила повечко за пълнене и по-малко печени.
Виж целия пост
# 2
Изтърбушени, опечени и отцедени. По 6-7 в пакетче. Карфиол не съм правила.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия