ДОМАШНА /...БЪРКАНА.../ ПИЦА - 2

  • 50 067
  • 146
# 105
Привет!
Реших и аз да направя тази пица най-накрая.
Оказа се, че имам само СУХА МАЯ, пакетче от 7гр. Дали ще стане с нея или да ходя да купувам кубче?

Ще стане.Аз само с такава я правя, като дори толкова мая слагам на доза и половина, понеже обичаме по-дебели пици.
Пуканка, благодаря много за бързия отговор!   bouquet Ще докладвам после.  Simple Smile
Виж целия пост
# 106
Направих двойна доза, щото аз имам две тави към фурната Joy
Първата мааалко я попрепекох отдолу, но си беше екстра!  Втората въобще не я пекох само отдолу, директно по средата на фурната на горен и долен реотан , пък и тя беше малко повече престояла. Първата се пече около 30 мин., втората беше готова за 20 мин. Всичко се омете  и беше супер!
 За 1час и 20 мин. всичко беше готово и изпекано! Тестото го разстилах в/у хартия за печене,        НЕнамазана, идеално се отдели, тавите чисти, абе   bouquet  за рецептата!
Виж целия пост
# 107
Аз идвам с още едно изменените.
Понеже правя плънката постна и не ми харесваше особено /без месо и сирена/ обърках продуктите за нея в самото тесто. Задуших лук и го подправих с малко унисос, нарязах кисели краставички, гъбки, 3 лъжици лютеница, маслини.. Стана божествено! Още едно нещо, за което ползвам това тесто! Simple Smile
Вдъхнових се и сега ще опитам само със задушен лук и само с маслини  Heart Eyes
Виж целия пост
# 108
BubolecheMeche, ти ми даваш страхотна идея. Синът ми много харесва едни хлебчета с маслини от Кауфланд (мисля, че се наричат фокача). Ще взема да му направя, щом казваш, че е вкусно  Peace.
Виж целия пост
# 109
Вкусно е, но си става хрупкав, тънък блат. Е, може би защото пак си сложих "пълненото"тесто в тавата от фурната Simple Smile Не знам, ако блата е по-дебел как ще стане. Thinking
Виж целия пост
# 110
Ами те и тези фокачи, за които говоря, не са дебели, а коричката им е леко хрупкава. Заради това ми се струва подходяща идеята ти.
Попаднах на хубава рецепта за пърленки, но тестото се замесва по класическия начин, пък това е по-мързеливо и бързо.
Виж целия пост
# 111
 newsm10
Виж целия пост
# 112
Момичета, стана страхотна!
Любимия беше възхитен! Влиза в семейното меню веднага!
Направих половината постна - за мен, че съм на диета. Облизахме си пръстите и двамата, че и дребчо опита:)
Благодаря за рецептата!   bouquet
Виж целия пост
# 113
Аз идвам с още едно изменените.
Понеже правя плънката постна и не ми харесваше особено /без месо и сирена/ обърках продуктите за нея в самото тесто. Задуших лук и го подправих с малко унисос, нарязах кисели краставички, гъбки, 3 лъжици лютеница, маслини.. Стана божествено! Още едно нещо, за което ползвам това тесто! Simple Smile
Вдъхнових се и сега ще опитам само със задушен лук и само с маслини  Heart Eyes

Много добра идея!Още утре ще се пробва Simple Smile !
Виж целия пост
# 114
Уникална става тази пица! maia4444,   bouquet благодаря от сърце!  Hug  
 
2 поредни дни пека по 2 тави! Идват бързи гости с деца - айде за всички тази разкошна пица + салата + вино и айрян за децата - и пишман домакиня като мен е готова с вечерята!  hahaha

Някой пекъл ли е пицата върху хартия за печене?  newsm78 Аз сложих на едната тава - да пробвам, но не ми хареса. Стана някак като дъска отдолу и много хрупаше. А като си е директно в намазнената, набрашнена тава и става по вкусна! Поне при мен!  Laughing
Виж целия пост
# 115
Аз я пека, само на хартия. После е по малко миенето на тавата. Също ползвам ,мая на прах и пакета го разделям на две части. Снощи и аз пекох Веднага  я слагам в тавата .Отгоре докато нарежа и подредя продуктите тя си втасва и директно в печката.Мажа я и с лютеница и ми се изпича идеално.  bouquet Става , много бързо.
Виж целия пост
# 116
Пицата е просто един път! ВЕлика! Откакто я открих не съм правила друга. Бърза, лесна и винаги става. Имам тава с незалепващо покритие, пробвах да не я мажа с нищо-става, но малко залепва. Мажа я само с олио, мъничко. Пляскам отгоре каквото и колкото намеря и пека.  Heart Eyes
Огромно благодарско на авторката   bouquet
Виж целия пост
# 117
Едната тава я пекох на хартия, другата в намазана тава. Хареса ми повече на хартията.
Виж целия пост
# 118
Великолепна рецепта, правя я от години, само нея! Аз ползвам пълнозърнесто брашно обикновено или смес от типово, пълнозърнесто, ръжено..
Виж целия пост
# 119
Забравих да кажа,че към сместа добавям и олио. Правя я доста често. Благодаря  на авторката.   chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия