ДОМАШНА /...БЪРКАНА.../ ПИЦА - 2

  • 50 059
  • 146
# 120
Аз, слагам малко зехтин в тестото. след това намазвам тавата, писипвам с брашно....и никога не полепва от тестото. Съвсем леко се отделя пицата като е готова. Малко веро на гъбката и тавата си е чиста.
Миналата година открих тази рецепта, но едва наскоро реших да направя....и шЪ праЯЯ, праЯЯ, праЯЯЯ smile3521 тази хрупкава, тънка, вкусотия thumbsup винаги!
Виж целия пост
# 121
И аз ще я пробвам. До сега винаги правя пица по една много изпитана рецепта,почти същата ,но без яйце,която е много добра.
Виж целия пост
# 122
Здравейте!

Утре съм решила да направя тази пица,
но искам да попитам - може ли тестото да се съхранява в хладилника в купа покрита с прозрачно фолио или трябва да се сложи в плик (нямам на разположение чисто пликче, в което да го сложа)?

Благодаря предварително!  Peace
Виж целия пост
# 123
Здравейте!  bouquet

И аз ще я пробвам. До сега винаги правя пица по една много изпитана рецепта,почти същата ,но без яйце,която е много добра.

 sasi6 би ли споделила рецептата си, че в момента постя и бих искала да направя пица, но без яйце и със суха мая.
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 124
Яйцето трябва ли да се разбие с миксер или е достатъчно с лъжица?  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 125
Яйцето трябва ли да се разбие с миксер или е достатъчно с лъжица?  Rolling Eyes
Няма нужда от миксер.  Peace
Виж целия пост
# 126
Няма нужда от миксер.  Peace

Благодаря!  Hug

Прочетох, че доста хора слагат зехтин върху тестото (вече сложено в тавата) - какъв е ефектът/ с какво допринася?  Rolling Eyes

Просто се чудя дали да пробвам и аз или е излишно.  Peace
Виж целия пост
# 127
Аз напръсквам със зехтин след като изкарам пицата. Става по-сочна и вкусна.
Виж целия пост
# 128
Аз напръсквам със зехтин след като изкарам пицата. Става по-сочна и вкусна.

Благодаря, мисля да пробвам по този начин.  Peace
Виж целия пост
# 129
Днес направих бърканата пица.......
лесно се приготвя, не отнема време и по-малко се цапаш,
получиха ми се 2 пици - една голяма (тавата на фурната) и една бебе пица.  Laughing
Направих я в две тави, защото се притесних, че пицата ще се получи по-дебела и няма да се опече (прочетох мнения за такива оплаквания), но както виждате от снимките по-долу...... голямата пица е прекалено тънка, но поне хубаво се опече.
Тавите ги покрих с готварска хартия, която след това намазах с краве масло,
затова и отдолу пицата получи една много приятна твърда коричка.
Сухите подправки (риган и босилек) ги сложих в самото тесто - така е много по-вкусно и ароматно.. отколкото да се поръси пицата с тях.
Преди да сложа доматен сос и плънка.... сложих тавата с тестото за 1 минута във включената фурна, за да не се втечни прекалено много ,когато сложа сос.

Добавих 1 ч.л. сол - иначе е безсолно.
Специално за тази пица направих и домашна майонеза без яйца (по рецепта на Бу) - голяма вкусотия.  Heart Eyes
Ето и снимки, не са много сполучливи:



baby_neutral
Виж целия пост
# 130
Ще снимам и аз мойте, тестото ми е без яйце...Wink
Виж целия пост
# 131
Ето я моята БЪРКАНА ПИЦА

Виж целия пост
# 132
Ще я пробвам!
Виж целия пост
# 133
Мисля че ще я харесаш-от няколко години я приготвям и винаги става сполучлива Wink
Виж целия пост
# 134
Напрах пицата  Laughing доста скромна отгоре, но пица  Joy Сложих само маслини, резенчета пресни домати и кашкавал. В малка тавичка я сложих, защото нямах почти никакви продукти за отгоре, а и аз обичам пицата да е по-дебела от нормалното.

Чакам да се изпече!



Сложих 1 пакет суха мая, бих сложила следващия път половин пакетче. Хареса ми, ще я правя често.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия