За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 31 509
  • 742
# 720

TheNMaster, сърдечно  благодаря, ще се възползвам и от твоята рецепта.
Виж целия пост
# 721
Аелис честит рожден ден и от мен.Много здраве,успехи и късмет.  bouquet
Много често ползвам твои рецепти!
Виж целия пост
# 722
Момичета, пак моля за помощ  Blush ... имам тесто и много искам да направя нещо солено...някакви кифлички солени, пълнени с пилешко или нещо такова...някакви рецепти да ми предложите   bouquet ... предварително много благодаря  Heart Eyes
Виж целия пост
# 723
Донесоха ми заек. И мисля да го сготвя така:
Намазвам зайчето със сол, червен пипер, чубрица, масло повечко. Запичам под фолио. Махам фолиото да образува коричка. От течността, останала от печенето, ще направя сос: запържвам гъби, добавям малко брашно със студена вода, добавям бульонът. Гарнитура пържени картофи.
Мислите ли, че ще стане добре, и трябва ли нещо да допълня? И каква да е последователността за сосът- първо размитото брашно и после бульон, или обратното?
Виж целия пост
# 724
Привет аз търся рецепта за сполучлива и вкусна шкембе чорба и за една майонеза която се говореше за нея в коледните теми и за едни крилца с пепси немога да си спомня на Пина ли беше тази рецепта
Виж целия пост
# 725
Донесоха ми заек. И мисля да го сготвя така:
Намазвам зайчето със сол, червен пипер, чубрица, масло повечко. Запичам под фолио. Махам фолиото да образува коричка. От течността, останала от печенето, ще направя сос: запържвам гъби, добавям малко брашно със студена вода, добавям бульонът. Гарнитура пържени картофи.
Мислите ли, че ще стане добре, и трябва ли нещо да допълня? И каква да е последователността за сосът- първо размитото брашно и после бульон, или обратното?
Ох как звучи само....заек до сега съм правила само тип яхния, но не виждам пречка запечен да не стане. За сосът първо запържваш малко брашно и след това доливаш от соса. Ако не ти се пържи, тогава соса леко да възври и добавяш размито брашно/нишесте.
Виж целия пост
# 726
Див или домашен е заекът? За дивия знам, че се слага в марината за една нощ, че е много стегнато месото.
Виж целия пост
# 727
Привет аз търся рецепта за сполучлива и вкусна шкембе чорба

шкембе чорба

каква майонеза търсиш, млечна ли?
Виж целия пост
# 728
Див или домашен е заекът? За дивия знам, че се слага в марината за една нощ, че е много стегнато месото.
Домашен.
Виж целия пост
# 729
Момичета, пак да си кажа - трогната съм от пожеланията ви и милите ви думи, благодаря ви от все сърце Hug Hug Hug!

FRESA , ето едно предложение за шкембе чорба :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/06/blog-post_07.html
Виж целия пост
# 730
Тогава няма нужда от киснене. Аз обаче бих го напълнила с ориз и дреболии,ако има, а съшо и бих добавила малко бяло вино на соса или сметана.
Виж целия пост
# 731
Заека го правя по следния начин:запържвам една глава лук,добавям дреболийте нарязани на дребно и те да се задушат,една чаена чаша ориз и подправки-сол,чубрица,черен и червен пипер.Обърквам хубаво и напълвам заека.Зашивам го и го слагам да се вари.Във водата добавям сол и дафинов лист.След като се свари го прехвърлям в тава,намазвам го с масло,черен пипер,сол и чесън.Запича се за десетина минути в загрята фурна.
От булюна може да се направи супа с картофи и други зеленчуци.
Виж целия пост
# 732
Аз също най- го харесвам пълнен, но не го варя, пълня и слагам в иенската тенджера, пека около час и половина.
Месото на домашния заек е много крехко, няма смисъл от варене, губи се от вкуса му.

Може да се направи и като агнешкото- парчетата /сурови/ се овалават в смес от: олио, червен, черен пипер, пикантина и малко брашно.
Нареждате в тава, слагате малко вода и биричка, може лук на филийки и скилидки чесън, морковче, много му отиват девисил и джоджен, фолио и пак се запича.
Виж целия пост
# 733
Може да се направи и като агнешкото- парчетата /сурови/ се обавлават в смес от: олио, червен, черен пипер, пикантина и малко брашно.
Нареждате в тава, слагате малко вода и биричка, може лук на филийки и скилидки чесън, морковче, много му отиват девисил и джоджен, фолио и пак се запича.

На гости ни посрещаха с такива парчета месо, оказа се овче, но аз изобщо не можах да разбера, докато ядох, та чак и не повярвах, като ни казваха после. Много вкусно беше! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes И от стопанката съм запомнила тая рецепта! Peace  bouquet
Виж целия пост
# 734
Стоева просто си търся рецепти за майонеза искам да направя няколко рецепти в един ден за да си харесам една от тях Grinning
тази рецепта за пилешки крилца с пепси никои ли  не си я спомня ,с търсачката не ги откривам
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия