За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 31 513
  • 742
# 705
Тежко само на тия дето сложат половин кг сол в зелето!Ще стане като Червено море. Joy Много благодаря за съветите!  bouquet
Виж целия пост
# 706
Преди години правех торта с крем от течен шоколад и сметана, но съм загубила рецептата. Може ли да ми помогнете с подобна торта newsm78
Виж целия пост
# 707
Тази ли е?

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/10/blog-post.html

Тортата е по- рецепта на Лео, но този линк ми е по- лесен за намиране.
Виж целия пост
# 708
Благодаря ти много!

Честит рожден ден, Аелис! Желая ти много здраве, щастие и късмет!
Виж целия пост
# 709
meri1966 , благодаря ти Hug!
Виж целия пост
# 710
Аелис  честит рожден ден и от мен.Много здраве,успехи и късмет.Хубав празник newsm59
Виж целия пост
# 711
Аелис, честит празник и от мен  Hug! Желая ти най-вече здраве и щастие   bouquet.
Виж целия пост
# 712
 nbirthday newsm67  Gift Аелис желая здраве и успехи!
Виж целия пост
# 713
 newsm59 С пожелание за много здраве, любов и щастие!
Виж целия пост
# 714
Здравейте, кулинарки! Чета ви редовно за идейки и ми помагате много. Благодаря ви.

Сега се обръщам към вас с конкретен въпрос - имам свински дроб, но никога не съм успявала да го  направя сочен и вкусен. Винаги ми става жилав. Та ви моля за хубава рецепта за дроб.
Виж целия пост
# 715
 marina_vladi  правя го по два начина и винаги става страхотен.
Първият е пържен по селски - измивам дроба, отцеждам го хубаво и го режа на филийки не много дебели, овалвам в брашно и пържа в силно сгорещено олио. Посолява се след като се изпържи. В същата мазнина изпържвам до златисто лук нарязан на полумесеци.След това смесвам лука с изпърженият дроб и поднасяш със салата според сезона.
Вторият е в йенска тенджера - нарязвам лука на полумесици, поставям го в йенска тенджера, нарязвам дроба на дребно, слагам и него в тенджерата, посолявам, слагам черен пипер, магданоз и заливам с бира или вино / 1 чаша/, ако имам гъби добавям и тях. Слагам го да се пече - става невероятно вкусно и крехко. Поднасям с гарнитура от ориз, морков, чушка и грах.
Да ви е сладко.  bouquet
Предпочитам втория начин, че е по-мързелив  Mr. Green
Виж целия пост
# 716
И аз не обичам да го пържа на филийки защото пръска, но пък децата така го обичат- хрупкав.
Преди време имаше една рецепта тук, много я харесвам също: Дробът се режена филийки, овалва се в брашно и се запържва от двете страни. В олиото което е пържен се запържват 1-2 л. брашно, налива се вода и бяло вино, да стане като сосче. Връща се дробът в соса и къкри 10- минути. Също става много крехък така.
Виж целия пост
# 717
Сега се обръщам към вас с конкретен въпрос - имам свински дроб, но никога не съм успявала да го  направя сочен и вкусен. Винаги ми става жилав. Та ви моля за хубава рецепта за дроб.

този е крехък Дроб с чесън и лимон
Виж целия пост
# 718
cecunka76, raja_nikol, пеп-4o

много ви благодаря. Сега остава да реша коя рецепта да ползвам.  Grinning Grinning
Виж целия пост
# 719
Здравейте, кулинарки! Чета ви редовно за идейки и ми помагате много. Благодаря ви.

Сега се обръщам към вас с конкретен въпрос - имам свински дроб, но никога не съм успявала да го  направя сочен и вкусен. Винаги ми става жилав. Та ви моля за хубава рецепта за дроб.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg11963526#msg11963526

Още едно предложение.....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия